از ظرفیت پسادکتری استفاده نکردیم

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری، چهار نوع پسادکتری تعریف شده است اما متاسفانه از ظرفیت آن استفاده نکردیم، سال گذشته مقام معظم رهبری با سالانه ۵۰۰ امریه سربازی برای محققان پسا دکتری موافقت کردند و این نیز فرصت خوبی برای طرح‌های پژوهشی است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی که دوشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، درباره جزئیات ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان گفت: طبق این قانون، هر شرکت دولتی و خصوصی اگر با دانشگاه‌ها قرارداد پژوهشی امضا کند مالیات خود را از محل قرارداد پرداخت می‌کند و این موضوع، مشوق مالیاتی است و ما در این زمینه نسبت به عملکرد دانشگاه‌ها گلایه داریم.

وی در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه که با اجرای این قانون، درآمد مالیاتی کاهش می‌یابد، تصریح کرد: باید بگویم در قانون بودجه امسال، ۱۳۰۰ همت درآمد از محل مالیات پیش‌بینی شده است و هدف‌گذاری ما در ماده ۱۳ تنها نیم درصد است و این آسیبی به درآمدهای دولت نمی‌زند و باید بگویم هزینه‌کرد کل اعتبار مالیات ما تاکنون ۱۳۷۳ میلیارد تومان بود و امیدوارم در این زمینه فعال شویم.

صالحی یادآور شد: در شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری، چهار نوع پسادکتری تعریف شده است اما متاسفانه از ظرفیت آن استفاده نکردیم، سال گذشته مقام معظم رهبری با سالانه ۵۰۰ امریه سربازی برای محققان پسا دکتری موافقت کردند و این نیز فرصت خوبی برای طرح‌های پژوهشی است.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: اجرای فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت اجباری است و هیچ کس تبدیل وضعیت نمی‌شود و دانشگاه‌ها به عنوان متولی باید از این طرح حمایت کنند.

وی ضمن اشاره به برنامه‌های هفته پژوهش اظهار داشت: در هفته پژوهش امسال برای نخستین بار از ۱۰ نفر برگزیده ارتباط صنعت با جامعه تقدیر شد.

وی با اشاره به راه‌اندازی مراکز هدایت شغلی در زمینه ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها گفت: ۸۰ مرکز هدایت شغلی و کاریابی در کشور داریم و سال گذشته ۳۰۰ هزار دانشجو در این مراکز حضور داشتند.

صالحی درخصوص دیگر اقدامات انجام شده در معاونت پژوهشی وزارت علوم گفت: سالهاست با موضوع مفاصا حساب طرح‌های پژوهشی مواجه هستیم، با پیگیری‌های انجام گرفته، مقرر شد امسال مفاصا حساب صادر شود و هیچ طرحی بدون پرداخت مفاصا حساب نداشته باشیم، در همین راستا ۷۰۰ پروژه تاکنون اعلام شده است و قائل به اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در این زمینه هستیم.

معاون وزیر علوم گفت: ماموریت‌گرایی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را نیز در دستور کار قرار دادیم و ۴۴ ماموریت استانی به دانشگاه‌های استانی محول کردیم تا مشکلات موجود برطرف شود.

مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم نیز در این نشست گفت: فعالیت گسترده‌ای در دانشگاه‌ها داریم و اینها مستلزم روش‌های مختلفی برای ارتباط با جامعه است و جلسه سالانه این هدف را دارد که روش‌ها را هماهنگ کند.

محمد سعید سیف افزود: گفتمان رهبر معظم انقلاب، دولت، وزیر علوم و دانشگاه‌ها همه بر اثربخشی و استفاده بهینه از پژوهش‌ها و مسأله‌محور کردن تحقیقات است و این امر وظیفه ما را سنگین می‌کند تا هم‌افزایی بین دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برقرار شود.

وی تاکید کرد: قراردادهای صنعت و دانشگاه‌ها مهم هستند اما اولویت ما تعامل دانشگاه و صنعت و دستگاه‌های اجرایی و رفع نیازهاست.

ارتباط صنعت و دانشگاه از طریق تجمیع نیازها و منابع محقق می‌شود

در ادامه نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: علم، اساس کار است و تغییرات علمی سریع شده است و از طرف دیگر منابع و نیروی انسانی کاهش یافته است و در این شرایط باید نیازها تجمیع شود و منابع کنار هم قرار گیرد.

محمد مهدی‌نژاد نوری افزود: ما برای نیل به اهداف خود و تامین نیازها، طرح جهاد علمی را برای کار با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در دستور کار خود قرار دادیم و در همین راستا با توجه به ظرفیت دانشگاه‌ها ۲۵ قالب شناسایی و به عنوان مبنای همکاری معرفی کرده‌ایم.

وی افزود: با تصویب نقشه جامع دفاعی و امنیتی، محورهای اولویت‌دار را بین دانشگاه‌های مختلف تقسیم‌بندی کردیم و در مرحله اول با ۴۲ دانشگاه و در مرحله دوم با ۳۲ دانشگاه قرارداد همکاری منعقد کرده‌ایم.

قراردادهای پژوهشی، منبع درآمد دانشگاه نیست

در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت راه‌آهن و رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: قراردادهای پژوهشی و صنعتی نباید به عنوان منبع درآمد دانشگاه، تلقی شوند بلکه باید به آنها با نگاه حل مساله نگریست.

جبارعلی ذاکری افزود: دانشگاه باید به صنعت، اطمینان خاطر بدهد که به دنبال اخذ پول نیست مگر اینکه ارزش افزوده در صنعت ایجاد شود و این، روشی مناسب برای اثربخشی دانشگاه و مراکز آموزشی است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت راه‌آهن گفت: یکی از هزینه‌های ما در راه‌آهن به نگهداری از ناوگان برمی‌گردد، ۷۵ درصد از هزینه کِشَنده‌ها برعهده راه‌آهن است و ضرورت دارد راهکارهایی برای رفع این مشکل ارائه شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =