معافیت‌های مالیاتی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر؛ راهکاری برای مقابله با فشارهای تورمی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره معافیت‌های مالیاتی برای کارمندان و مشاغل خرد در بودجه پرداخته و از دلایل تصویب این تصمیمات و همچنین راهکارهای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در برابر تورم سخن گفته است.

سیدنجیب حسینی، نماینده مردم کلاله، گالیکش و مینودشت در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره علت افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت های مالیاتی در بودجه برای کارمندان، مشاغل خرد و تولید کنندگان گفت: یکی از اهداف اصلی این معافیت‌های مالیاتی، کاهش فشار مالی بر اقشار ضعیف جامعه و کمک به بهبود معیشت آنان است. "با توجه به تورم بالایی که در کشور حاکم است، تصمیم بر این شد که تا حدی از فشار مالیاتی بر اقشار ضعیف کاسته شود.

بیشتر بخوانید؛

حذف ارز نیمایی جراحی بزرگ یا کوچک‌تر کردن سفره مردم؟!/

حسینی گفت: در این راستا، برای کارمندان و مشاغل خرد معافیت‌های مالیاتی تا سقف ۲۴ میلیون تومان در نظر گرفته شد. این امر کمک می‌کند تا حقوق بگیران و کارگران، که معمولاً درآمد ثابت دارند، از فشارهای مالیاتی کمتری برخوردار شوند.

وی ادامه داد: این معافیت‌ها علاوه بر حمایت از کارمندان، می‌تواند تأثیر مثبتی بر بخش تولید داشته باشد. "این معافیت‌ها تنها به نفع حقوق بگیران نیست، بلکه برای تولیدکنندگان هم انگیزه ایجاد می‌کند تا با آرامش خاطر بیشتری به تولید بپردازند و کالاهایی با کیفیت به بازار عرضه کنند. این امر می‌تواند موجب رقابت‌پذیری بیشتر در بازارهای جهانی شود و به تقویت صادرات کشور کمک کند.

نماینده مردم کلاله در مجلس، همچنین به چالش‌های موجود در زمینه افزایش حقوق و کمک به اقشار آسیب‌پذیر اشاره می‌کند و می‌گوید که با وجود فشارهای تورمی، نمی‌توان به راحتی حقوق‌ها را مطابق با نرخ تورم افزایش داد. به دلیل شرایط اقتصادی کشور و محدودیت‌های بودجه‌ای، نمی‌توان حقوق‌ها را به طور کامل هم‌راستا با تورم افزایش داد. اما این معافیت‌های مالیاتی، یک راهکار عملی برای حمایت از حقوق بگیران است که تا حدی فشار مالی را کاهش می‌دهد.

حسینی همچنین به مسئله شفافیت در سیستم مالیاتی کشور اشاره و با تاکید بر لزوم شناسایی فراریان مالیاتی گفت: در گذشته، برخی افراد و بنگاه‌ها از پرداخت مالیات طفره می‌رفتند. اکنون با استفاده از سامانه‌های مالیاتی و شفافیت بیشتر، امکان شناسایی این افراد فراهم شده است. از جمله بدهکاران کلان به بانک‌ها که نامشان در بانک مرکزی منتشر می‌شود، شفافیت در این زمینه باید بیشتر از گذشته شود تا هیچ‌کس نتواند از پرداخت مالیات فرار کند.

وی در ادامه تأکید کرد: مجلس از هیچ تلاشی برای شفاف‌سازی در سیستم مالیاتی و شناسایی فراریان مالیاتی دریغ نخواهد کرد. یکی از مشکلات جدی در نظام مالیاتی کشور، فرار مالیاتی برخی افراد و شرکت‌ها است. در همین راستا، ما در مجلس تلاش داریم تا با استفاده از ابزارهای قانونی و نظارتی، مانع از این فرارها شویم و در عین حال، فشار مالیاتی بر مردم و اقشار آسیب‌پذیر را کاهش دهیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: معافیت‌های مالیاتی و سیاست‌های حمایتی، به‌عنوان یک راهکار بلندمدت، در راستای تقویت تولید و کاهش فشار بر اقشار ضعیف جامعه اجرا می‌شود. ما در مجلس معتقدیم که این نوع تصمیمات نه تنها در شرایط فعلی، بلکه در بلندمدت می‌تواند به توسعه اقتصادی کشور کمک کند و به مردم این امکان را بدهد که زندگی بهتری داشته باشند.

به گفته ی این نماینده مجلس؛ این اصلاحات مالیاتی نشان‌دهنده تلاش مجلس برای حمایت از اقشار ضعیف و مبارزه با فرار مالیاتی است. با معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده، به نظر می‌رسد که گام‌هایی در جهت بهبود شرایط اقتصادی و حمایت از تولید داخلی برداشته شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =