دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند به جهش اقتصادی کمک کند

عضو هیئت علمی برتر ارتباط با صنعت گفت: جایگاه اصلی دانشگاه پژوهش است و پژوهش به تنهایی نمی‌تواند در زمینه اقتصاد موفقیت ایجاد کند. در واقع برای جهش اقتصادی ما به سه عامل فن‌آوری، نیروی انسانی کارآمد و سرمایه نیاز داریم.

یاسر نوروزی عضو هیئت علمی برتر ارتباط با صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نقش دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: به نظر من جایگاه اصلی دانشگاه پژوهش است و پژوهش به تنهایی نمی‌تواند در زمینه اقتصاد موفقیت ایجاد کند. در واقع برای جهش اقتصادی ما به سه عامل فن‌آوری، نیروی انسانی کارآمد و سرمایه نیاز داریم.

وی افزود: دانشگاه در دو زمینه اول می‌تواند کاملا موفق باشد ولی زمینه سوم که عامل سرمایه است در اختیار دانشگاه نیست. باید به این نکته توجه کنیم که ما در زمینه سرمایه در کشور بسیار بسیار بد عمل می‌کنیم. ما بنزینی که لیتری چند ده هزار تومان برای دولت تمام می شود را در حجم زیاد مصرف می کنیم. ما برقی که هر کیلووات چند هزار تومان هزینه تولید دارد، به قیمت چند صد تومان مصرف می کنیم. همه اینها باعث کسری بودجه و تورم می شود. در این شرایط کل کشور هم هیچ سرمایه اضافه برای توسعه نخواهد داشت.

نوروزی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر بخواهیم در تحقق شعار جهش تولید موفق باشیم، باید ابتدا سواد اقتصادی مردم را بالا ببریم. مردم باید بدانند که بنزین با این نرخ پایین، برق و آب و گاز با این قیمت های پایین فقط و فقط به ضرر ما و البته خیانت به نسل های آتی است. اگر جامعه سواد اقتصادی کافی داشته باشد، نمی توان مردم را با شعار هایی مثل اختلاس های کلان و ... فریب داد و علل واقعی رکود اقتصادی را پنهان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: نمی‌توان به این بهانه که دلار مثلا باید فلان قیمت باشد و دولت دارد آن را بهمان قیمت می فروشد، مردم را فریب داد و به کل نظام بدبین کرد. اگر این شرایط مهیا شود، قطعا می‌توانیم خیلی سریع پیشرفت کنیم ولی در صورتی که همچنان به این رویه غلط در اقتصاد ادامه دهیم و عده‌ای هم بنابر منافع شخصی و گروهی خود سعی تمام و کمال در فریب افکار مردم و منحرف کردن ذهن آنها از مشکلات واقعی داشته باشند، هیچ چشم انداز مثبتی وجود نخواهد داشت.

گفتنی است، فعالیت دکتر یاسر نوروزی به طور عمده در حوزه صنعت مخابرات است. در این زمینه محصولات بسیار متنوعی وجود دارد که بسیاری از آنها در داخل کشور قابل تولید و بومی سازی است. وی از سال ۱۳۸۹ که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به کار شد، تا کنون بیش از ۳۰ پروژه ارتباط با صنعت انجام داده است. حاصل این پروژه ساخت چندین سامانه مخابراتی، ثبت ۴ اختراع و انتشار بیش از ۴۰ مقاله ژورنال و بیش از ۷۰ مقاله کنفرانسی و تالیف ۲ کتاب بوده است و به دلیل همین فعالیت ها به عنوان پژوهشگر نمونه مرتبط با صنعت انتخاب شده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1262910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =