درمان بیماری‌های خونی خطرناک با دستکاری ژنتیک

محققان می‌گویند با استفاده از روش دستکاری ژنتیک زمینه برای درمان برخی بیماری‌های صعب‌العلاج خونی فراهم شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از انگجت، روش ژن درمانی CRISPR مشتمل بر برش زدن و پیوند برخی آنزیم‌های دی ان ای انسان است. این روش اگر چه می‌تواند به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کند، اما در عین حال روشی پرهزینه و گران قیمت نیز هست و فعلاً نمی‌توان به عمومی شدن این روش امید داشت.

با این حال استفاده از روش یادشده امیدواری‌ها به درمان بیماری‌های خونی خطرناک را افزایش داده، زیرا از این طریق هموگلوبین بیشتری در خون تولید می‌شود و نیاز بیماران به تصفیه خون که فرایندی دردناک است، از بین می‌رود. البته این روش درمانی فعلاً میلیون‌ها دلار هزینه دارد و عموم مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

از جمله بیماری‌هایی که بدین روش قابل درمان هستند، می‌توان به تالاسمی و کم خونی اشاره کرد. باید توجه داشت که برخی انواع کم خونی موجب سفت شدن و انعطاف ناپذیری گلبول‌های قرمز خون و درد شدید بدنی شده و ممکن است به دیگر اندام‌های بدن آسیب زده و موجب وقوع سکته قلبی و حتی مرگ شود.

با توجه به اینکه اجرای این روش درمانی مستلزم اقدامات دیگری مانند شیمی درمانی و بستری طولانی مدت در بیمارستان در شرایط ویژه است، هزینه آن برای هر بیمار در آمریکا حدود ۱.۸ میلیون دلار برآورد شده است و کاهش این هزینه‌ها فعلاً در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.

انتهای پیام/

کد خبر: 1083235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =