به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه مراسم تجلیل از دانش آموزان پژوهشگر و فناوران برگزیده در جمع خبرنگاران در فضای مجازی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش پژوهش سراهای دانش آموزی را در دستور کار دارید؟ گفت: ما در صدد هستیم که در تمام مناطق آموزش و پرورش سراسر کشور پژوهشگاه داشته باشیم و هدف ما این است که هر مدرسه ما یک مدرسه پژوهنده باشد و کارکرد اصلی مدرسه، پژوهش باشد.
وی ادامه داد: برای توسعه پژوهش در آموزش و پرورش در قدم اول نیازمندیم که دانش آموزان ما با مفهوم پژوهش آشنا شوند و در قدم بعدی باید توانایی لازم برای انجام پژوهش را داشته باشند. و بتوانند اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری و طبقه بندی کنند. این مورد جزو قابلیت هایی است که در برنامه ریزی درسی ما منظور شده است.
حاجی میرزایی اظهار کرد: رویکردی که در سال جاری به صورت آزمایشی پیگیری می شود این است که مسئله محوری در برنامه ریزی درسی برخی پایه های تحصیلی صورت بگیرد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش و پرورش امکان برگزاری امتحان نهایی در سه پایه تحصیلی متوسطه دوم را در راستای حذف کنکور دارد؟ گفت: مدتی است کارشناسان ورزیده ای از وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی موضوع هستند تا بهینه ترین راه را برای برگزاری کنکور به نحوی که با اضطراب کمتری توام باشد و توانایی تفکیک و طبقه بندی مناسب تر دانش آموزان را داشته باشد، انتخاب کنند. ینکته این است که برگزاری آزمون سه سال پیاپی نوعی بازتولید همین کنکور می شود و ممکن است در سال های مختلف این اضطراب استمرار پیدا کند اما ما تابع تصمیم گیری جمعی هستیم که در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می گیرد و به هر نتیجهای برسند مبنای عمل ما قرار خواهد گرفت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص ایجاد برخی کانال های غیراخلاقی در شبکه شاد گفت: افرادی برخی کانال های سرگرمی را ایجاد کرده بودند که به محض شناسایی تعطیل شد. زیرا کارکرد اصلی شاد، آموزش است و روی شاد کار دیگری نمی کنیم. متقاضیان بسیاری وجود دارند که می خواهند روی شاد کار اقتصادی کنند اما فعلاً تنها کارکرد شاد را آموزشی می دانیم. تمام کسانی که روی شاد فعال هستند احراز هویت شده اند و معلمین، مدیران و دانش آموزان هستند و از سالم ترین محیط ها برای کار و فعالیت آموزشی است. ممکن است کسی که یک زمانی به صورت قراردادی با آموزش و پرورش فعالیت داشته به شاد دسترسی داشته و کانالی ایجاد کرده که آن موارد شناسایی شده به سرعت حذف شده اند و همه کسانی که در شاد هستند قابل اعتماد هستند و احراز هویت شده اند.
وزیر آموزش و پرورش درباره بازماندگی از تحصیل در سال تحصیلی جاری نیز گفت: ما به تمام مدارس ماموریت دادیم که برای تمام دانش آموزان اطلس یادگیری داشته باشند. یعنی تمام دانش آموزان که در سال های قبل و یا امسال ثبت نام کرده اند باید وضع تحصیلی شان مشخص باشد و اینکه از چه طریق آموزش می بینند. اگر دانش آموزی جامانده باشد حتماً پیگیری می کنیم و همکاران ما موظف هستند با خانواده ارتباط بگیرند. مصمم هستیم امسال دانش آموزی از چرخه آموزش دور نماند.
وی ادامه داد: طی سال های گذشته بازماندگی از تحصیل حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار نفر مشخص شده بوده که برای آموزش آنها اقدام کرده ایم. اما مسئله برخی ترک تحصیل کرده ها، عدم دسترسی به آموزش نیست بلکه برخی به دلیل بیماری، معلولیت، شرایط اقتصادی و … از مدرسه باز می مانند.
انتهای پیام/
نظر شما