اینترنت محدود شود مردم بازهم راهی برای استفاده از آن پیدا می‌کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مبارزه با تکنولوژی هیچ زمانی نتیجه مناسب و مطلوبی در پی نداشته و نخواهد داشت. اکنون اگر استفاده از اینترنت محدود شود، باز مردم راهی برای استفاده پیدا می‌کنند.

لیلا نیرومند در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با اشاره به طرح صیانت از فضای مجازی اظهار کرد: از عصر کنونی تحت عنوان ارتباطات یاد می‌شود، بنابراین در شرایط فعلی که حتی آموزش در بستر اینترنت انجام می‌شود، نمی‌توان استفاده از فضای مجازی را محدود کرد.

وی با تاکید بر اینکه مخالف طرح صیانت از فضای مجازی است، گفت: محدود کردن یا قطع ارتباط با جهان خارج راهکار جلوگیری از فساد یا استفاده از شبکه‌های مجازی غیر اخلاقی نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه محدود یا ممنوع کردن باعث می‌شود که افراد یا کاربران بیشتر به سمت آن موضوع یا وسیله یا علم سوق پیدا کنند و این موضوع جز ذات افراد است، گفت: به عنوان مثال در شرایط عادی شاید کودک یا نوجوانان به سراغ یک فیلم ممنوع نرود ولی اگر به وی تذکر داده شود که دست زدن به این فیلم ممنوع است، آن کودک یا نوجوان قطعا کنجکاو می‌شود فیلم را تماشا یا کشف کند.

وی مطرح کرد: ایجاد ممنوعیت یا محدودیت توسط طرح صیانت از فضای مجازی در هر سن یا شرایطی آزادی و هویت فردی یا شخصی، افراد را سلب می‌کند.

نیرومند گفت: اگر مسئولان به واسطه طرح صیانت از فضای مجازی اقدام به محدود کردن استفاده از اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی کنند، مطمئن باشند که نوجوانان و جوانان راهکار استفاده از این فضا مانند فیلتر شکن را پیدا خواهند کرد. پس این طرح ابزار مناسبی برای حمایت از کاربران نیست.

آموزش و تعلیم به جای محدودیت

نیرومند درباره راهکارهای جایگزین طرح صیانت از فضای مجازی یادآور شد: محدودیت راهکار نیست بلکه باید آموزش و فرهنگ سازی در این خصوص انجام شود. فساد در فضای مجازی یا ارتباطات چهره به چهره افراد در جامعه وجود دارد و نمی‌توان طرف این موضوع افراد را قرنطینه کرد بلکه باید راه و روش برخورد صحیح را به آنها تعلیم و آموزش داد. 

این کارشناس ارتباطات اضافه کرد: به عنوان مثال رسانه‌های جمعی مانند صدا و سیما برای آموزش و تربیت افراد و استفاده آنها از فضای مجازی فعالیت یا سیاست مناسبی ندارند. همچنین اضافه کردن واحدی برای این آموزش در سرفصل‌های دروس دانشگاه به ویژه رشته‌های ارتباطات نیاز است.

وی با اشاره به تجربه ممنوعیت استفاده از ماهواره و ویدئو عنوان کرد: مبارزه با تکنولوژی هیچ زمانی نتیجه مناسب و مطلوبی در پی نداشته و نخواهد داشت. اکنون اگر استفاده از اینترنت محدود شود، باز مردم راهی برای استفاده پیدا می‌کنند؛‌ اما اگر نحوه استفاده صحیح آموزش داده شود، ضمن آزادی، زمینه‌های بروز فساد نیز کاهش می‌یابد.

طرح صیانت باعث عقب ماندگی می‌شود

نیرومند با بیان اینکه ایران در گذشته فاصله معناداری در حوزه ارتباطات با کشورهای غربی داشته است، گفت: به عنوان مثال چاپ و انتشار اولین روزنامه در ایران حدود 200 سال سال اختلاف وجود داشت. دلیل این موضوع نیز نبود ارتباط در این حوزه با سایر کشورها بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر نیز نباید به واسه طرح صیانت از فضای مجازی ارتباطات خود را در حوزه رسانه یا شبکه‌های مجازی با کشورهای دیگر قطع، برقراری دیر هنگام  یا محدود کنیم چرا که این عقب ماندگی ایجاد خواهد کرد. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ارتباطات و تکنولوژی جزو زندگی و پیشرفت کشورها است و راه گریزی از آن وجود ندارد. در نتیجه طرح صیانت از فضای مجازی به نوعی پاک کردن صورت مسئله است و نه اصولی پرداختن به اصل مشکل.

انتهای پیام/

کد خبر: 1130973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =