به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، انجمنهای علمی به عنوان یکی از زیرمجموعههای معاونت پژوهشی وزارت علوم، وظیفه پژوهش در رشتههای مختلف را دارند. پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم معتقد است که افزایش ماموریتگرایی انجمنهای علمی، راهکار موثری برای ارتقای اثربخشی پژوهشهای علمی است.
بررسی گزارشهای منتشر شده از سوی وزارت علوم نشان میدهد که تعداد انجمنهای علمی کشور از سال ۱۳۸۵ تاکنون، از ۱۶۰ انجمن به ۴۱۹ افزایش یافته است که نشاندهنده رشد ۱۶۰ درصدی آنهاست.
رشتههای هنری کمترین تعداد انجمن علمی را دارند
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم، علوم انسانی با ۱۴۷ انجمن علمی، رکورددار بیشترین تعداد انجمن در کشور است. در مقابل، رشتههای هنر با هشت انجمن کمترین تعداد را دارند. لازم به ذکر است که نخستین انجمن علمی هنر در سال ۸۸ در کشور تاسیس شده و از سال ۸۵ تا ۸۷ هیچ انجمن علمی هنری در کشور وجود نداشته است.
همچنین با توجه به آمارها، تعداد انجمنهای علمی هنر در هفت سال متوالی از سال ۹۲ تا ۹۸ ثابت بوده و هیچ رشدی نداشته است. با این حال میتوان گفت تعداد انجمنهای علمی هنر در ۱۵ سال گذشته هشت برابر شده است.
رشد تعداد انجمنهای علمی در ۱۵ سال گذشته در سایر رشتهها حدود ۱۰۰ درصد بوده است. به طوری که انجمنهای علمی کشاورزی از ۲۰ انجمن در سال ۸۵ به ۴۳ انجمن در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است. همچنین تعداد انجمنهای علمی علوم پایه از ۱۴ به ۳۲، فنی مهندسی از ۵۰ به ۹۸ و انجمنهای بین رشتهای از ۳۹ به ۹۱ افزایش پیدا کرده است. تعداد انجمنهای علمی علوم انسانی در این مدت، از ۳۷ انجمن به ۱۴۷ افزایش یافته است که رکورددار بیشتر رشد در تعداد انجمنهای علمی است.
لازم به ذکر است که تعداد انجمنهای علمی علوم پایه از سال ۹۵ تاکنون، هیچ رشدی نداشته و با ۳۲ انجمن ثابت مانده است.
در پایان توجه به این نکته ضروری است که با وجود رشد 160 درصدی انجمنهای انجمن در 15 سال گذشته، آنچه تعیینکننده پیشرفت کشور در حوزههای پژوهشی رشتههای مختلف است، کیفیت فعالیتهای علمی این انجمنهاست و ارائه آمارهای کمی نباید سبب غفلت از تلاش برای افزایش کیفیت فعالیتهای علمی شود.
انتهای پیام/
نظر شما