لوکوم ترکیه ای یا لوکوم پاشا که به آن لوکما، لوقما یا راحت الحلقوم هم گفته میشود، یکی از شیرینیهای سنتی ترکیه است که شبیه مسقطی ایرانی می باشد و در طرز تهیه آن، مواد مشابهی به کار میرود. اگر طرفدار این شیرینی ترکیه ای هستید، با این بخش همراه شوید تا فوت و فنهای تهیه لوکوم زنجبیل و پسته و نگهداری آن را در خانه یاد بگیرید.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه بستنی طالبی رژیمی در خانه
مواد لازم برای تهیه لوکوم ترکیه ای
مواد لازم میزان لازم
نشاسته ۱ پیمانه
شکر ۵/۱ پیمانه
پودر زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
وانیل ۴/۱ قاشق چایخوری
کره ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
مغز پسته ۱ قاشق غذاخوری
لوکوم ترکیه ای
طرز تهیه لوکوم ترکیه ای
درون یک تابه مناسب نشاسته را به همراه پودر زنجبیل الک کنید و با یکدیگر مخلوط نمایید.
دو نیم پیمانه آب را به ترکیب نشاسته و زنجبیل اضافه کنید و خوب با هم بزنید تا کاملا حل شوند.
وانیل را اضافه کنید و مقداری هم بزنید.
درون یک ظرف دیگر ژلاتین را با یک سوم پیمانه آب مخلوط کنید و کناربگذارید.
تابه حاوی نشاسته، زنجبیل، وانیل و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و به طور مداوم با قاشق چوبی هم بزنید تا کمکم غلیظ شود و حالتی شبیه به فرنی به خود بگیرد.
پس از اینکه نشاسته و مواد داخل تابه به غلظتی اندازه فرنی رسیدند، شکر را اضافه کنید و حرارت را کمی بیشترنمایید.
پس از آب شدن کامل شکر، زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ مواد یکدست شود.
در این مرحله وقتی مواد کمی سفت و غلیظ شد، ژلاتین حل شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و کره را اضافه کنید.
مواد را مداوم ترکیب کنید تا زمانی که مایه لوکوم کاملا حالت دار و سفت شود.
بعد از آماده شدن لوکوم، مغز پسته را اضافه کرده و حرارت را قطع کنید. مواد را به هم بزنید تا پستهها در لوکوم پخش شوند.
لوکوم را در یک ظرف مستطیلی یا مربعی که در آن یک لایه نایلون یا پلاستیک ضخیم قرار داده و چرب کرده اید، بریزید و روی آن را با قاشق صاف کنید.
قالب را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
بعد از این مدت لوکوم را از یخچال خارج کنید.
روی سطح را پودر قند یا پودر نارگیل بپاشید و لوکوم را روی پودر بگذارید و در اندازه دلخواه برش بزنید.
نکات مهم تهیه لوکوم ترکیه ای
مراحل مخلوط کردن مایه لوکوم از ابتدا تا انتها حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد.
برای اینکه رطوبت لوکوم ها گرفته شود، می توانید آنها را در آرد سفید بغلطانید.
لوکوم را می توانید در ظرف در بسته و در دمای محیط به مدت ۱ هفته نگهداری کنید.
برای خوش طعم و خوشبو شدن لوکوم بعد از اضافه کردن شکر، وقتی مواد خودشان را گرفتند و کمی سفت شدند،میتوانید از نصف پیمانه گلاب استفاده کنید.
به جای کره می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
برای تهیه لوکوم میوهای با طعمهای مختلف میتوانید از پودر ژله مربوط به هر میوه استفاده کنید.
برای تهیه لوکوم شکلاتی، ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری پودر کاکائو را با شکر مخلوط و به مواد لازم لوکوم اضافه کنید.
انتهای پیام/
نظر شما