به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گیاه شاه پسند ، گیاهی با گل های شکوفا در بیشتر مواقع سال است و از جذابیت بالایی برای پروانه ها برخوردار است . این گیاه که دارای ۲۵۰ گونه مختلف است ، از محبوبیت بالایی در نظر بسیاری از افراد برخوردار است . این گیاه دارای خاصیت درمانی بالایی بوده و روغن آن در موارد درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید:
نکات نگهداری گیاه و گل آپارتمانی زامیفولیا
نحوه پرورش گیاهان شاه پسند
همانطور که گفته شد ، گیاهان شاه پسند دارای انواع بسیار متفاوتی از نظر ویژگی های رشد مانند اندازه هستند . برخی از گونه های این گیاه دارای اندازه ای حدود ۱۵ سانتی متر و برخی دیگر دارای اندازه ای حدود ۱۸۲ سانتی متر می باشد.
نور مناسب
گیاه شاه پسند نیازمند نور کامل خورشید است . گیاهانی که نور مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند ، نه تنها شکوفا نمی شوند ، بلکه مستعد ابتلا به کپک های پودری و آفات و حشرات نیز هستند.
خاک مناسب
خاک مورد نیاز برای گیاهان شاه پسند دارای خاصیت نفوذ پذیری هوا است . خاک رس سنگین منجر به پوسیدگی ریشه های گیاه خواهد شد ؛ بنابراین مقداری کمپوست و خزه به خاک گیاه اضافه کنید.
آب
گیاه شاه پسند نیازمند آبیاری در حد متعادل است . این گیاهان تحمل کمبود آب را برای مدت اندکی خواهند داشت اما با این وجود کم آبی طولانی مدت باعث جذب کنه های عنکبوتی به گیاه شاه پسند خواهد شد . لازم به ذکر است که آبیاری بیش از حد گیاه نیز باعث آسیب رسیدن به ریشه های آن می شود.
دما و رطوبت
گیاه شاه پسند ، دمای بالا و رطوبت هوا را به خوبی تحمل می کند اما با این وجود این گیاه تحمل دمای پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد را ندارد.
کوددهی
گیاه شاه پسند نیازمند کوددهی در مقادیر بالا نبوده و تنها کافیست آن ها را به صورت ماهانه از فصل بهار تا فصل سرما به صورت ماهانه با کود حاوی مواد آلی تغذیه کنید.
تکثیر
تکثیر گیاهان شاه پسند از طریق کاشت بذر و قلمه زنی انجام می شود.در صورت تکثیر این گیاه همراه با بذر ، لازم است که بذر را در محیطی گرم و مرطوب نگهداری کنید . معمولا پس از گذشت ۳ هفته، جوانه ها از خاک بیرون خواهند زد.
هرس کردن
جدا کردن شاخ و برگ های خشک شده گیاه، به سرعت بخشیدن به رشد آن کمک کرده و رشد شاخ و برگ های جدید را ترغیب می کند.
آفات
گیاهان شاه پسند در برابر طیف وسیعی از آفات ، آسیب پذیرند . برخی از آفات رایجی که گیاهان شاه پسند را مورد حمله قرار می دهند عبارتند از :شته ها ، کنه های عنکبوتی ، حشرات مقیاس، حشرات اردی و تریپس.
استفاده از حشره کش ها به برطرف شدن علائم این آفات و بیماری ها در گیاه کمک خواهند کرد . برای جلوگیری از بروز آفات در این گیاه ، از قرار دادن آن ها در سایه و کاشت آن ها در خاک سنگین و غیر قابل نفوذ خودداری کنید.
زرد شدن برگ های گیاه و پوسیدگی ریشه ها نیز به دلیل عدم وجود تهویه مناسب خاک ایجاد خواهد شد.
محیط مناسب برای کاشت گیاه
می توانید این گیاه را در نقاط مختلفی از جمله سبد های آویز ، گلدان ها و باغچه کاشته و پرورش دهید. گیاهان شاه پسند همچنین در کنار سایر گیاهان رشد خوبی خواهد داشت . کاشت این گیاهان در باغچه منجر به افزایش تعداد پروانه های موجود در باغچه خانه شما خواهند شد . این گیاهان به حیوانات آسیبی نمی رساند و نیازی به نگرانی در این رابطه وجود نخواهد داشت.
انواع مختلف گیاهان شاه پسند
همانطور که در ابتدا گفته شد ، گیاهان شاه پسند در انواع مختلف و طیف رنگی متنوعی از قبیل بنفش ، صورتی و قرمز وجود دارند اما با این حال همه انواع این گیاهان ، دارای جذابیت بالایی برای پروانه ها می باشد . گیاهان شاه پسند در تهیه داروهای گیاهی برای درمان بیماری های گوارشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
گیاه شاه پسند آبی : این گیاه از نوع بالا رونده بوده و دارای گل هایی به رنگ آبی مایل به بنفش هستند.
بونارینسیس : این گونه از گیاهان شاه پسند تا ۱۸۲ سانتی متر رشد میکنند و متعلق به نقاط گرمسیری هستند.
گریستون دافن :این گیاه دارای گل هایی به رنگ بنفش معطر است.
هوم استد بنفش :این گیاه که نیازمند پرورش در محیط باغ و باغچه است دارای گل هایی به رنگ بنفش میباشد و متعلق به نقاط گرمسیری می باشد.
لانایی سلطنتی بنفش : این گیاه دارای گل هایی به رنگ بنفش مایل به سفید می باشد.
تاپین سریز :این گیاهان دارای شاخ و برگ های ریز و سوزنی شکل هستند.
رز تگزاس : این گیاهان که دارای گل هایی به رنگ قرمز هستند عمر کوتاه تری نسبت به سایر انواع آن دارند.
انتهای پیام/
نظر شما