لیست دمنوش‌های گیاهی برای سرفه خشک و گلو درد

یکی از روش های مناسب خانگی برای درمان سرفه استفاده از دمنوش های گیاهی است، برخی از دمنوش های گیاهی به درمان سرفه خشک و شدید کمک بسیاری می کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، با وارد شدن به فصل سرما، ابتلا به آنفولانزا خیلی سریع رخ می دهد. آبریزش بینی، سرفه های خشک و گلو درد حتی قوی ترین فرد را نیز از پا در می آورد. خوشبختانه درمان های طبیعی بسیاری وجود دارد تا از شر علائم این بیماری خلاص شده و به سرعت خوب شوید.

بیشتر بخوانید:

دمنوشی فوق العاده مناسب آلودگی هوا

دمنوش ها یکی از بهترین درمان های خانگی هستند که در فصل سرما متقاضی بسیاری دارند. یک فنجان از دمنوش گرم می تواند به تسکین گلو درد کمک کند در حالی که نوشیدن مایعات نیز می تواند با عفونت بدن مقابله کند. این دمنوش ها نه تنها خوشمزه هستند بلکه بسیار موثر نیز خواهند بود. آیا می دانید بهترین دمنوش ها برای رفع سرفه خشک چه هستند؟ در این قسمت مجموعه ای از بهترین دمنوش ها را برای سرفه خشک معرفی کرده ایم.

۱- دمنوش ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان ماده اصلی در دارو های گیاهی چینی و یکی از بهترین دمنوش هایی است که می توانید برای مقابله با سرفه خشک بنوشید. مطالعات نشان داده است که دمنوش شیرین بیان دارای خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی است. این ماده در سطح سلولی برای پیشگیری از تکثیر عوامل بیماری زای مضر کار می کند و در شرایط خاص حتی می تواند باعث آپوپتوز- مرگ سلولی - در سلول های ویروسی شود. محققان این مزایای سلامتی را به دو تری ترپن معروف به اسید گلیسیریتینک و گلوگورونیک اسید نسبت می دهند.

مواد لازم:

تکه ای از ریشه شیرین بیان سیاه تازه
یک فنجان آب
عسل یا لیمو به منظور طعم دهی

طرز تهیه و طریقه استفاده:

ابتدا آب را به جوش آورده و ریشه شیرین بیان را اضافه کرده و به مدت ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس اگر مایل بودید می توانید پس از ولرم شدن عسل یا آبلیمو به آن اضافه کرده و بنوشید.

میتوانید این دمنوش را غرغره نیز کنید. برای تسکین بیشتر خارش گلو یک قاشق چای خوری نمک اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه غرغره کرده و باقی آن را بیرون ریخته و دهان تان را شستشو دهید.

۲- دمنوش زنجبیل

زنجبیل برای رفع تهوع عالی است اما به دلیل خواص ضد التهابی میتواند به تسکین سرفه نیز کمک کند. استفاده از زنجبیل در دمنوش، با کاهش التهاب در قفسه سینه و گلو به باز شدن مجاری تنفسی کمک می کند.

زنجبیل به لطف آنزیمی به نام گینجرول باعث کاهش التهاب یا هر نوع ورمی می شود. همچنین زنجبیل بعد از انار و توت، حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ترکیبات فعال است که ممکن است با پاتوژن های مهاجم مبارزه کرده و از تکثیر آن ها پیشگیری کند.

مواد لازم:

تکه ای زنجبیل تازه یا یک قاشق چای خوری از پودر آن
یک و نیم فنجان آب

طرز تهیه:

ابتدا آب را در قوری بجوشانید، زنجبیل یا پودر آنرا اضافه کرده و حرارت را متوسط کنید، به مدت ۵ دقیقه صبر کنید. برای افزایش خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی می توانید کمی سرکه سیب یا عسل نیز به این دمنوش اضافه کرده و بنوشید.

۳- دمنوش آویشن

دمنوش آویشن یکی از بهترین دمنوش ها برای احتقان و سرفه های خشک می باشد. اسانس آویشن می تواند به رفع احتقان مجاری تنفسی کمک کند. بدین منظور می توانید رایحه معطر یک فنجان دمنوش آویشن را که تازه دم کرده اید استنشاق کنید.

براساس یک مطالعه، دمنوش آویشن در درمان برونشیت حاد همراه با سرفه موثر عمل می کند. به منظور کارآزمایی نتایج این دمنوش، ۳۶۱ بیمار مبتلا به برونشیت را به دو گروه تقسیم کرده و به گروهی دمنوش آویشن و به گروه دیگر دارونما برای کاهش سرفه دادند. نتایج نشان داد گروهی که دمنوش آویشن مصرف کرده بودند ۶۸.۷ درصد و گروه دیگر فقط ۴۷ درصد کاهش سرفه داشته اند و همچنین کاهش سرفه برای بیمارانی که آویشن مصرف کرده اند ۲ روز سریع تر از مقایسه با دارونما حاصل شده است. نوشیدن دمنوش آویشن می تواند به کاهش سریع سرفه کمک کرده و در کمترین زمان ممکن وضعیت شما را به حالت عادی برگرداند.

مواد لازم:

۳ شاخه آویشن
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده :

ابتدا آب را در قوری بجوشانید، حرارت را متوسط کرده و آویشن را به آن اضافه کنید، به مدت ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس از صافی رد کرده و داخل فنجانی بریزید و در صورت تمایل می توانید به آن کمی دارچین نیز اضافه کنید.

۴- دمنوش بابونه

دمنوش بابونه خواص تسکین دهندگی فوق العاده ای دارد. هنگامی که از سرماخوردگی رنج می برید، سرفه هایی اغلب با گلو درد دارید، تلاش برای سرفه کردن می تواند التهاب و تحریک گلو را افزایش دهد و در نتیجه درد مدامی را ایجاد کند. نوشیدن چای بابونه می تواند به کاهش التهاب گلو کمک کند بنابراین علائم درد کاهش خواهد یافت.

مواد لازم:

یک فنجان آب
۱-۲ قاشق چایخوری گل خشک یا تازه بابونه

طرز تهیه:

ابتدا آب را به جوش آورید و گل های بابونه را به آن اضافه کرده و به مدت ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس می توانید این چای را با برشی از لیمو یا عسل طعم دار کرده و میل کنید.

۵- دمنوش عسل

دمنوش عسل مخلوط گیاهی از عسل خام و آب گرم است. این دمنوش سرکوب کننده طبیعی سرفه است و دارای خواص آرام بخشی است که به کاهش درد گلو ناشی از سرفه کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد که عسل خام می تواند به کاهش تولید مخاط که باعث سرفه می شود کمک کرده و شدت و مدت آن را نیز کاهش دهد. مطالعه دیگری نشان میدهد که نوشیدن دمنوش عسل قبل از خواب می تواند به بهبود کیفیت خواب هنگام ابتلا به سرفه کمک کند. این مطالعه بر روی ۱۰۵ کودک به منظور کاهش سرفه انجام شد و نتایج نشان داد که عسل به اندازه داروی دکسترومتورفان (داروی معمول سرفه) موثر است.

مواد لازم:

یک قاشق چای خوری عسل
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده :

ابتدا آب را کمی حرارت دهید تا گرم شود، سپس به ازای هرفنجان آب یک قاشق چای خوری عسل اضافه کرده و بنوشید. همچنین می توانید به هر یک از دمنوش های معرفی شده در این مطلب عسل نیز اضافه کنید.

۶- دمنوش چای ترش

دمنوش چای ترش یک چای گیاهی لذت بخش با طعم ترش و شیرین شبیه قره قاط است. این گیاه گلبرگ های قرمزی دارد و به دلیل غلظت بالای ویتامینC در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی موثر است. این گیاه حاوی ۴۶.۳ میلی گرم ویتامینC در هر فنجان است.

مواد لازم:

یک فنجان آب
۲ قاشق غذاخوری گل های خشک شده چای قرمز

طرز تهیه و طریقه استفاده :

آب را بجوشانید و گل چای ترش را به آن اضافه کنید تا مدتی دم بکشد و سپس از صافی رد کرده و با برشی لیمو یا کمی عسل آن را بنوشید.

۷- دمنوش اکیناسه

اکیناسه یکی از رایج ترین درمان های طبیعی برای عفونت های دستگاه تنفسی است. این ماده همچنین یک ماده رایج در قطره های سرفه، شربت های داروخانه و سایر دارو های ضد سرفه است. گیاه اکیناسه به کوتاه شدن مدت و شدت سرفه سرماخوردگی کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که اکیناسه با کاهش سرفه خشک و مرطوب کردن مجاری تنفسی به رفع احتقان کمک خواهد کرد.

مواد لازم:

۱-۲ قاشق چای خوری گل اکیناسه
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده:

ابتدا آب را بجوشانید و شکوفه های گیاه اکیناسه را به آن اضافه کنید، به مدت ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس دمنوش را از صافی رد کرده و بنوشید.

۸- دمنوش چای سبز

چای سبز مملو از آنتی اکسیدان بوده و حاوی مقادیر مختلفی از کافئین هستند. چای سبز حاوی آنتی اکسیدان ضد سرطانی اپی گالوکاتچین گالات است که به کاهش التهاب و سرفه کمک می کند.

مواد لازم:

یک قاشق چای خوری برگ چای سبز
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده:

ابتدا آب را بجوشانید و برگ های چای سبز را به آن اضافه کنید و پس از گذشت ۵-۱۰ دقیقه آن را از صافی رد کرده و بنوشید.

**توجه:چای سفید و چای سبز، چای هایی هستند که باید در دمای پایین دم شوند. برای چای سفید دمای ۶۵-۷۶ درجه سانتی گراد و برای چای سبز دمای ۷۱-۸۲درجه سانتی گراد توصیه می شود.

۹- دمنوش چوب نارون کوهی

دمنوش چوب نارون کوهی از پوست داخلی گونه های خاصی از نارون تهیه می شود. این دمنوش گرم با شل کردن مخاط گلو و نرم شدن آن به تسکین سرفه کمک می کند و علاوه بر این، نارون کوهی به درمان عفونت گلو که ممکن است باعث سرفه شود نیز کمک خواهد کرد.

مواد لازم:

یک قاشق چای خوری پودر چوب نارون کوهی
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده:

آب را بجوشانید و پودر چوب نارون کوهی را به آن اضافه کنید، به مدت ۳ دقیقه صبر کنید و سپس از صافی رد کرده و بنوشید. 

۱۰- دمنوش ریشه گل ختمی

دمنوش ریشه گل ختمی مزایایی شبیه به نارون کوهی دارد زیرا حاوی مقادیر بالایی موسیلاژ است. این دمنوش انتخاب خوبی برای رفع سرفه خشک می باشد و علاوه بر این می تواند به کاهش درد و ریفلاکس اسید ناشی از سرماخوردگی یا مشکلات گوارشی کمک کند.

مواد لازم:

یک قاشق چای خوری پودر ریشه گل ختمی
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده :

ابتدا آب را بجوشانید و پودر ریشه گل ختمی را به آن اضافه کنید، به مدت ۳-۵ دقیقه صبر کنید و سپس از صافی رد کرده و بنوشید.

۱۱- نعناع فلفلی

نعناع فلفلی یکی دیگر از درمان های رایج گلو درد و ضد سرفه است. رایحه تقویت کننده نعناع فلفلی به باز شدن مجاری تنفسی، درمان عفونت های تنفسی، کاهش التهاب و سرفه کمک می کند. سازمان غذا و دارو توصیه می کند از روغن نعناع فلفلی به منظور آروماتراپی استفاده کنید.

مواد لازم:

یک مشت برگ نعناع فلفلی تازه
یک فنجان آب

طرز تهیه و طریقه استفاده :

ابتدا آب را بجوشانید و برگ های تازه نعناع فلفلی را درون آن بریزید، به مدت ۵ دقیقه صبر کنید و سپس از روی حرارت بردارید. حوله ای را دور سر و گردن خود بیندازید و بخور بگیرید و به مدت ۵-۱۰ دقیقه عمیقا رایحه نعناع فلفلی را استنشاق کنید. رایحه این بخار به شل شدن مخاط گلو، رفع احتقان قفسه سینه و کاهش سرفه کمک خواهد کرد.

با دمنوش های خوشمزه با سرفه مبارزه کنید

اگر سرفه های شدیدی دارید که تنفس را برایتان دشوار کرده است، بهتر است با یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید.
دارو های گیاهی ممکن است به تسکین برخی از علائم شما کمک کنند اما برای مبارزه با عفونت های سخت نیاز به داروی پزشک می باشد.
برای سرفه های جزئی و سرماخوردگی معمولی می توانید با نوشیدن دمنوش های گیاهی بدن خود را تقویت کرده و با سرفه خشک مبارزه کنید.
به یاد داشته باشید که نوشیدن مایعات زیاد یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای تقویت قدرت مبارزه با بیماری های معمولی انجام دهید.
نوشیدن چای های گیاهی، استراحت و آرامش به بهبودی شما کمک می کند.
برای کمک به باز شدن مجاری تنفسی نیز می توانید دوش آب گرم بگیرید و یک فنجان دمنوش گرم بنوشید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1157815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =