به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سید حیدر محمدی با اشاره به اینکه تا زمانی که کمبودها رفع نشده نیاز مردم از طریق واردات در کنار تولید داخل رفع خواهد شد؛ اظهار کرد: وزارت بهداشت موظف است در صورت بروز کمبودهای دارویی نیاز مردم راتا زمان پایداری وضعیت دارو از طریق واردات تأمین کند. در زمان حاضر 98.5 درصد از بازار دارو، تولید داخل و حدود 1.5 درصد آن وارداتی است.
وی با بیان اینکه واردات آنتیبیوتیک در حال انجام است؛ گفت: محموله اول سوسپانسیون آنتی بیوتیک از کشور هند به صورت فوریتی وارد کشور شد و محموله بعدی شامل 3 میلیون عدد دیگر به زودی وارد میشود.
بیشتر بخوانید:
تولید داروهای گیاهی برای درمان آلزایمر و دیابت توسط متخصصان داخلی
درباره وضعیت تأمین سرم نیز افزود: میزان سرم تولیدی در کشور ما حدود 14 تا 15 میلیون در ماه است که این میزان حدود یک تا 2 میلیون واحد از نیاز کشور کمتر است. از تابستان امسال با مشکل کمبود سرم مواجه شدیم و به همین دلیل واردات را ادامه دادیم و در حال حاضر در هر هفته حدود 600 تا 700 هزار عدد سرم وارد کشور میشود. به زودی خط تولید سرم در یکی از شرکتهای داروسازی در کشور با ظرفیت حداقل 3 میلیون عدد سرم در ماه در یک تا 2 ماه آینده راهاندازی میشود.
وی با اشاره به تأثیر مشکلات تأمین نقدینگی بر بروز کمبودهای دارویی افزود: صنایع داروسازی معمولاً با ما همراه هستند؛ اما با وجود آن که میزان مالیات بر ارزش افزوده قرار بود از ابتدای سال به یک درصد برسد؛ برای دارو در 9 درصد باقی ماند؛ این مسئله برای دارو اعمال نشد و از ابتدای ماه جاری ارزش افزوده دارو کاهش یافت که این مسئله نیز باعث بروز کمبودهای دارویی شد. 15 هزار میلیارد تسهیلات ارزی قرار بود به شرکتهای داروسازی داده شود که تا الان این اتفاق نیفتاده و در حال رایزنی با بانک مرکزی برای تأمین نقدینگی شرکتهای داروسازی هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما