دریانوردی جزو مشاغل سخت شد

معاون روابط کار وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: ما در شورای عالی حفاظت فنی و با کمک دیگر دستگاه‌ها تلاش کردیم تا مطالبه ثبت شغل دریانوردی در لیست مشاغل سخت و زیان آور به سرانجام برسد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، کارهای سخت و زیان آور کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده که در اثر اشتغال کارگر (بیمه شده) تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی ) در وی ایجاد می گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن می باشد.

بیشتر بخوانید:

راه‌اندازی خط مستقیم دریایی به بنادر ونزوئلا

تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل بر حسب درخواست کارگر، کارفرما، تشکل ها، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون-کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی در هر کارگاه با بررسی سوابق، انجام بازدید و بررسی شرایط کار توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت-درمان و آموزش پزشکی و بازرسان کار وزارت تعاون-کار و رفاه اجتماعی و با تایید توسط کمیته های بدوی و تجدید نظر استانی موضوع این آیین نامه انجام می گیرد. بنابراین برای تعیین اینکه یک شغل جزء مشاغل سخت است یا خیر نیاز به رای کمیته ذکر شده است.

 علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزیر، تعاون،کار و رفاه اجتماعی  درباره مطالبات و خواسته های دریانوردان که شامل طولانی بودن مدت زمان کار روی دریا و لزوم تعیین زمان کوتاه‌تر برای هر فرد، تعیین شغل دریانوردی به عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور، ارائه تسهیلات و همچنین ارائه پوشش‎های مشاوره‌ای برای خانواده دریانوردان از جمله مطالبات دریانوردان در این نشست است گفت: قرارداد کار دریانوردان یکی از دغدغه‌هایی بود که امسال تلاش کردیم که برای حمایت از این قشر سختکوش به انجام برسد. شاید ما نتوانیم سختی کار دریانوردی را در این چند ساعت درک کنیم.

وی ادامه داد: رئیس جمهور، اخیراً کمیته‌ای تشکیل داده تا برای شغل‌هایی که جنبه مستمر دارند، قرارداد دائم تدوین شود که باید یک سری اصلاحات روی آن صورت گیرد و در این ارتباط پیگیر هستیم تا به زودی این اصلاحات را از دولت به مجلس ببریم.

معاون وزیر، تعاون،کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در اوایل امسال، اولین نوع قرارداد کار دریانوردی را تدوین کردیم و دغدغه‌ای که دریانوردان داشتند برای نوع قرارداد را با کمک تشکل‎های مربوط به حوزه دریانوردی به نتیجه رساندیم.

وی ابراز داشت: دغدغه ثبت شغل دریانوردی در حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور باتوجه به جبران ناپذیر بودن خسارت‌ها و دشواری‎های این شغل، مطالبه به حقی است و ما در شورای عالی حفاظت فنی و با کمک دیگر دستگاه‌ها تلاش کردیم تا این مطالبه به سرانجام برسد.

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: باتوجه به مصوبات قانونی در حوزه ارائه تسهیلات به دریانوردان، پیگیری خواهیم کرد تا شرکت ملی نفتکش ایران تسهیلات لازم را در اختیار دریانوردان قرار دهد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1161275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =