به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور گزینه انتقال کنترل نیروگاه هستهای زاپروژیا به طرف ثالثی را در نظر نخواهد گرفت. وی در گفتگو با خبرگزاری نووستی تاکید کرد: «هیچ گونه صحبتی درباره خارج شدن روسیه از نیروگاه هستهای زاپروژیا و واگذاری کنترل بر این تاسیسات به طرف ثالثی وجود نداشته و نخواهد داشت».
به گفته زاخارووا، مسکو مسئولیت حفاظت از امنیت تمامی نیروگاههای هستهای واقع در خاک فدراسیون روسیه را بر عهده دارد. این دیپلمات افزود: ما بر این عقیده هستیم که تنها ما میتوانیم امنیت فیزیکی و هستهای نیروگاه هستهای زاپروژیا را تضمین کنیم.
بیشتر بخوانید:
نولاند: پوتین در مورد مذاکرات با اوکراین صادق نیست
این دیپلمات همچنین در مورد پیشرفت در مذاکرات مربوط به ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا نیز یادآور شد که در حال حاضر صحبت از هر گونه توافق بین مسکو و کییف در این باره زودهنگام است. به گفته وی، دو طرف تنها به طور غیرمستقیم و از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) در مورد این موضوع گفتگو می کنند.
در اواخر ماه نوامبر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اخباری مبنی بر اینکه گویا روسیه در حال آماده شدن برای خروج از نیروگاه هستهای زاپروژیا است را تکذیب کرد. مقامات محلی شهر انرگودار که این تاسیسات در مجاورت آن قرار دارد نیز تأیید کردند که روسیه همچنان نیروگاه هستهای زاپروژیا را تحت کنترل خود داشته و از آن محافظت میکند.
پیش از این، کرملین از کشورهای غربی خواست تا بر اوکراین فشار آورده و خواستار توقف گلوله باران نیروگاه هستهای زاپروژیا توسط نظامیان این کشور شوند.
نیروگاه هستهای زاپروژیا بزرگترین نیروگاه اتمی تولید برق در قاره اروپا از لحاظ تعداد واحدها و ظرفیت آن است. مقامات مسکو اصرار دارند که خارج شدن نظامیان روسی از این تاسیسات می تواند به یک فاجعه تبدیل شود، زیرا کییف می تواند از این نیروگاه برای اقدامات تحریک آمیز استفاده کند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و هشتاد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت خارجه روسیه: صحبت درباره توافق بر سر منطقه امنیتی اطراف نیروگاه زاپروژیا زودهنگام است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در گفتگو با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که روسیه و اوکراین هیچ مذاکره مستقیمی در خصوص ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا انجام نمی دهند و گفتن اینکه طرفین به توافق نزدیک شدهاند، بسیار زودهنگام است.
زاخارووا در پاسخ به درخواست خبرنگار ریانووستی برای تفسیر سخنان رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مبنی بر اینکه مسکو و کییف در حال نزدیک شدن به توافق بر سر ایجاد منطقه امن در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا هستند، با بیان این مطلب، افزود: هنوز بسیار زود است در این خصوص صحبتی شود، باید به این واقعیت توجه کرد که طرفین هیچ مذاکره مستقیمی در این زمینه با یکدیگر ندارند.
این دیپلمات توضیح داد: ما در خصوص پارامترهای احتمالی مربوط به ایجاد منطقه امنیتی هسته ای و فیزیکی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا تنها با دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی صحبت می کنیم و آنها نیز به نوبه خود در تلاش برای هماهنگی اقدامات با طرف اوکراینی هستند. به گفته وی، اکنون سئوال اصلی این است که آیا کییف آماده است خود را متعهد به توقف گلوله باران و عدم تلاش برای تصرف نیروگاه هستهای زاپروژیا کند یا خیر. و آیا آژانس قادر خواهد بود در خصوص اجرای چنین توافقات فرضی از سوی طرف اوکراینی اطمینان دهد؟
شورای امنیت امروز، سه شنبه، درباره وضعیت انسانی اوکراین نشست دارد
خبرگزاری نووستی به نقل از منبع خبری خود در شورای امنیت گزارش داد که امروز، سه شنبه، 6 دسامبر (15 آذر ماه)، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست مکزیک و فرانسه در خصوص وضعیت انسانی در اوکراین نشستی برگزار خواهد کرد.
این نشست قرار است صبح روز سه شنبه (به وقت محلی در نیویورک) برگزار شود. انتظار می رود که یک نماینده از طرف دفتر سازمان ملل متحد در مسائل هماهنگی امور بشردوستانه درباره وضعیت انسانی اوکراین گزارش دهد.
پیش از این در اواخر ماه نوامبر، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از کارشناسان سازمان ملل دعوت کرد تا از تاسیسات زیرساختارهای حیاتی این کشور بازدید کنند تا وضعیت آنها پس از حملات هوایی روسیه را ارزیابی کنند.
علاوه بر این، زلنسکی از کشورهای شریک غربی خواست تا سیستمهای دفاع هوایی در اختیار اوکراین قرار دهند، ترور انرژی از طرف مسکو را محکوم کرده و روسیه را از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل محروم کنند.
بورل تضمین امنیتی برای اوکراین را مهم خواند و بحث درباره تضمین امنیتی روسیه را به بعد موکول کرد
بورل معتقد است که قبل از هر چیز لازم است درباره تضمینهای امنیتی اوکراین و تنها پس از آن درباره امنیت روسیه صحبت شود.
خبرگزاری فرانسه بامداد امروز، سه شنبه، گزارش داد که جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا معتقد است که قبل از هر چیز لازم است درباره تضمینهای امنیتی اوکراین و تنها پس از آن درباره امنیت روسیه صحبت شود.
بورل گفت که مناقشه در اوکراین باید مطابق با تمامی هنجارهای حقوق بین الملل و با ارائه تضمین های امنیتی در وهله نخست برای کییف حل و فصل شود. رئیس پارلمان اروپا تاکید کرد: «در مورد ضمانتهای امنیتی برای روسیه، بعداً صحبت خواهیم کرد.»
علاوه بر این، بورل یادآور شد که هرچه اوکراین بیشتر دچار ویرانی شود، شانس این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا بیشتر خواهد شد، چرا که به نیاز این سازمان احتیاج مبرم خواهد داشت.
پیش از این، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی پس از سفر خود به ایالات متحده، گفته بود که ساختار امنیتی آینده اروپا باید تضمین های امنیتی برای روسیه را نیز در نظر بگیرد.
بلینکن: موضوع تشکیل یک دادگاه بین المللی درباره اوکراین "روی میز قرار دارد"
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز، سه شنبه، در کنفرانس خبری از سوی روزنامه "وال استریت ژورنال" اعلام کرد که موضوع تشکیل نوعی دادگاه بین المللی برای بررسی روند اوضاع در اوکراین "همچنان روی میز است."
بلینکن گفت: «خیلی مهم است که در قبال اتفاقاتی که در حال رخ دادن در اوکراین است، پاسخگویی وجود داشته باشد. نمیخواهم زودتر از موعد چیزی را اعلام کنم، اما مهم این است که اطلاعات در این زمینه جمعآوری شود و یک دادگاه مستقل تشکیل شده و درباره این رویدادها قضاوت کند» .
وزارت امور خارجه روسیه پیش از این اظهارات برخی مقامات اروپایی در مورد برنامه ریزی برای تشکیل نوعی "دادگاه" برای بررسی "تجاوزات روسیه به اوکراین" را محکوم کرده بود. این وزارتخانه گفت که تلاش کنونی کشورهای غربی برای ایجاد یک «مکانیسم شبه قضایی» که در عرصه بین المللی بیسابقه است، نمونه دیگری از استانداردهای دوگانه غرب است و "روسیه هرگز صلاحیت قضایی چنین سیرکی را به رسمیت نخواهد شناخت".
بلینکن معتقد است درگیری در اوکراین از طریق مذاکره پایان خواهد یافت
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزنامه "وال استریت ژورنال" ابراز عقیده کرد که روند اوضاع پیرامون اوکراین احتمالاً در نهایت از طریق مذاکرات صلح بین مسکو و کیف حل و فصل خواهد شد. وی یادآور شد: «در مقطعی به احتمال زیاد، این مناقشه کنونی با دیپلماسی و مذاکرات به پایان خواهد رسید.»
به گفته بلینکن، ایالات متحده خواهان "یک صلح طولانی مدت است، نه یک آتش بس ساختگی" که دوامی نداشته باشد.
پیش از این امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز تاکید کرده بود که به عقیده وی، گزینه نظامی برای حل مناقشه اوکراین وجود نداشته و تنها راه برون رفت از این وضعیت را مذاکره می داند.
کاخ سفید واکنش مسکو به محدود سازی قیمت نفت را قابل انتظار خواند
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که واشنگتن از واکنش مسکو به تعیین سقف قیمت برای نفت صادراتی از روسیه تعجب نکرده است.
وی گفت: «در مورد واکنش روسیه، باید بگویم که ما از چنین واکنشی و اظهارات شنیده شده از طرف مسکو تعجب نمی کنیم.»
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد، در حال حاضر لازم است از جریان نفت از روسیه به بازار جهانی اطمینان حاصل شود تا وضعیت بازار تثبیت یابد. وی افزود: سقف تعیین شده 60 دلاری برای هر بشکه برای مسکو کافی است تا بتواند نفت خود را به کشورهای دیگر صادر کند.
در عین حال، ژان پیر اشاره کرد که سقف قیمت باز هم می تواند برای محدود کردن درآمد روسیه از راه فروش "طلای سیاه" تعدیل شود. سخنگوی کاخ سفید افزود: ما معتقدیم که این اقدامی بیسابقه است که در این خصوص نشاندهنده اتحاد و هماهنگی اقدامات ایالات متحده و همچنین متحدان و شرکای آن است. ما معتقدیم که این یک گام به سمت جلو است.
کاخ سفید: آمریکا قصد ندارد ذخایر راهبردی خود را با نفت روسیه پر کند
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین اعلام کرد که ایالات متحده برای تکمیل ذخایر استراتژیک سوخت خود از روسیه نفت خریداری نخواهد کرد.
وی شب گذشته در جریان این نشست خبری، این مسئله را در پاسخ به سخنان یکی از خبرنگاران بیان کرد که اظهارات قبلی دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را یادآور شده بود که برای تکمیل ذخایر استراتژیک نفت خود، این کشور قصد دارد زمانی که قیمت نفت روسیه به 70 دلار در هر بشکه کاهش یابد، خرید نفت روسیه را آغاز کند.
ژان پیر در پاسخ به این سوال که آیا رهبر آمریکا پس از تعیین سقف قیمت نفت از روسیه برای کشورهای گروه 7، آمادگی ادامه بررسی چنین احتمالی را دارد، گفت: خیر، زیرا واردات نفت از روسیه دیگر ممنوع شده است.
زلنسکی از امضای بیانیهای با مونته نگرو درباره حمایت از پیوستن به ناتو خبر داد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته، دوشنبه، از امضای بیانیه ای توسط جمهوری مونته نگرو در مورد حمایت از پیوستن این کشور به ناتو خبر داد.
وی گفت: جمهوری مونته نگرو هم با امضای سندی از عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی حمایت کرد. اعلامیه جدید حمایت از خط مشی یوور آتلانتیکی اوکراین است و سومین حمایت متوالی است. پیش از این، بیانیه مشابهی توسط جمهوری چک و بلژیک امضا شده بود.
در اواسط ماه نوامبر، مشخص شد که کشورهای ناتو، از جمله یونان و لهستان، از درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو حمایت کردند. در همان زمان، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده اعتراف کرد که هیچ راهی برای ارضای جاه طلبی کییف در پیوستن به ناتو در کوتاه مدت وجود ندارد.
پیش از این در پارلمان اوکراین اعلام شده بود که دیپلماتهای این کشور در تمامی سطوح، به نمایندگی از طرف زلنسکی، در حال مذاکره با سایر کشورها برای حمایت از پیوستن اوکراین به ناتو هستند.
مجارستان اعلام کرد، تمایلی به آموزش سربازان اوکراینی در خاک خود ندارد
تاماس منزر، نماینده تام الاختیار در امور همکاری های دوجانبه در وزارت امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان اعلام کرد که مقامات این کشور قصد ندارند در آموزش نیروهای نظامی اوکراینی مشارکت داشته باشند، زیرا این اقدام تنها باعث تشدید بیشتر مناقشه نظامی در اوکاین خواهد شد.
این دیپلمات گفت: برخی از کشورهای اروپایی در حال آموزش سربازان اوکراینی هستند. مجارستان این کار را نخواهد کرد. ما به این اقدام پاسخ نه گفتیم. ما میخواهیم نه به سمت جنگ، بلکه به سمت برقراری صلح حرکت کنیم.»
پیش از این، در اوایل ماه دسامبر، جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا یادآور شد که بیش از یک هزار نیروی نظامی اوکراینی در حال حاضر در چارچوب برنامه مأموریت آموزشی اتحادیه اروپا در حال گذراندن دوره آموزش نظامی هستند. به گفته وی، اتحادیه اروپا همچنین در نظر دارد 16 میلیون یورو برای خرید تسلیحات نظامی در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد.
پوتین تغییراتی در ترکیب شورای دولتی ایجاد کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه فرمانی را امضا کرد که در آن ترکیب شورای دولتی فدراسیون روسیه اصلاح شده است. سند مربوطه روز دوشنبه، 5 دسامبر در سایت رسمی اینترنتی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شد. این سند از لحظه امضا لازم الاجرا شده است.
بدین ترتیب، بر اساس فرمان پوتین، شهردار شهر تیومن و فرماندار منطقه تولا را از ترکیب این شورا حذف شده و هشت فرماندار و دو شهردار به شورای دولتی اضافه شدند.
تغییرات قبلی در ترکیب شورای دولتی در نوامبر سال 2021 رخ داده بود. در آن زمان ولادیمیر پوتین 9 فرماندار منطقه و همچنین نماینده تام الاختیار خود در منطقه فدرال اورال را در این شورا گنجاند.
ایتالیا بیش از 50 تن تجهیزات الکتریکی به اوکراین تحویل داده است
آنتونیو تایانی، وزیر امور خارجه ایتالیا روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور بیش از 50 تن تجهیزات الکتریکی را به عنوان بخشی از کمک نظامی به اوکراین ارسال کرده است.
وی گفت: « ما نه تنها سلاح، بلکه 51 تن تجهیزات الکتریکی، ترانسفورماتور، دستگاه مبدل برق به اوکراین اهدا کردیم. ما بسیاری از ابزارهای تکنولوژیکی و همچنین تجهیزات زمستانی نظامی را به این کشور ارائه کردیم.»
وزیر خارجه تاکید کرد که رم بدون هیچ شکایتی از سوی مقامات اوکراین، از کییف حمایت می کند.
این در حالی است که پیش از این، در اول ماه دسامبر، نیروهای مسلح اوکراین شکایت کردند که ایتالیا خمپارههای 120 میلیمتری مدل 63 را بدون مهمات مناسب به آنها تحویل داده است و آنها در نتیجه باید از نارنجک های آمریکایی و لهستانی بر روی خمپاره ها استفاده کنند که هم دقت و هم برد آن را کاهش داده است.
در تعطیلات آخر هفته گذشته تظاهرات گسترده ای در رم علیه سیاست اقتصادی ایتالیا و ادامه ارسال تسلیحات نامی به اوکراین برگزار شد. حدود 10 هزار نفر در این اعتراضات شرکت کردند. پیش از آن، روز جمعه، 2 دسامبر، شورای وزیران ایتالیا فرمانی را مبنی بر تمدید عرضه تسلیحات به کییف تصویب کرد.
کولهبا خواستار افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین به دلیل حملات جدید روسیه شد
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین، خواستار افزایش عرضه تسلیحات به کییف در شرایط تشدید حملات جدید روسیه به زیرساخترهای حیاتی این کشور شد.
کولهبا شب گذشته در توییتر خود نوشت: «روسیه موشکهای بیشتری به زیرساختهای غیرنظامی مهم ما شلیک کرد. تنها تامین سلاح به حل مناقشه اوکراین کمک می کند.»
پیش از این، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که روز دوشنبه اهداف در نظر گرفته شده حملات نیروهای هوا-فضای این کشور به زیرساخت های اوکراین محقق شده و تمامی 17 هدف تعیین شده مورد اصابت قرار گرفته و نابود شدند. در همان روز، هشدار حمله هوایی در سراسر اوکراین اعلام شد. سپس گزارشات متعددی از وقوع انفجار در مناطق مختلف این کشور شنیده شد.
نخست وزیر اوکراین آسیب به تاسیسات انرژی در سه منطقه این کشور را تایید کرد
روز دوشنبه دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که در نتیجه حملات گسترده هوایی روسیه به این کشور، تاسیسات انرژی در مناطق کییف، وینیتسکا و اودسا آسیب دیده است. به گفته وی، در برخی مناطق، خاموشی های اضطراری برای ایجاد تعادل در سیستم برق رسانی و جلوگیری از حوادث غیرمترقبه ناگزیر شد.
اشمیگال یادآور شد که امدادگران در حال حاضر برای رفع عواقب ناشی از این خسارات در تلاش هستند.
علاوه بر این، کیریل تیموشنکو، معاون دفتر رئیس جمهوری اوکراین، نیز تایید کرد که دو تأسیسات زیربنایی در منطقه اودسا آسیب جدی دیده است.
نیوزویک: اکثر کشورهای خارج از غرب در بحران اوکراین طرف روسیه هستند
مجله "نیوزویک" روز دوشنبه در تحلیلی نوشت که اکثر کشورهای خارج از غرب، در درگیری نظامی در اوکراین در کنار روسیه قرار گرفته و از تیره کردن روابط خود با مسکو به دلیل مناقشه نظامی در اوکراین خودداری کرده اند.
مفسر این نشریه یادآور شد که، اکثریت کشورهای جهان با دیدگاه ایالات متحده و اروپا در خصوص بحران اوکراین موافق نیستند، زیرا به دنبال حفظ منافع خود هستند.
به نوشته نیوزویک، واقعیت این است که کشورهای مختلف دارای منافع متفاوتی هستند که باید از آنها محافظت کنند. درست است که کشورهای بیشتری خارج از غرب از هزینه های اقتصادی جنگ آزرده خاطر هستند، اما این نیز درست است که بیشتر کشورهای جهان مایل نیستند روابط خود را با مسکو قطع کنند و گزینه های خود را با انتخاب یک طرف درگیری محدود کرده یا سیاست قبلی خود را کنار بگذارند.
در این مقاله یادآوری شده، بنابراین بخش قابل توجهی از کشورهای آفریقایی به سخنان سیاستمداران غربی در مورد دموکراسی اعتقادی ندارند، در منطقه آمریکای لاتین طرفدار حل و فصل مسالمت آمیز بحران هستند و آسیای جنوب شرقی هم به دنبال حفظ بی طرفی خود در این درگیری است.
پوتین ممنوعیت معامله با سهام شهروندان کشورهای غیردوست در شرکت های راهبردی را تمدید کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن ممنوعیت معاملات با سهام اتباع خارجی از کشورهای غیردوست در شرکتهای راهبردی فدراسیون روسیه تا پایان سال 2023 تمدید شده است. سند مربوطه روز دوشنبه در وب سایت رسمی اطلاعات حقوقی منتشر شد.
سند امضا شده فرمان قبلی پوتین در 5 آگوست سال 2022 را تمدید می کند که سرمایه گذاران کشورهای غیردوست را از خرید و فروش سهام در شرکت های استراتژیک روسیه منع کرده بود. در ابتدا، دوره این محدودیت برای یک دورهکوتاه، تا 31 دسامبر 2022 د نظر گرفته شده بود، اما اکنون برای یک سال دیگر، یعنی تا تاریخ 31 دسامبر سال 2023 تمدید شده است.
سفیر روسیه در کانادا بار دیگر به وزارت خارجه احضار شد
اولیگ استپانوف، سفیر روسیه در اتاوا بار دیگر به وزارت امور خارجه کانادا احضار شده است. وی این موضوع خود شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد. او به ریانووستی گفت: وزارت خارجه کانادا امروز دوباره با من تماس گرفتند و قرار شده روز سه شنبه به دیدار آنها بروم.
به گفته این دیپلمات، دلایل دعوت وی هنوز مشخص نیست. پیش از این، در اواخر ماه نوامبر نیز استپانوف به وزارت خارجه کانادا احضار شده بود
پوتین حمایت از شرکت کننده در عملیات ویژه را بسیار ارزشمند خواند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه حمایت از نیروهای نظامی شرکت کننده در عملیات ویژه نظامی حفاظت از دونباس و خانواده های آنها را بسیار ارزشمند نامید. وی در کنفرانس بین المللی تحت عنوان "ما با هم هستیم" گفت: «شما افراد داوطلب در این جنبش از نیروهای نظامی حمایت می کنید که در چارچوب عملیات ویژه، مهمترین وظایف برای محافظت از مردم ساکن دونباس و مناطق جدید روسیه و کمک به مبارزه با نئونازیسم را انجام می دهند و این حمایت بسیار با ارزش است.»
پوتین یادآور شد، در روسیه، بیش از 21 میلیون داوطلب در جنبش "ما با هم هستیم" مشارکت دارند که خود یک "ارتش عظیم" است.
پوتین از پل کریمه بازدید و با اتومبیل از آن عبور کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه از پل کریمه بعد از مرمت و بازسازی آن بعد از وقوع حادثه تروریستی اخیر بازدید کرد و شخصاً با یک اتومبیل از روی آن عبور کرد.
دو روز قبل تردد در بخش سمت راستی در روی پل کریمه برای اولین بار پس از حمله تروریستی رخ داده در آنجا آغاز شد و دو دهانه آسیب دیده در اثر انفجار بازسازی شد. در همین رابطه رهبر روسیه شخصاً پشت فرمان یک اتومبیل مرسدس بنز نشسته و به همراه مرات حسنولین، معاون نخست وزیر به روی آن رانندگی کرد.
در این بازدید، رئیس جمهور با سازندگان پل صحبت کرد و همچنین گزارش معاون نخست وزیر در مورد روند بازسازی این تأسیسات را دریافت کرد. پوتین در این باره گفت: ما در سمت راست رانندگی کردیم. سمت چپ پل، آنطور که من متوجه شدم، همچنان در شرایط کار قرار دارد، اما با این وجود باید تکمیل شود و وضعیت پل باید به حالت ایده آل برسد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته توضیح داد که چرا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با یک مرسدس روی پل کریمه رانندگی کرد. وی گفت: "در زمان بازدید رئیس جمهور، فقط چنین ماشینی در محل وجود داشت و به همین دلیل ساده، این اتومبیل انتخاب شد."
لاوروف: فقدان گفتگوهای راهبردی با آمریکا مملو از خطرات فزاینده است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که فقدان مذاکره با ایالات متحده در چارچوب گفتگوهای راهبردی مملو از خطرات فزاینده است.
لاوروف در سخنرانی خود در جمع شرکت کنندگان در کنفرانس منع گسترش در مسکو گفت: با تأسف باید اشاره کنم که در حال حاضر گفتگوهای راهبردی بین روسیه و ایالات متحده، دو کشوری که دارای بزرگترین زرادخانه های هسته ای هستند و مسئولیت ویژه حفظ صلح و امنیت بین المللی را بر عهده دارند، از سوی واشنگتن متوقف شده است.
وی یادآور شد: آخرین نتیجه تلاش های مشترک دو کشور توافق در خصوص تمدید پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت) بود. در عین حال، به گفته لاوروف، در غیاب مذاکرات برای حفظ ثبات استراتژیک، مشکلات موجود انباشته خواهد شد و این وضعیت مملو از خطرات فزاینده است.
در ژانویه سال 2021، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و جو بایدن توافق کردند که پیمان استارت را بدون هیچ شرط اضافی برای پنج سال دیگر، یعنی تا 5 فوریه 2026 تمدید کنند. با این حال، وضعیت پس از شروع جنگ اوکراین تغییر کرد. در آگوست سال 2022، مسکو به طور موقت تأسیسات خود را از دسترسی بازرسی های طرف آمریکایی خارج کرد. وزارت خارجه روسیه این موضوع را با این واقعیت توضیح داد که واشنگتن عملاً روسیه را از حق بازرسی از تأسیسات هسته ای نظامی در ایالات متحده آمریکا محروم کرده است.
در اواخر ماه نوامبر نیز سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو نشست دوجانبه کمیسیون پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی را به تعویق انداخته است، زیرا نمی تواند اقدامات واشنگتن در اوکراین که امنیت روسیه را به خطر انداخته را نادیده بگیرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما