به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، ارتش رژیم صهیونیستی، کریدور نتزاریم در غزه که تحت کنترل خود دارد را گسترش داده است. رژیم پایگاههای موقتی برای اقامت نامحدود در این منطقه ایجاد کرده و از آنجا حملاتی را علیه حماس انجام میدهد.
کریدور نتزاریم محوری است که از مرکز غزه میگذرد و شمال و جنوب غزه را به دو قسمت تقسیم میکند و رژیم صهیوینستی آن را «جاده 749» نام گذاری کرده است. همچنین نتزاریم نیز نام شهرک صهیونیستی است که این رژیم از سال 2005 بر اساس توافق نامهای از آن عقب نشینی کرد.
در آغاز حمله زمینی اسرائیل به حماس در اواخر اکتبر 2023، این کریدور تنها مسیری بود که توسط تانکهای ارتش اسرائیل و نفربرهای زرهی به جا مانده بود. زیرا لشکر 36 ارتش از شرق به غزه آمده و به ساحل جنوب شهر غزه رسیدند.
طی ماههای بعد، ارتش اسرائیل یک جاده چهار مایلی را در امتداد کریدور ایجاد کرد تا بتواند جلوی فلسطینیهایی که به جنوب فرار کردند و حال به دنبال بازگشت به شمال غزه هستند بگیرد. زیرا ارتش اسرائیل به ساکنان شمال غزه دستور تخلیه و رفتن به سمت جنوب نوار غزه را داده بود.
در نهایت به مرورجاده در امتداد کریدور آسفالت شد و منطقه اطراف به یک منطقه حائل تبدیل شد تا از گذرگاه در برابر حملات حماس محافظت کند و اکنون شاهد هستیم این منطقه حائل که در ابتدا ده متر داشت به حدود 47 کیلومتر مربع گسترش یافت که چیزی حدود 13 درصد از کل قلمرو نوار را در بر میگیرد.
در این روند صدها ساختمان ویران شد و روستاهای فلسطینی در این منطقه توسط نیروهای رژیم را بین رفت. ارتش اسرائیل استدلال کرده است که تخریب ساختمانها برای ایمن سازی مناسب کریدور ضروری است.
همچنین باید گفت در منطقهای که اکنون به یک منطقه عظیم تبدیل شده است، ارتش اسرائیل بیش از دوازده پایگاه نظامی کوچک ایجاد کرده و سربازان وظیفه در آن نگهبانی میدهند، و حداقل چهار پایگاه عملیاتی در آن قرار دارد که بهعنوان مرکز تدارکات و مقر واحدهای فعال در غزه عمل میکنند. همچنین از این پایگاهها، ارتش اسرائیل حملاتی را علیه حماس در شهر غزه و مرکز غزه انجام میدهد.
مقامات نظامی رژیم صهیونیستی در مورد گسترش این منطقه گفتهاند هر آنچه که نیروهای دفاعی اسرائیل در کریدور نتزاریم ایجاد کردهاند موقتی است. اما واقعیت در منطقه نشان میدهد که ارتش اسرائیل برای آینده غیرقابل پیشبینی در اینجا باقی خواهند ماند.
ارتش نمیداند چه زمانی از این کریدور خارج میشود و برخی از مقامات معتقدند، قرار است این منطقه بهعنوان ابزاری برای معامله اسرا با حماس عمل کند.
زیرا در حال حاظر حماس افرادی از اسرائیل را که در 7 اکتبر به اسارت گرفته در اختیار دارد و خانواده این افراد به مقامات اسرائیل فشار میآورند که با ایجاد آتشبس با حماس، آنها را به خانههایشان بازگرداند. با این وجود نتانیاهو و حزب راست افراطی توجهی به خواسته هم وطنان خود نداشته و حتی به بازداشت معترضان و خانوادههای آنها نیز اقدام کرده است. در واقع آنها نه تنها راهی برای آتش بس را دنبال نمیکنند بلکه هر روز به حملات خود افزوده و اکنون به گسترش مناطق حائل اقدام کردهاند.
گفتنی است این کریدور توسط تیپ زرهی رزرو لشکر 99 هارل و تیپ 551 چترباز ذخیره کنترل میشود. تیپ هارل مسئولیت بخش جنوبی کریدور و کل جاده را بر عهده دارد، در حالی که تیپ 551 وظیفه بخش شمالی را بر عهده دارد.
سرهنگ دوم عمری- یکی از معاونان تیپ هارل- که اسرائیل نام خانوادگی او را به دلیل نگرانیهای امنیتی پنهان کرده، در مصاحبهای با تایمز اسرائیل در پاسخ به این سوال که چرا این کریدور در ماههای اخیر تا این حد گسترش یافته است، گفت که تحت دکترین ارتش اسرائیل، «شما باید مناطق امنیتی بسازید». او اینگونه توجیح کرد که شما نمیتوانید فقط در میدان کوچک خود زندگی کنید و بگویید همه چیز خوب است. نه، شما باید از سربازان محافظت کنید.
جانشین فرمانده تیپ تصریح کرد: این منطقه ایجاد شد تا در صورت حمله دشمن زمان کافی برای پاسخ داشته باشیم. اما در حالی که ایجاد یک منطقه حائل در اطراف کریدور توضیح داده شد، مشخص نیست که چرا گسترش آن به اندازه 47 کیلومتر مربع برای اهداف عملیاتی ضروری است.
مقامات در مورد اهمیت این منطقه توجیح میکنند که به فلسطینیها دستور داده میشود در جاده صلاح الدین قدم بردارند و ارتش اسرائیل میتواند اعضای مظنون گروههای تروریستی را شناسایی کند، آنها را کنار بکشد و در داخل پایگاه بازجویی کند.
در مورد ماندن دائم یا موقت نیروها در این منطقه نیز مقامات نظامی گفتهاند که تمام زیرساختهای موقت ارتش اسرائیل در نتزاریم را میتوان ظرف مدت کوتاهی از بین برد. اگر به ارتش دستور داده شود منطقه را ترک کند، یک طرح آماده برای حرکت وجود دارد، اما بسیاری از نیروهای ارتش اسرائیل در مورد آینده قابل پیشبینی این موضوع شک دارند.
زیرا واقعیتها نشان میدهد که سیاستها در این منطقه در حال تغییر است. حتی برخی از قانونگذاران رژیم صهیونیستی در هفتههای اخیر برای اولین بار و به طور فزاینده در مورد تمایل خود برای ایجاد مجدد شهرکهای یهودی در داخل نوار غزه، به ویژه در داخل کریدور نتزاریم، سخن گفتهاند.
این موارد در حالی انجام میگیرد که اسرائیل در سال 2005 بر اساس طرح جدایی از نوار غزه عقب نشینی کرده بود و حدود 9 هزار نفر را به شهادت رسانده و حدود 21 شهرک از جمله نتزاریم را ویران کردهاست. اما اکنون با ورود دوباره به این منطقه و پاکسازی آن از فلسطینیان و در کنار آن ایجاد زیرساختهای ارتش در نتزاریم، نشان میدهد برخی از فعالان راست افراطی منتظر لحظهای هستند که بتوانند وارد شهرکهای یهودی شده و آن را احیا کنند.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما