۳۵ درصد از اسناد علمی ایران با مشارکت بین‌المللی به دست آمده است

وزیر علوم گفت: بیش از ۳۵ درصد از ۷۸ هزار سند علمی با مشارکت بین‌المللی به دست آمده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم در افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن‌بازار و تستا، که ۱۹ آذرماه ۱۴۰۱ در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، اظهار کرد: شعار هفته پژوهش این است که پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است.در هفته گذشته بسیار از استان‌ها برنامه‌های ویژه‌ای برای هفته پژوهش داشتند.

وی افزود: برای چهارمین سال دو نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، همزمان در حال برگزاری است. این دو مورد، دو بازیگر اصلی حوزه پژوهش هستند. یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های پژوهش کشور در حال برگزاری است‌. هفت هزار متر مربع مساحت نمایشگاه است.

صالحی درباره سایت ایران تک هاب گفت: تعداد کل طرح‌ها در تک هاب هزار و ۷۷۵ طرح است. برخی استان در این طرح فعالانه عمل کرده‌اند؛ اما برخی نیازمند تلاش بیشتری هستند. برنامه‌های پیش‌رو در نمایشگاه شامل انعقاد تفاهم‌نامه و مواردی از این دست است.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به تسلا تاکید کرد: مسئولیت تسلا با شورای عالی عتف است. به این معنا که شرکت‌ها نیازهای خود را از این طریق مطرح خواهند کرد. برای نخستین بار تسلا بین‌المللی شده است. برخی کشورهای جهان در امسال در تسلا حضور دارند.

وی افزود: ۲۸ غرفه به انجمن‌های علمی-دانشجویی اختصاص داده شده است. در استان ‌ها دانش‌آموزان به همراه والدین‌شان از دانشگاه‌ها بازدید کردند. ۱۰۰ دانش‌آموز در کل کشور تقدیر خواهند شد.

صالحی اظهار کرد: نشست یک روزه تجلیل از اندیشمندان و پژوهشگران در روز دوشنبه برگزار خواهد شد. این مراسم به افرادی که در حوزه علوم پایه ایده دارند، اختصاص یافته است. برای نگاه آینده‌پژوهانه در موضوعاتی مانند متاورس، کوانتوم، هوش مصنوعی وارد شده‌ایم. غرفه ای هم مخصوص علوم پایه در نظرگرفته شده است.

معاون فناوری و تجاری‌سازی معاونت علمی: ۲۰ محصول برتر نمایشگاه معرفی می‌شوند

محمدحسین بهشتی معاون فناوری و تجاری‌سازی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن‌بازار و تستا اظهار کرد: دهمین نمایشگاه ایران ساخت با هدف تجهیز مراکز دانشگاهی و پژوهشگاهی راه‌اندازی شده است. این نمایشگاه در ۹ سال گذشته تغییراتی داشته است. سالانه ۳۵۰ شرکت در این نمایشگاه شرکت کردند و ۹ هزار محصول هر سال ارائه شده است.

وی افزود: معاونت علمی ۱۳۶ میلیارد یارانه در حمایت از فناوری‌ها پرداخت کرده است. ۱۸۷ میلیارد تومان فروش داشته که ۵۷ میلیارد تومان سهم یارانه معاونت بوده است. هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان در مجموع ۹ دوره فروش داشته است. ۱.۷ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی داشته است.

بهشتی گفت: ۹۰۰ میلیارد تومان از منابع دیگر را در این حوزه جمع کرده است. در نمایشگاه دهم، ۶۱۰ شرکت در سامانه نمایشگاه ثبت‌نام کردند. ۳۱۲ مورد در نمایشگاه غرفه دارند. حوزه‌های نمایشگاه بیشتر در فیزیک پایه، مکانیک، عمران، شیمی و متالورژی است. ۴۰ درصد یارانه برای سطح یک، ۲۵ درصد و ۱۰ درصد یارانه برای سطح دوم و سوم به ترتیب درنظرگرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۱۳۳ محصول در این جشنواره شرکت کردند و در داوری دوم ۵۹ محصول غربالگری شدند و نهایتا ۲۰ مورد به عنوان موارد برتر اعلام خواهند شد. ۱۲ بعلاوه یک محصول ارائه خواهد شد. روبات شستشوی پنل‌های خورشیدی یکی از این محصولات است.

وزیر علوم: بیش از ۷۸ هزار سند علمی از ایران منتشر شده است

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن‌بازار و تستا در اظهار کرد: باید خدا رو شکر کنیم به خاطر مسیری که گذرانده‌ایم. در بدو پیروزی انقلاب یکی از استادان ما می‌گفت که من آرزو دارم مقالاتی با اسم نویسندگان ایرانی منتشر شود. امروز بیش از ۷۸ هزار سند علمی از ایران منتشر شده و رتبه اول منطقه را داریم.

وی افزود: برج فناوری و نوآوری کشور در حال رشد است؛ اگرچه به پای برج تولید علم کشور نرسیده است. صیانت از رشد علمی کشور وظیفه ماست. بدیهی است که باید بررسی شود عواملی که سبب ایجاد رتبه اول منطقه شده است و همان عوامل را در حوزه فناوری هم به کار بگیریم.

زلفی گل گفت: جامعه باید با قانون مدیریت شود. با قانون می‌توان افراد را به سمت هدف مورد نظر سوق داد. نظام سنجش و انگیزش جدیدی باید به کار گرفته شود که خروجی آن سبب رشد فناوری شود. برگزاری این نمایشگاه بخشی از این نظام سنجش و انگیزش است. در این راستا اقداماتی انجام شد که شامل آیین‌نامه ‌ارتقای اعضای هیئت علمی، آیین نامه پژوهانه اعضای هیئت علمی و افزایش پایه‌های تشویقی به ۶۰ واحد است، بخش عمده این موارد به تحقیقات نیازمحور اختصاص داده شده است.

وزیر علوم یادآور شد: تلاش کردیم که جهش علمی و فناوری را بر مبنای عملکرد طراحی کنیم. سعی می‌کنیم دامنه آن‌ها را گسترش داده تا شامل فناوری هم بشود. با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، مدیریت جدیدی برای پارک‌های علم و فناوری ایجاد شد. تعامل هم‌افزا بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و معاونت فناوری وزارت علوم ضروری است.

وی گفت: پروژه اول کشور ما باید اشتغال باشد. اگر جوانان کشور اشتغال داشته باشند هم امید در کشور افزایش می‌یابد و هم مشکلات ازدواج برطرف می‌شود. اگر می‌خواهیم از خام فروشی جلوگیری کنیم، باید به دنبال فناوری باشیم. فناوری هم می‌تواند مشکل اشتغال جوانان را برطرف کند.

زلفی گل افزود: کشور ما منابع و معادن بسیاری دارد. رهبری به دانشگاه‌ها و نخبگان دانشگاهی عنایت ویژه دارد.  هزینه کردن در این عرصه بهترین نوع سرمایه گذاری است‌. بدترین نوع خام فروشی، خام فروشی مغز است. باید امکانات در اختیار جوانان قرار بگیرد. بهترین راه رسیدن به مرجعیت علمی، سرمایه‌گذاری در علم و فناوری است.

وزیر علوم گفت: بیش از ۳۵ درصد از ۷۸ هزار سند علمی با مشارکت بین‌المللی به دست آمده است. باید بسترهای نرم افزاری و سخت‌افزاری لازم در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

دهقانی فیروز آبادی: ۱۰۰ میلیارد تومان برای برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد صادرات تجهیزات آزمایشگاهی در نظر داریم‌

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه این مراسم اظهار کرد: ۳۰۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند. هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در ۹ سال اخیر در بازار داخلی عرضه شده و صرفه جویی ارزی نشان دهنده بلوغ خوبی در حوزه فناوری است.

وی افزود: تجهیزات آزمایشگاهی مرجع اندازه‌گیری‌اند. از ۱۲ کشور دنیا برای بازدید از نمایشگاه مهمان داریم و نشان‌دهنده جایگاه خوب ایران در جهان است. محدودیت‌هایی در کشور وجود دارد؛ اما همه گزارش‌های حاکی از این است که تعداد تجهیزات آزمایشگاهی ما چند برابر هستند. در برخی حوزه‌ها از کشورهای اروپایی هم تعداد تجهیزات بیشتری داریم.

دهقانی در مورد عملکرد آینده خاطرنشان کرد: رویکرد جدی به صادرات خواهیم داشت. برنامه جدی برای پیگیری و حمایت از صادرات تجهیزات داریم. با همکاری منابع قرض الحسنه، ۱۰۰ میلیارد تومان برای برنامه‌ریزی توسعه اقتصاد صادرات تجهیزات آزمایشگاهی در نظر داریم‌. دانش تولید تجهیزات آزمایشگاهی کشور به قدری است که می‌تواند به بازسازی و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی مشارکت کند.در منطقه هم بازارهای بسیار بزرگی وجود دارد.

معاون علم و فناوری رییس جمهور افزود: راهبرد بعدی این است که ما در کشور اگر بخواهیم تولید ارزان و با کیفیت داشته باشیم، لاجرم باید به حوزه صنعت، کشاورزی و پزشکی ورود کنیم‌. ماشین‌سازی و اتوماسیون به عنوان صنعت مادر باید مورد توجه قرار گیرد.  باید وارد صنعت ماشین‌سازی مدرن و به روز بشویم.

وی گفت: راهبرد جدی برای کاهش هزینه‌ها در سال‌های اخیر داشته‌ایم. ماشینی و تجهیزی که ۲۰ ساعت در روز کار نمی‌کند را نباید خرید. کمک و توسعه دادن به شبکه آزمایشگاهی به عنوان یک راهبرد هم مهم است. باید شبکه ملی راهبری ساخت راه‌اندازی شود. چون کشور مملو از تجهیزات است، ضرورت دارد این تجهیزات به یک شبکه ملحق شوند.

دهقانی خاطرنشان کرد: شبکه ملی راهبردی تامین اقلام هم باید راه‌اندازی شود. هشت هزار شرکت دانش‌بنیان برای تامین اقلام مسیرهایی تکراری را می‌گذرانند. در حالیکه راه‌های آسان‌تری برای تامین مواد مورد نیاز لازم وجود دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1163078

برچسب‌ها

وب گردی

وب گردی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =