به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آیا می توانید ده کار را همزمان با هم انجام دهید؟ قطعاً که نمی توانید اما جالب است بدانید که کبد شما این کار را انجام می دهد، شاید حتی بیشتر از ده کار. کبد یکی از مهم ترین اعضای بدن است و نقش مهمی در فرآیند های فیزیولوژیکی مانند گوارش، سوخت و ساز و سم زدایی خون دارد اما آیا شما از کبد خود به خوبی محافظت می کنید.
بیشتر بخوانید:
وقتی دستها علامت بیماری کبد دارند
همه ما باید سعی کنیم با تغییراتی در سبک زندگی، کبد سالم داشته باشیم تا در طولانی مدت برای ما خوب کار کند. آسیب کبد، ناگهانی اتفاق نمی افتد و بعد از طی دوران با انجام اقدامات غلط رخ می دهد اما به نظر شما انجام چه عاداتی برای کبد مضر است؟
سیگار
مواد شیمیایی موجود در سیگار به کبد می رسد و باعث ایجاد فشار اکسیداتیو می شود و رادیکال های آزاد را تولید می کند که به سلول های کبد آسیب وارد می کند. همچنین ممکن است یک زخم را در کبد به وجود بیاورد.
مصرف مواد مخدر
مصرف الکل توانایی کبد برای از بین بردن سموم بدن را می گیرد و باعث می شود که تمرکز کافی نداشته باشد، زیرا همه تمرکز آن صرف جلوگیری از تبدیل شدن الکل به سم می شود و از انجام اقدامات مهم دیگر باز می ماند و همین باعث ایجاد بیماری کبد چرب و التهاب می شود.
مصرف زیاد دارو
مصرف دارو ها به مقدار زیاد به تدریج به کبد آسیب وارد می کند و نارسایی کبد را تشدید می کند. مقدار زیاد استامینوفن که گاهی اوقات بدون تجویز پزشک توسط افراد مصرف می شود، باعث آسیب دیدگی کبد می شود؛ مخصوصاً اگر چند روز پشت سر هم مصرف گردد.
رژیم غذایی ناسالم
دوری از غذا های چرب و مصرف میوه و سبزیجات می تواند کبد شما را سالم نگه دارد. پس برای جلوگیری از آن سعی کنید از منبع بتاکاروتن، ویتامین c، ویتامین e، زینک و سلنیوم استفاده کنید که کبد شما را سالم نگه می دارد. غذا های صنعتی حاوی نگهدارنده ها و شیرین کننده های مصنوعی وضعیت را بدتر می کند.
چاقی و سوء تغذیه
عادات مربوط به غذا خوردن، سلامت کبد را به طور مستقیم نشانه می گیرد. مصرف زیاد مواد غذایی غلط، عامل ایجاد و تجمع چربی در کبد می شود. تجمع چربی ها التهابات و آسیب کبد را به وجود می آورد.
مصرف زیاد مکمل ها
مکمل های رژیمی و بعضی از گیاهان هستند که برای کبد در مقدار زیاد آسیب ایجاد می کنند. به عنوان مثال ممکن است فرد به دلیل اوردوز در ویتامین آ به کبد خود آسیب وارد کند.
بی خوابی
بدن ما معمولاً در طول خواب سم زدایی و ترمیم می شود و در نتیجه کمبود خواب باعث ایجاد فشار اکسیداتیو به کبد می شود بنابراین سعی کنید حداقل ۸ ساعت خواب با کیفیت شبانه داشته باشید.
واکسن نزدن
هپاتیت یکی از بیماری هایی است که کبد را نشانه می گیرد اگر برای هپاتیت واکسن نزده باشید، پس در معرض خطر آسیب دیدگی کبد هستید. سلامت کبد برای عملکرد طبیعی بدن بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید اولویت زندگی شما یک سبک زندگی سالم باشد.
مصرف آب به مقدار کم
آب به بدن شما کمک می کند تا به اندازه کافی سم زدایی داشته باشد. کم آبی باعث می شود که بدن که ۷۵ درصد از آب تشکیل شده است دچار مشکل شود. کبد به مقدار مشخصی از مایعات نیاز دارد تا بتواند به خوبی کار کند. ننوشیدن آب باعث ایجاد مشکلات کبدی خواهد شد. مصرف آب به کبد کمک می کند این کم آبی را جبران کند. در نتیجه خطر بیماری کاهش پیدا می کند.
وزن بالا
اگر وزن شما سنگین تر از حالت ایده آل باشد، یعنی بافت سلول های چربی شما دچار مشکل است و پروتئین های سمی در بدنتان آزاد می شود که به بافت کبد آسیب وارد می کند. چاقی همچنین به دلیل مصرف الکل هم اتفاق می افتد و فرد را در معرض خطر سرطان کبد قرار می دهد.
مصرف شام سنگین
کبد کار اصلی خود را هنگام شب انجام می دهد. مصرف برنج و غذای سنگین در یک دقیقه قبل از خواب، باعث فشار زیاد به کبد و آسیب به آن می شود بنابراین باید مراقب باشید خیلی شام سنگین مصرف نکنید. برای محافظت از کبد همچنین می توانید از هویج و چغندر هنگام عصر استفاده کنید که تأثیر زیادی در پاکسازی کبد دارند.
رژیم غذایی با چربی ترانس سنگین
غذاهای صنعتی و بسته بندی شده که چربی ترانس بالا دارند، کلسترول بد را در بدن بالا می برند و عامل ایجاد مشکلات قلبی خواهند بود و سطح کلسترول خوب را کاهش می دهند. پس باید مراقب این غذا ها باشید.
رژیم غذایی با قند بالا
مصرف بالای قند برای سیستم بدن مضر است زیرا کبد متابولیسم گلوکز را تعیین می کند. مصرف زیاد قند باعث می شود که چربی داخل کبد تجمع پیدا کند و همین عامل آسیب به کبد خواهد بود.
سبک زندگی استرس زا
تحقیقات نشان می دهد که احساس اضطراب و استرس زیاد باعث ایجاد آسیب دائمی خواهد شد. مطالعات همچنین ارتباط بین استرس فیزیولوژیک و مرگ و میر بر اثر مشکلات کبدی را به اثبات رساندند.
سبک زندگی بدون تحرک
ورزش کردن باعث افزایش سلامت بدن می شود. همچنین سلامت کبد را تضمین می کند. سوزاندن کالری باعث می شود که بدن بتواند خودش را سم زدایی کند و در نتیجه عامل کمکی برای سلامت کبد خواهد بود. حداقل ۳ یا ۴ بار در هفته ورزش کنید یا نیم ساعت پیاده روی داشته باشید تا اندام تان متناسب و کبدتان سالم باشد.
نداشتن چک آپ پزشکی منظم
بیشتر افراد برای سنجیدن سطح کلسترول، فشار خون و قلب چکاپ انجام می دهند اما یادشان می رود که عملکرد و سلامت کبد را هم چک کنند. چکاپ منظم باعث می شود که شما از آسیب های شدید به کبد جلوگیری کنید. پس این مهم را فراموش نکنید.
انتهای پیام/
نظر شما