به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سیدرضا رمضانی یاسوج، به مهمترین سوالهای مطرح در حوزه پرستاری پاسخ داد و در خصوص وضعیت استخدام پرستاران، گفت: یکی از مسائلی که حقیقتا به بیماران و جامعه سلامت صدمه میزند، کمبود نیرو است. به ازای هر مریض بدحال یک پرستار در هر شیفت باید حضور داشته باشد، اما اکنون این مسئله در بیمارستانها اجرا نمیشود و یکی از عوامل مرگ و میر بیماران در ICU و NICU همین کمبود نیرو است.
ملاک پرداختیها به پرستاران در بودجه ۱۴۰۲+ جزئیات
وی ادامه داد: رئیس جمهور، رئیس مجلس، سازمان امور استخدامی و ... همه دارند در این خصوص حرف میزنند و نظام پرستاری تصمیم گیرنده در استخدام پرستاران نیست و دیگران میخواهند در این خصوص تصمیم بگیرند. رئیس جمهور که عالیترین مقام اجرایی در کشور است، دستور میدهد که پرستاران را استخدام کنند، رئیس مجلس هم که جزو عالیترین مقامهای کشور است این مطلب را میگوید اما باز هم کسی توجه نمیکند.
رمضانی، راهکار برونرفت از این وضعیت را اجماع مسئولان دانست و گفت: به نظر من باید دستگاههایی که در استخدام پرستاران تأثیرگذار هستند دور هم جمع شوند و وضعیت نابسامان درمان کشور را بررسی و سپس نیروهای لازم را استخدام کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پرستاران طرحی که در ایام کرونا در بیمارستانها فعالیت و به بیماران خدمترسانی کردهاند نیز برای جذب باید آزمون دهند؟ گفت: پرستارانی که در ایام کرونا خدمترسانی کردهاند، امتحان خود را پس دادهاند و معتقدم نیازی نیست که آزمون بدهند؛ انتظار ما از مسئولان این است که این پرستاران بدون آزمون استخدام و بهکارگیری شوند.
این عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از اینکه تکلیف شهدای مدافع سلامت و خانوادههای ایثارگر آنها هنوز مشخص نشده است، گفت: تعداد زیادی از گروههای سلامت در این دو تا سه سال گذشته صدمه دیدهاند و باید جزو ایثارگران قرار گیرند.
وی افزود: از طرفی مجموعهای از کادر سلامت را داریم که به دلیل مشکلاتی که در اوج کرونا برای آنها به وجود آمده است توانایی ادامه کار برایشان فراهم نشده و یا حتی به واسطه آسیبهایی که به آنها وارد شده، خانهنشین شدهاند، از طرف دیگر گروههایی هم هستند که آسیب دیدهاند اما همچنان به کارشان ادامه میدهند.
وی ادامه داد: تعدادی از کادر سلامت را هم در اوج بیماری کرونا از دست دادهایم که شهدای سلامت ما هستند، گروهی از آنها تعیین تکلیف شدهاند و تعدادی هنوز تکلیفشان مشخص نیست که انتظار داریم تکلیف خانواده این عزیزان نیز زودتر مشخص شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری درباره آخرین اخبار از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نیز گفت: در جشن روز پرستار که به محضر مقام معظم رهبری رسیدیم، ایشان فرمودند که تکلیف نیروهای شرکتی را مشخص کنید و رئیسجمهور هم بر این موضوع تأکید و عنوان کرد که قصد دارد قراردادهای شرکتی را حذف کند، اما متأسفانه سازمان امور اداری و استخدامی توجهی به صحبتهای رئیسجمهور هم ندارد و آن را اجرا نمیکند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پرستاری کشور، وی خاطرنشان کرد: با وجود تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تعیین تکلیف پرستاران طرحی و شرکتی، متأسفانه با گذشت دو سال هنوز تکلیف این نیروها مشخص نشده است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری، یکی از مسائلی که از آن غفلت شده و باید بیشتر مطرح و به آن توجه شود را مسئله وضعیت استخدام نیروهای باسابقه عنوان کرد و گفت: ما نیروهایی داریم که ۲۰ سال پیش یا حتی قبلتر به صورت قراردادی استخدام شدهاند و همچنان دارند کار میکنند، این مسئله برای کشور پسندیده نیست که فردی این همه سال در یک سیستم مشغول به کار باشد، اما استخدام او هنوز به صورت قراردادی است، این نیروها در شرایط قراردادی بسیاری از امتیازها را از دست میدهند.
او در ادامه به موضوع وضعیت بیمارستانهای خیریه نیز اشاره و تاکید کرد: باید امتیازهایی که برای تغییر وضعیت پرستاران در بیمارستانهای دولتی در نظر میگیرند، برای بیمارستانهای خیریهها و بیمارستانهای آموزشی و پژوهشی نیز که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی نیستند نیز در نظر گرفته شود.
مسئله دیگری که این عضو شورای عالی نظام پرستاری از آن انتقاد کرد، پایه حقوق پرستاران بود و گفت: باید پایه حقوق پرستاران افزایش پیدا کند. پرستاران در معرض هزاران نوع بیماری هستند و به دلیل فشار کاری، ایستادنهای زیاد و حجم بالای کار پس از مدتی دچار بیماری و مشکل کمر درد و پادرد و ... میشوند و باید بر روی حقوق پرستاران هم مانور داده شود. همچنین اکثر سازمانها و نهادها امکانات رفاهی برای کارکنان خود دارند برای پرستاران نیز باید امکانات رفاهی در شهرهای مختلف به قیمت مناسب در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/
نظر شما