به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، مخالفت با ادامه پمپاژ سلاح به اوکراین در ایالات متحده در حال افزایش است و سیاستمداران بیشتری این خطمشی را مخرب و تشدیدکننده وخامت اوضاع ارزیابی میکنند.
آخرین تحولات اوکراین| تلاش پنتاگون برای تامین بودجه برنامههای مخفی در اوکراین
پل گوسار، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا از دولت ایالات متحده خواست از ادامه تحریکات در جهت تشدید درگیری در اوکراین دست بردارد و به راهحل مسالمتآمیز مناقشه فکر کند. وی روز شنبه دراینباره گفت: «ایالات متحده نباید به ادامه درگیری غیرضروری و افزایش تعداد کشتهها در این مناقشه کمک کند، وضعیت کنونی غیرقابل دفاع است، راه رسیدن به صلح بسیار دیر شده است، ماهها ارسال تسلیحات، تشدید وخامت اوضاع و لفاظیها نهتنها مردم روسیه و اوکراین، بلکه کل جهان را تهدید میکند.»
گوسار افزود: آمریکا و سایر کشورهای غربی بهجای تأمین تسلیحاتی کییف، باید راهحلی مسالمتآمیز برای این مناقشه بیابند تا جلوی تلفات جانی و ویرانی بیشتر را بگیرند.
پل گوسار یکی از نمایندگان کنگره است که چند روز پیش قطعنامهای را امضا کرده در آن از دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا خواستند از ادامه حمایت مالی و نظامی از کییف دست بردارد. در این سند همچنین از همه طرفهای درگیر در این مناقشه برای توقف خصومتها و حلوفصل مسالمتآمیز آن درخواست شده است.
علاوه بر این، این قطعنامه به اظهارات مقامات پنتاگون استناد میکند که اعتراف کردهاند ادامه تدارکات نظامی ارتش اوکراین منجر به تخلیه قابل توجه زرادخانههای خود ایالات متحده و تضعیف توان بالقوه دفاعی این کشور شده است.
چند روز قبل، مت گوتز، نماینده دیگر جمهوریخواه نیز در نشست مجلس نمایندگان گفت که واشنگتن دهها میلیارد دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکایی را برای اوکراین هزینه میکند تا درگیری نظامی با روسیه را دامن بزند که منافع ملی ایالات متحده را برآورده نمیکند. بهعقیده وی، کاخ سفید هر روز خطوط قرمز بیشتری را زیر پا میگذارد و تسلیحاتی قدرتمندتر را در اختیار کییف قرار میدهد.
در اواخر ماه ژانویه گزارش شد که واشنگتن یکی از بزرگترین بستههای کمک نظامی به اوکراین، بهارزش حدود ۲.۵ میلیارد دلار را اعلام کرد. لاورن اسپایسر، سیاستمدار جمهوریخواه دراینباره اظهار نظر کرد که مقامات ایالات متحده باید قبل از عجله برای کمک به سایر کشورها، باید به مشکلات مردم خود توجه کنند. او همچنین حمایت مالی از کییف را بزرگترین اشتباه واشنگتن نامید.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز سیصد و پنجاه و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
نیوزویک: اوکراین برای دریافت جنگندههای غربی باید بر موانع بسیاری غلبه کند
مجله "نیوزویک" صبح امروز، یکشنبه، گزارش داد که مقامات کییف در مسیر دستیابی به جنگندههای غربی با موانع متعددی روبرو هستند. طبق نوشته یک نشریه، کارشناسان می گویند که قبل از هر چیز، غرب باید تصمیم بگیرد که کدام هواپیما را به کییف تحویل دهد. حتی، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس که وعده آموزش خلبانان اوکراینی بر روی "هواپیماهای استاندارد ناتو" را داده،، مدل خاصی از آنها را مشخص نکرده است.
مقامات لندن اعتراف می کنند که آموزش خلبانان اوکراینی ماه ها طول خواهد کشید. علاوه بر این، برنامه آموزشی خلبانی انگلیس احتمالاً با هجوم خلبانان از اوکراین مواجه نخواهد شد، چون تعداد زیادی از آنها وجود ندارند.
این گزارش یادآور شده که تعهد انگلیس در این باره در واقع "یک پیشنهاد عملی نیست، بلکه یک ابتکارعمل سیاسی است" که هدف آن تشویق سایر کشورها به پیروی از این روش و شروع بحث در مورد انتقال هواپیماهای نظامی به اوکراین است.
به گفته کارشناسان، ارسال هواپیماهای رادارگریز F-۳۵ ممکن است از سوی لندن منع شوند، زیرا انگلیس نمی تواند آنها را از دست بدهد.
موضوع تهیه هواپیما شامل همان ملاحظاتی است که قبلاً کشورهای غربی را از ارسال موشک های دوربرد به اوکراین باز می داشت: از نظر تئوری ممکن است از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده شود و این اقدام منجر به رویارویی مستقیم با این کشور شود.
سیاستمدار آمریکایی تضعیف آلمان را هدف دوم آمریکا در مناقشه اوکراین خواند
پس از مقابله با روسیه، تضعیف آلمان، دومین هدف آمریکا در درگیری نطامی در اوکراین است. این دیدگاه را سیاستمدار آمریکایی و فعال حقوق بشر، نامزد سابق پست معاونت رئیس جمهور ایالات متحده از حزب سبز، "آجامو باراکا" بیان کرد.
وی در توییتری درباره احتمال دخالت آمریکا در انفجار خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم ۲ نوشت: من از همان ابتدا معتقد بودم که هدف دوم جنگی که آمریکا با روسیه در خاک اوکراین آغاز کرده، تضعیف آلمان است.
چند روز قبل، سیمور هرش، روزنامهنگار معروف تحقیقاتی آمریکایی، در گزارشی فاش کردکه در ژوئن سال ۲۰۲۲ مواد منفجره در زیر خطوط لوله گاز روسیه تحت پوشش تمرینات ناتو توسط غواصان نیروی دریایی ایالات متحده و با حمایت متخصصان نروژی، کار گذاشته شد. به گفته هرش، تصمیم برای انجام این عملیات توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از ۹ ماه گفتگو با مقامات امنیت ملی در دولت گرفته شد.
آدرین واتسون، رئیس دفتر مطبوعاتی شورای امنیت ملی کاخ سفید، معتقد است که، نظریه ارائه شده توسط هرش "یک دروغ محض و یک تخیل کامل" است. پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا نیز موضوع دخالت ایالات متحده در این اقدام خرابکارانه را رد کردند.
زاخارووا: فریب غرب در مورد اهداف توافقات مینسک باید ثبت حقوقی شود
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در گفتگو با یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد که فریبکاری غرب در مورد اهداف پشت پرده توافقات مینسک باید از لحاظ حقوقی ثبت شود. وی گفت: «اینکه رهبران آلمان، فرانسه و اوکراین، آشکارا جامعه جهانی را فریب دادند و به خصوص مردم اوکراین قربانی فریب آنها شدند، مستلزم تثبیت اجباری در فضای حقوقی است. نباید فقط صحبت شود، بلکه باید یک صلاحیت حقوقی وجود داشته باشد که توسط وکلا داده شود. بالاخره آنها شورای امنیت سازمان ملل را فریب دادند.»
ین دیپلمات تاکید کرد: «این کشورها از ابتدا در توافقات مینسک مفهومی، برخلاف آنچه که به کشورهای خود، اروپا و کل جهان وعده داده بودند، وارد کردند. آنها به کییف زمان دادند تا دوباره مسلح شود. و این بدان معناست که آنها از همان ابتدا قصد داشتند جامعه بین المللی را فریب دهند و مقاصدی صلح جویانه اعلام کنند، اما چیزی کاملاً متفاوت در ذهن داشتند. و این اقدام، به نظر من، نیازمند اصلاح در فضای حقوقی است.»
به عقیده زاخارووا، این موضوع به یک جعل و فریب واقعی در مقیاس جهانی تبدیل شده و ضربه سختی به امنیت جهانی وارد کرده است.
زلنسکی غرب را به کندی ارائه تضمین های امنیتی برای کییف متهم کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در سخنرانی ویدیویی خود در یک نشست سرمایه گذاری که توسط بانک آمریکایی جی. پی. مورگان JP Morgan سازماندهی شده بود، اعلام کرد که دولت های غربی از برخورد بوروکراتیک برای به تاخیر انداختن ارائه ضمانت های امنیتی به کییف استفاده می کنند.
پیش از این، در کییف، به عنوان جایگزینی برای پیوستن به ناتو، پیشنهاد شده بود که گروهی از کشورهای غربی تشکیل شود که از نظر قانونی موظف به تضمین امنیت اوکراین باشند. زلنسکی در این باره گفت: «نظر ما این است که قبل از آنکه همه رهبران غربی تصمیم بگیرند که بسته تضمین امنیتی ما تا چه اندازه خوب است، اوکراین در ناتو خواهد بود. من اینطور فکر میکنم زیرا آنها بسیار آرام تصمیم میگیرند و این یک بوروکراسی واقعی و اتلاف وقت است.»
رئیس جمهوری اوکراین در ماه سپتامبر اعلام کرد که این کشور رسماً درخواست پیوستن سریع به ناتو را داده است. با این حال، جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهوری ایالات متحده در امور امنیت ملی تاکید کرد که در حال حاضر زمان مناسبی برای گسترش پیمان آتلانتیک شمالی نیست.
زلنسکی معاون فرمانده گارد ملی اوکراین را برکنار کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز شنبه با امضای حکم خود، روسلان ژیوبا، معاون فرمانده نیروهای گارد ملی این کشور را برکنار کرد.
پیش از این، ۵ معاون وزیر کشور اوکراین نیز نامه استعفای خود را امضا کردند. علاوه بر این، امکان انتقال آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین به سمت وزیر دادگستری این کشور نیز مطرح شده است.
به گفته برخی نمایندگان پارلمان اوکراین، موضوع این است که آندری یرماک، رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، در حال "کنار گذاشتن" مقامات غیر وفادار از کابینه وزیران این کشور است.
رئیس جمهور مجارستان اقتصاد روسیه را یکی از تعیین کنندهترین اقتصادهای جهان خواند
کاتالین نواک، رئیس جمهوری مجارستان شب گذشته، شنبه، ابراز عقیده کرد که اقتصاد روسیه یکی از تعیین کننده ترین اقتصادهای جهان است و مسکو از توسعه روابط اقتصادی نزدیکی با شرکایی خارج از غرب حمایت می کند.
به گفته وی، اولویت بوداپست حفظ روابط تجاری سودمند متقابل با کشورهای سراسر جهان و ایجاد گفتگو بر اساس اصل احترام متقابل است. به گفته نواک، رابطه دولت به طور خاص با روسیه یک مشارکت نزدیک نیست. مجارستان در مقایسه با شرکای عضو اتحادیه اروپا، مسیری را در جهت کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه در پیش گرفته است. بر اساس اطلاعاتی که وی داده، منابع انرژی روسیه حدود ۸۰ درصد از نیاز این کشور به گاز و ۵۵ درصد به نفت را تامین می کند.
وی افزود: "امنیت اروپا با حمایت نظامی و حضور ایالات متحده تضمین می شود و روسیه در وهله نخست انرژی را برای رشد اقتصادی و صنعتی خود تامین می کند." نواک نتیجه گرفت، اروپا "باید بیدار شود" و تقویت دفاعی اتحادیه و هماهنگ کردن منافع اقتصادی کشورهای عضو را در پیش بگیرد.
نخست وزیر گرجستان اوکراین را به تلاش برای کشاندن این کشور به جنگ متهم کرد
ایراکلی گاریباشویلی، نخست وزیر گرجستان یادآور شد که اوکراین همچنان به تلاش خود برای کشاندن این کشور به درگیری نظامی با روسیه ادامه می دهد.
وی شب گذشته، شنبه در مصاحبه ای گفت: تلاش برای گسترش این درگیری به کشور ما متأسفانه متوقف نشده است. ما مستقیماً اظهارات نمایندگان مقامات اوکراین را در این زمینه شنیدیم و هدف آنها باز کردن جبهه دومی علیه روسیه است.
به گفته نخست وزیر، میخائیل ساآکاشویلی، رئیس جمهوری سابق این کشور به همین منظور به گرجستان اعزام شده بود و اقدامات تحریک آمیز مختلفی در داخل این کشور صورت گرفت که خوشبختانه موفق نشد.گاریباشویلی گفت: «وظیفه اصلی ما حفاظت از منافع مردم کشورمان بوده، هست و خواهد بود. ما فقط بر اساس این اصل تصمیم خواهیم گرفت و کارهایی را که کشور و مردم ما نیاز دارند انجام خواهیم داد.»
پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفته بود که غرب می خواهد گرجستان را به یک عامل تحریک کننده برای روسیه تبدیل کند. به گفته وی، در حالی که تفلیس در موضوع تحریم مسکو تنها بر اساس منافع ملی خود هدایت شده و با این تحریکات همراه نشده است.
اشپیگل: آموزش نظامیان اوکراینی برای مدیریت لئوپارد ۲ در آلمان بزودی آغاز میشود
مجله اشپیگل شب گذشته، شنبه، گزارش داد که نیروهای نظامی اوکراین هفته آینده دوره آموزشی خود برای مدیریت تانک های لئوپارد ۲ را در آلمان آغاز خواهند کرد.
این نشریه نوشته است: "نیروهای مسلح آلمان هفته آینده آموزش تیم هایی از نظامیان اوکراینی را بر روی تانک اصلی لئوپارد ۲ آغاز خواهد کرد". به گزارش اشپیگل، طی چند روز گذشته، نیروی هوایی اولین گروه از پرسنل نظامی اوکراینی را با تجهیزات نظامی از لهستان به آلمان منتقل کرده است. این آموزش در منطقه آموزشی نظامی مونستر در نیدرزاکسن، جایی که نظامیان اوکراینی در حال آموزش برای کار با خودروهای جنگی پیاده نظام ماردر هستند، انجام خواهد شد. هر دوره آموزشی ترتیب داده شده بین ۶ تا ۸ هفته طول می کشد، در حالی که ممکن است چندین سال طول بکشد تا به طور کامل بر تانک های لئوپارد ۲ تسلط یابد.
به نوشته اشپیگل، تا پایان ماه مارس، نظامیان اوکراین می توانند با این تجهیزات نظامی در خط مقدم جبهه حضور داشته باشند.
پیش از این، روزنامه فایننشال تایمز نیز گزارش داده بود که "هفته آینده" در لهستان و آلمان، آموزش سربازان اوکراینی برای کار با تانک های لئوپارد ۲ آغاز می شود. این نشریه همچنین یادآور شده بود که این دوره شش هفته به طول خواهد انجامید.
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان شب گذشته اعلام کرد که مسائل سیاسی نباید بر بحث مربوط به پذیرش ورزشکاران روسی در مسابقات بین المللی تأثیر بگذارد.
وی به خبرنگاران گفت: این تصمیمی است که کمیته بین المللی المپیک (IOC) باید هنگام تعامل با اعضای آن اتخاذ کند. من فکر می کنم در حال حاضر دخالت این موضوع در سیاست نظریه اشتباهی است.
اشتاین مایر ابراز اطمینان کرد که راه حلی پیدا خواهد شد. وی افزود: «با توجه به تصمیمات قبلی، کاملا مطمئن هستم که در نهایت تصمیمات مسئولانه گرفته خواهد شد.»
وزارت خارجه روسیه روز جمعه در بیانیهای، درخواستهای سیاسی از ورزشکاران روس بعنوان شرط بازگشت آنها به رویدادهای ورزشی بین المللی را غیر قابل قبول خواند.
در اواخر ژانویه، کمیته بین المللی المپیک IOC اعلام کرد که امکان اجازه دادن به ورزشکاران روسی که از حمله نظامی کشورشان به اوکراین حمایت نمی کنند را در وضعیت بی طرف در نظر خواهند گرفت.
وزیر خارجه آلمان سخنان خود درباره جنگ اروپا علیه روسیه را اشتباه دانست
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان روز شنبه، در مصاحبه با روزنامه آلمانی Tagesspiegel اعتراف کرد که سخنان وی مبنی بر اینکه اروپا در حال "جنگ علیه روسیه" است، اشتباه بوده است.
این دیپلمات در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا برلین واقعاً در حال جنگ با مسکو است، پاسخ منفی داد. او یادآور شد که منظورش این بود که روسیه به نظم صلح جویانه اروپا حمله کرده است. بربوک در مورد اظهارات خود مبنی بر اینکه آلمان در حال جنگ با روسیه است، اعتراف کرد که بکار بردن این کلمات اشتباه بود. او افزود: ضرب المثلی وجود دارد که می گوید: "فقط کسی که زنده نیست، اشتباه نمی کند."
در اواخر ماه ژانویه، بوربوک گفته بود که کشورهای اروپایی "علیه روسیه در حال جنگ هستند". با این حال، دو روز بعد، وزارت خارجه آلمان تاکید کرد که حمایت از اوکراین، آلمان را به یک طرف درگیری نظامی با روسیه تبدیل نمی کند.
وزیر خارجه آلمان: ما ارسال تامین جتهای جنگنده به کییف را بررسی نمیکنیم
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که مقامات برلین موضوع انتقال جت های جنگنده به اوکراین را بررسی نمی کنند. وی در مصاحبه با روزنامه آلمانی Tagesspiegel گفت: «ما این موضوع را بررسی نمی کنیم. مهم است که تصمیمات اتخاذ شده تا به امروز در سریع ترین زمان ممکن اجرا شوند. اکنون ما تانک های جنگی و خودروهای جنگی پیاده نظام، مهمات، توپخانه و تجهیزات دفاع هوایی مورد نیاز ارتش اوکراین را تامین می کنیم.»
بربوک با اشاره به اینکه حتی تصمیم قبلی دولت آلمان برای ارسال تانک به اوکراین بسیار سخت بود، افزود: «اینها تصمیمات دشواری هستند. اینها اسباب بازی نیستند، بلکه تجهیزات نظامی سنگین و بسیار جدی هستند. به همین دلیل مهم است که همیشه باید به دقت بسنجیم که چگونه می توانیم به بهترین شکل از خود محافظت کنیم.»
آرن کولاتس،سخنگوی وزارت دفاع این کشور روز گذشته از امتناع برلین برای مذاکره با کییف در مورد تامین جنگنده خبر داد. به گفته وی، این موضوع در دستور کار دولت آلمان قرار ندارد.
معاون وزیر خارجه روسیه: روابط ما با اتحادیه اروپا در پایین ترین سطح قرار دارد
سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ازوزدا Zvezda اعلام کرد که روابط روسیه و اتحادیه اروپا در حال حاضر در پایین ترین سطح خود قرار دارد، و این بروکسل و نه مسکو بود که آغازگر این روند شده است.
این دیپلمات گفت: «امروزه، البته، روابط ما [در پایینترین نقطه] قرار دارد و این از نظر روابط بینالمللی جهانی و ثبات بینالمللی بد است.» ورشینین یادآور شد که بروکسل در این امر مقصر است و مسکو در شرایط فعلی هیچ تقصیری ندارد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در اواخر ماه ژانویه اشاره کرد که روابط روسیه با کشورهای غربی در سطحی بسیار پایینی قرار دارد.
انتهای پیام/
نظر شما