به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، آمارها نشان می دهد که کشور ما به لحاظ سهولت فضای کسب و کار وضعیت خوبی در میان سایر کشورها ندارد، به طوری که در میان 190 کشور جهان در جایگاه 127ام ایستاده ایم. دشوار بودن روند دریافت مجوز شروع کسب و کارها در ایران علاوه بر اتلاف وقت و انرژی متقاضیان بار مالی و روانی سنگینی بر فعالان اقتصادی تحمیل کرده و اعتراض کارآفرینان و تولیدکنندگان را به دنبال داشته است. با اندکی کنکاش می توان به وضوح دریافت که برخلاف تصور و عقیده بسیاری از کارشناسان، سرمایه ی اولیه، دانش و مهارت مانع ورود به بازار و شروع کسب و کار توسط کارآفرینان نیست. حتی در بسیاری از موارد مشاهده شده که مشکلات مالی خود معلولی از یک علت پیشینی به نام صدور مجوز بوده است!
ضرغامی: برای گردشگری باید اقدام کرد
مجوزهای کسب و کار مشکلات عدیده ای برای جوانان، کارآفرینان و متقاضیان به وجود آورده است. این نگرانی وجود دارد که شرایط فعلی در کشور به فرار سرمایه های انسانی و مالی از کشور منجر شود. به همین دلیل قانون الزام دستگاه ها به صدور مجوز از درگاه ملی مجوزهای کشور در مجلس تصویب شد تا هر چه بیش تر تسهیل در صدور مجوزها صورت بگیرد. در همین راستا، مجوزهای کسب و کار به دو گروه تأییدمحور و ثبت محور تقسیم شده اند. کسب و کارهای ثبت محور نیازی به دریافت مجوز ندارند و متقاضیان به محض اینکه شرایط عمومی را احراز کردند، می توانند به انجام فعالیت موردنظرشان مبادرت کنند.
هیئت مقررات زدایی و درگاه ملی مجوزها اعلام کرده است که مجوز خانه های مسافر در زمره ی ثبت محورها قرار می گیرد و به صورت خودکار از درگاه مورد بحث صادر می شود. قبلاً این مجوزها توسط وزارتخانه ی میراث فرهنگی صادر می شد که زمینه را برای بروز امضاهای طلایی و معطل ماندن متقاضیان فراهم کرده بود. در مورد این موضوع با رحیم یعقوب زاده، کارشناس اقتصادی به گفتگو نشستیم که در ادامه می آید.
یعقوبزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز با بیان این مطلب که تسهیل صدور مجوزهای خانه مسافر سال ها مطرح بوده است، تصریح کرد: از سال ها پیش و حتی زمانی که هنوز میراث فرهنگی یک سازمان بود و تبدیل به وزارتخانه نشده بود، مسئله ی خانه های مسافر مدنظر بود. در آن زمان سازمان میراث فرهنگی در این زمینه به صدور مجوز می پرداخت. گردشگری بین المللی در کشور ما در زمان های مختلف دچار صعود و نزول می شود، اما گردشگری داخلی همواره حالت شتابی دارد. در فصول مختلف خیل عظیمی از مسافران به شهرهای مختلف سفر می کنند. با این وجود تا الان امکانات اقامتی به صورت گسترده در کشورمان به وجود نیامده است. از طرف دیگر، می دانیم که هتل ها هر چند ستاره هم که داشته باشند، ظرفیت محدودی دارند. اتاق های تک نفره، دو نفره، سه نفره و... در اختیار مسافران قرار می گیرد. بنابراین، نیاز به زیرساخت های اقامتی دیگری برای اسکان مسافران است. به طور کلی، تسهیل صدور مجوز خانه مسافر می تواند چند نقیصه را در فضای گردشگری کشور حل کند.
وی ادامه داد: اولین مزیت گسترش خانه های مسافر این است که امکانات اقامتی در کشور گسترش می یابد. بنابراین، بخشی از کمبودهای ما در بحث اقامت در شهرهای مختلف حل می شود. مسئله ی دوم این است که معمولاً قیمت خانه های مسافر نسبت به هتل ها کمتر است، بنابراین، مسافرانی که وضعیت مالی معمولی دارند می توانند از آن ها استفاده کنند. حسن دیگر خانه های مسافر این است که برخلاف هتل ها که اتاق هایش محدود است، امکان اقامت حتی دو خانواده در یک خانه نیز وجود دارد. بنابراین، در هزینه های مسافرتی خانوارها صرفه جویی می شود. مزیت دیگر خانه مسافر این است که امکان ایجاد درآمد برای کسانی که خانه ای دارند و می خواهند آن را در اختیار مسافران قرار دهند، به وجود می آید. به این ترتیب، تعداد ذینفعان حوزه ی گردشگری در کشور افزایش می یابد. به این ترتیب، انگیزه ای برای افراد به وجود می آید تا هم به ایجاد زیرساخت گردشگری برای کشور مبادرت کند و هم درآمدی به دست آورد.
کارشناس اقتصادی ادامه داد: لازم است دولت نظارت های پسینی خود را بر خانه های مسافر داشته باشد اما نیازی به تأییدمحور بودن مجوزها در این حوزه نیست و درگاه ملی مجوزهای کشور به تنهایی می تواند به صورت خودکار و ثبت محور به صدور آن ها مبادرت کند. با توجه به اینکه وزارتخانه ی میراث فرهنگی در برابر ثبت محور شدن مجوزهای خانه ی مسافر مقاومت دارد، بهتر است صدور این مجوزها از درگاه ملی مجوزهای کشور صورت بگیرد.
وی در پایان تأکید کرد: درگاه ملی مجوزهای کشور باید به سمت انجام وظایف قانونی خود در زمینه ی صدور مجوزها حرکت کند. در ابتدا لازم است صدور مجوزها به صورت پایلوت وار صورت بگیرد و بررسی های لازم انجام شود. در ادامه و وقتی بررسی ها صورت باید صدور مجوزها به صورت کامل از این درگاه انجام شود.
انتهای پیام/
نظر شما