به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، عصر دیروز برای آتشنشانان پایتخت یکی از سختترین روزها بود، ۲ آتشسوزی بزرگ یکی در خیابان بهار و دیگری در خیابان صوراسرافیل رخ داد.
تعیین تکلیف ۱۲۹ ساختمان ناایمن تهران تا پایان سال آینده
اولین آتشسوزی مربوط به خیابان بهار بود که در ساعت ۱۰:۲۲ صبح اتفاق افتاد. بلافاصله سه ایستگاه با تجهیزات کامل به محل اعزام شدند. مهار این آتشسوزی که در ساختمانی هفت طبقه رخ داده بود، تا آخر شب ادامه داشت و در نهایت با حادثه تلخ شهادت یک آتشنشان به پایان رسید.
آتشسوزی خیابان صوراسرافیل هم در پاساژی ۲ طبقه رخ داد که در اثر آن ۱۱ باب مغازه دچار حریق شد و ۲ آتشنشان مصدوم شدند.
تکرار حوادثی از این دست در پایتخت دوباره موضوع ساختمانهای ناایمن و لزوم تسریع در رسیدگی به آنها را به یادها میآورد. به ویژه اینکه ساختمان ۱۵۳ که دیروز دچار حریق شد و شهادت یکی از آتشنشانها را هم به دنبال داشت، مرتکب تخلفاتی شده بود. زاکانی شهردار تهران روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: ساختمان ۱۵۳ خیابان بهار در کمیسیون ماده ۱۰۰ بهعلت «تغییر کاربری» محکوم شده بود؛ رأی امسال اجرا شد و مجموعه پلمب شد، مالک اما بهصورت غیرقانونی اقدام به فک پلمب کرد، ما پیش از این حادثه به دستگاه قضا شکایت کرده بودیم.
قدرتالله محمدی مدیرعامل سازمان آتشنشانی هم علت طولانی شدن عملیات اطفای حریق را اینطور توضیح میدهد: عملیات ساختمان ۱۵۳ حدود ۱۲ ساعت بهطول انجامید، علت طولانی شدن اطفاء حریق حجم بالای کالاهایی بود که با اشتعالزایی بالا در طبقات منفی ساختمان دپو شده بودند که این امر موجب شد دمای طبقه ۳ـ به بیش از ۴۰۰ درجه برسد و این دما را در این طبقه رصد کردیم.
وی افزود: این ساختمان اخطار گرفته است و رأی قضایی دارد و پلمب شده است و مالک فک پلمب انجام داده است که منجر به صدور دستور جلب توسط قاضی شده است.
این موضوع که ساختمان اخطار گرفته بود اما توجه نکرده، سریال تکراری است که بعد از حوادث این چنین از سوی مسئولان مطرح میشود. کماینکه بعد از حادثه پلاسکو، متروپل و کلینیک سینا اطهر هم گفته شد که ساختمان اخطار گرفته بود اما حلقه گم شده در این نابسامانی نظارت است. چطور ساختمانی که پلمپ شده، فک پلمپ میکند، آن هم در شرایطی که این ساختمان تجاری و محل تردد مردمی است که از همه جا بیخبر هستند.
چرا لیست ساختمانهای ناایمن منتشر نمیشود؟
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در این باره گفته: جای سوال است تا به کی سریال حریق ساختمانهای ناایمن باید اتفاق بیفتد؟ ۲ اتفاق خلاف قانون در حریق ساختمان ۱۵۳ رخ داده است که یکی از آنها تغییر کاربری تجاری به انباری بوده است و شما در حادثه پلاسکو دیدید که بررسیها نشان داده است که مسئولیت این مهم برعهده بازرسان وزارت کار است که باید با این مساله برخورد کرده و واحد صنفی را پلمب کنند و اتفاق بدتر این است که این ساختمان پلمب شده بود اما بعد از مدتی پلمب را شکسته و وارد ساختمان شده بودند، تا به کی نتیجه ترک فعلها باید به سمت شهرداری و آتشنشانان بیاید؟
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بارها از شهرداری خواستیم که لیست ساختمانهای پرخطر را منتشر کنند و حتی گفتیم که لیست را در اختیار اعضاء بگذارید تا ما آن را منتشر کنیم و مسئولیتشان با ما باشد و فکر کنید اگر یک لحظه در یکی از این ساختمانهای پرخطر که در اسفندماه مملو از جمعیت هستند اتفاقی رخ دهد چه تبعاتی دارد.
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران اول اسفند گفت: تا پایان سال آینده تمام ۱۲۹ ساختمان بحرانی شهر تهران را تعیین تکلیف میکنیم، اظهار داشت: فشار رسانهها این است که اسامی ساختمانهای ناایمن را اعلام کنیم اما شهرداری اولویت را بر ایمن سازی گذاشته است تا اعلام و با اتمام حجت به مالکان تا پایان ۱۴۰۱ به آنان مهلت دادهایم که نسبت به عقد قرار داد ایمن سازی اقدام کنند.
بابایی تاکید کرد: انتظار این است که مدیریت شهری در سال آینده لیست ساختمانهایی که هیچ اقدامی برای ایمن سازی انجام ندادهاند را در اختیار عموم شهروندان قرار دهد و مردم هم باید از این ساختمانها مطلع شوند.
به گزارش ایسکانیوز، باید دید روند رسیدگی به وضعیت ناایمنهای تهران که تعدادشان کم نیست و بیشترشان هم تجاری و محل تردد مردم هستند، چطور پیش میرود و سازمانهای مسئول باید توضیح دهند که چرا مالکان میتوانند به راحتی تخلف کنند و نهادی نظارت نمیکند؟
انتهای پیام /
نظر شما