تداوم مانع‌تراشی بانک‌ها برای پرداخت وام‌ مسکن/ متقاضیان همچنان ناامید و سردرگم

ممانعت بانک‌ها از ارائه تسهیلات بانکی به متقاضیان مشکلی است که از گذشته تا به امروز حل نشده و تبدیل به یک زخم کهنه شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، هر فردی در دوره‌ای از زندگی‌اش حتی برای یکبار هم که شده برای دریافت وام به بانک‌ مراجعه کرده،‌ دریافت وام ازدواج،‌ وام مسکن و غیره  از جمله تسهیلاتی است که هر فردی را به یکی از شعب بانک‌ها کشانده است. اما گویا دریافت وام، حتی وام‌های خرد کار آسانی نیست و نیاز به پوشیدن کفش آهنین دارد.

ابلاغ آیین‌نامه پرداخت وام به کارمندان بانک‌ها

وام مسکن از جمله تسهیلاتی است که متقاضیان زیادی از پرداخت و جزئیات آن گلایه دارند و بهانه جویی بانک‌ها برای عدم پرداخت وام بانکی متقاضیان را سردرگم کرده است، آقای احمدی یکی از متقاضیانی است که برای دریافت وام مسکن به یکی از شعب بانک‌های دولتی مراجعه کرده است، وی در این باره به خبرنگار ایسکانیوز می‌گوید: بعد از دو ماه دوندگی و ارائه مدارک به من گفتند که این بانک موجودی کافی برای پرداخت وام به شما را ندارد و می‌توانید به فلان بانک مراجعه کنید. اگر قرار بر عدم موجودی باشد چرا از همان ابتدا به متقاضیان گفته نمی‌شود؟

یکی دیگر از متقاضیان وام مسکن نیز به ایسکانیوز درباره این موضوع می‌گوید: بنده صاحب سه فرزند هستم و بعد مدت‌ها و سال‌ها کار کردن توانسته‌ام بخش کوچکی از هزینه خرید یک مسکن آن هم در حاشیه شهر را پس‌انداز کنم و به خیال خود فکر می‌کردم بخش دیگر این هزینه را می‌توام با وام مسکن جبران کنم،‌ اما با چند ماه دوندگی هنوز موفق به دریافت این وام نشدم، این در حالی است که بازار مسکن متاثر از تورم موجود در کشور و قیمت‌ها در حال نوسان است.

بانک‌ها ساخته شدند که انقباضی برخورد کنند

کوتاهی و سهل انگاری بانک‌ها در پرداخت وام‌های خرد و بزرگ این روزها بر همه عیان است این درحالی است که، خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، درباره استنکاف بانک ها از قانون جهش تولید مسکن و عدم اعطای تسهیلات مسکن گفت: بانک ها به قانون جهش تولید مسکن و اعطا تسهیلات ساخت و خرید مسکن تمکین نمی کنند و بر خلاف آنچه در قانون برای آنها در نظر گرفته شده که ۲۰ درصد تسهیلات خود را صرف اعطای تسهیلات مسکن کنند، بهانه عدم اعتبار و ناترازی را می آورند و اقدامی در راستای عمل به  این قانون انجام نمی دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه بانک‌ها ساخته شدند که انقباضی برخورد کنند. با این روندی که بانک‌ها در پیش گرفته اند می توان آنها را به یک دولت سایه تشبیه کنیم که فراتر از دولت هستند و مستقل  و دارای قدرت و اختیار هستند.

بهروزی فر در ادامه افزود: زمانی که مسئله ای به قانون تبدیل و برای اجرا ابلاغ می شود، دیگر هیچ توجیهی پذیرفته نیست. همه دستگاه ها به ویژه بانک ها وظیفه دارند و مکلف اند که بر اساس قانون آنچه را که در ارتباط با بحث مسکن ملی و تولید و جهش مسکن با سایر ارگان ها هم افزایی کنند و این تکلیف بر دوش آنها قرار دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به اینکه بانک‌ها اعتبارات خودشان را صرف اعطای وام به کارمندان و کارکنان خود می کنند، اعتراض داریم. این اقدام بی عدالتی محض و تبعیض‌آمیز است. پذیرفته نیست که کارمندان بانک‌ها از تمام تسهیلات و امکانات برخوردار شوند آن هم تسهیلاتی که ارزان است، در مقابل کارمندان و کارکنان سایر ارگان‌ها و مردم عادی از این اعتبارات و تسهیلات بی بهره بمانند.

بانک‌ها به چه کسانی و تحت چه شرایطی وام اعطا می‌کنند؟

حسن همتی عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز یکی دیگر از نمایندگان مجلسی که به ارائه خدمات بانک‌ها در زمینه  پرداخت تسهیلات اعتراض دارد، وی درباره دلیل عدم تمکین بانک‌ها از قانون جهش تولید مسکن مجلس و عدم اعطای تسهیلات مسکن گفت: امروز بانک‌های ما تسهیلات مسکن را اعطا نمی‌کنند و گاهاً این وام‌ها را به افرادی که سفارش شده اند پرداخت می‌کنند و به مردم وامی پرداخت نمی‌کنند. شرایط به حدی حاد شده که حتی وام ازدواج را هم پرداخت نمی‌کنند.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: بانک‌ها در حال حاضر وام اشتغال، ازدواج، تسهیلات مسکن و تسهیلات فرزندآوری را پرداخت نمی‌کنند. در این شرایط سوال من از رئیس کل بانک مرکزی این است که بانک‌ها به چه کسانی و تحت چه شرایطی وام اعطا می‌کنند.

این نماینده مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: بانک‌ها همیشه این بهانه را می‌آورند که اعتبار لازم برای پرداخت تسهیلات مسکن را در اختیار ندارند، در این شرایط که آنها اعتباری ندارند اصلاً چرا باید در ساختار وجود داشته باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیح داد: در این شرایط از تمام بانک‌ها گله مند هستیم که چرا مشکلات مالی مردم در حیطه مسکن را حل نمی‌کنند؟ مردم از جهات مختلف از جمله اقتصادی و مالی تحت فشار شدیدی هستند.

وی در ادامه افزود: مجلس قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد و برای حل بحران مسکن اعلام کرد که فقط می‌توان از دو طریق از جمله آزادسازی و زمین و اعطای وام این مشکل را حل کرد. وقتی بانک‌ها که یک سمت ماجرا هستند اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن نمی‌کنند نباید انتظار داشته باشیم که این قانون مجلس اجرایی شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: امروز جوانانی که می‌خواهند ازدواج کنند حداقل باید یک میلیارد سرمایه داشته باشند که بتوانند یک زمین بخرند تا بتوانند در آن شروع به خانه سازی کنند. جوانان در این شرایط هیچ گونه منابع مالی در اختیار ندارند چطور باید آنها را ترغیب به ازدواج و تشکیل خانواده کنیم.

انگار کسی از پس بانک‌ها بر نمی‌آید

اما گویا این سخت گیری و بهانه جویی بانک‌ها در ارائه تسهیلات تنها برای متقاضیان عادی و اقشار محروم جامعه است و آمارهای منتشر شده از پرداخت وام به کارکنان بانک که اخیرا در خبرگزاری‌های معتبر منتشر شد نشان از آن دارد که آنقدرها هم کمبود اعتبار مالی دلیل عدم پرداخت وام نیست بلکه جایگاه اقشار مختلف در این موضوع دخالت بیشتری دارد و این موضوع نیز سبب اعتراض تعدادی از مسئولان شد؛ وحید یامین پور معاون امور جوانان در واکنش به این موضوع در اردیبهشت سال جاری گفت: به تصریح نمایندگان مجلس، مجموع وامی که کارمندان بانک ها دریافت کرده اند حدود ۲۰ همت بیش از مجموع وام دریافتی توسط ۹۰۰ هزار جوان در سال است.

وی افزود: مگر کارمندان بانک ها چند نفر هستند؟ هرکدام چقدر وام گرفته اند؟ هزاران جوان پشت در بانک ها معطل اند و بانک ها منابع را صرف خودشان می کنند.

معاون امور جوانان تصریح کرد: درست است، ما مسئول پیگیری هستیم و البته وکیل جوانان در حاکمیت برای مطالبه مشکلات و مسائل شان هم هستیم، لذا گاهی ضمن پیگیری باید با صدای بلند موضوعی را فریاد زد، علی الخصوص بر سر بانک ها که انگار کسی از پس آن ها بر نمی آید!

به گزارش ایسکانیوز،‌ ادامه این روند برای ارائه تسهیلات بانکی به ضرر اقشار متوسط و ضعیف جامعه تمام خواهد شد، افرادی که میتوان گفت با این نرخ موجود در بازار مسکن بعد از سال‌ها پس‌انداز با دریافت وام تلاش دارند تا خانه‌دار شوند. بنابراین انتظار می‌رود دولت و سایر مسئولان مربوطه تصمیم جدی‌تر برای ارائه تسهیلات و نظارت بر بانک‌ها داشته باشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1187728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =