به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، پس از به قتل رسیدن یک نوجوان الجزایری تبار در فرانسه، اعتراضات شدیدی در این کشور شکل گرفت و دامنه آن هر روز در حال گسترده شدن است. پس از گذشت شش شب از این اعتراضات، برخورد پلیس با معترضین ادامه دارد و تا کنون بیش از 3000 نفر دستگیر شدهاند. علاوه بر این، هشدارهایی در خصوص گسترش این اعتراضات به سایر پایتختهایی اروپایی صادر شده و مقامات سیاسی قاره سبز به شدت نگران این موضوع هستند. به منظور بررسی ابعاد، ریشهها و آثار اعتراضات فرانسه، مصاحبهای با ابوالقاسم دلفی –سفیر پیشین ایران در فرانسه- انجام شد.
خشونت نهادینه پلیس فرانسه با مرگ نهال آشکار شد / نداشتن امنیت جانی و تبعیض نژادی دغدغه اصلی مهاجرین
وی درباره ریشهها و عوامل شکلگیری اعتراضات اخیر در فرانسه گفت: آنچه در فرانسه اتفاق افتاد، نه اولین بار است و نه آخرین بار خواهد بود. یعنی پدیدهای به نام مهاجرین مستعمرات سابق فرانسه در آفریقا و خصومتهای فراوان بین مهاجرین و بومیان این کشور وجود داشته و خواهد داشت. به گفته آقای دلفی، همه دولتهای فرانسه در جمهوری پنجم از ژنرال دوگل تا مکرون تلاش کردهاند تا اختلاف بین مهاجرین و بومیان این کشور را کاهش دهند ولی اتفاق اخیر نشان داد که تنور این اختلاف همچنان داغ است.
سفیر پیشین ایران در پاریس با بیان اینکه سه گروه اصلی مهاجر در فرانسه هستند، بیان کرد: گروه اول از مهاجرین شمال آفریقا شامل الجزایر، تونس و مراکش تشکیل شده که البته هر یک با دیگری تفاوتهایی دارند. به باور وی، اگر نوجوان به قتل رسیده یک فرد غیرالجزایری بود شاید اعتراضات به شدت آنچه اکنون شکل گرفته، رخ نمیداد؛ زیرا الجزایریها خصومت جدی با فرانسویها دارند. در مقابل همین خصومت در بین پلیس، نیروهای امنیتی و نظامیان فرانسه نسبت به الجزایریها وجود دارد. از هیمن رو است که پلیس فرانسه به بدترین شکل و بدون ترحم این نوجوان را به قتل رسانده است.
دلفی با بیان اینکه شکاف مهاجرین و بومیان در حادثه اخیر کاملا مشهود است، تصریح کرد: فرانسه اکنون در وضعیت بسیار بدی به سر میبرد و دولت این کشور در تلاش است تا آن را کنترل کند. وی افزود: به پلیس دستور داده شده که برخوردهای خشن را کاهش دهد و شاید به همین دلیل علیرغم وسعت اعتراضات، میزان تلفات کم است.
از نظر این دیپلمات سابق، تصویر کنونی از فرانسه به شدت برای این کشور خطرناک است و با توجه به اینکه قرار است مسابقات راگبی ماههای آتی و المپیک در سال 2024 در این کشور برگزار خواهد شد، دولت فرانسه تلاش میکند تا هر چه سریعتر به این اعتراضات پایان دهد. از طرف دیگر، تداوم این اعتراضات آسیب بسیار جدی به صنعت گردشگری فرانسه وارد خواهد کرد که یکی از منابع مهم درآمدی این کشور است و از همین رو اقدامات دولت در راستای کنترل هر چه زودتر شرایط در حال انجام است.
وی در خصوص آثار سیاسی این اعتراضات در داخل فرانسه اظهار کرد: سایر احزاب با فشار بر مکرون در تلاش هستند تا با استفاده از این فرصت امتیازگیری کنند. حزب راست افراطی به رهبری خانم «مارین لوپن» از دولت خواسته که وضعیت فوق العاده اعلام کند. دلفی با بیان اینکه اعلام وضعیت فوق العاده به معنای نابودی اقتصاد فرانسه در سال جاری خواهد بود، گفت: آنچه اکنون در فرانسه جریان دارد، رزمایش سیاسی احزاب در مقابل دولت مستقر است. زیرا مکرون امکان نامزدی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری را ندارد ولی حزب او اوضاع خوبی دارد و بنابراین احزاب میخواهند جایگاه آنان را در افکار عمومی تضعیف کنند.
این دیپلمات سابق در خصوص فشارهای اقتصادی ناشی از این اعتراضات گفت: فرانسه به دلیل تبعات جنگ اوکراین و مسائل مربوط به انرژی از قبل هم تحت فشار قرار داشت و اعتراضات اخیر فشارهای اقتصادی این کشور را تشدید خواهد کرد. از نظر دلفی برخی مواضع بین المللی و منطقهای مکرون موجب افزایش فشار کشورهای غربی بر دولت فرانسه شده و مجموعه این شرایط موجب وخامت اوضاع این کشور و تضعیف جایگاه مکرون شده است.
از نظر سفیر پیشین ایران در فرانسه، اعلام هشدارهای امنیتی توسط برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، نروژ و ... به شهروندانشان مبنی بر پرهیز از سفر به این کشور به دلیل نگرانی از گسترش دامنه اعتراضات یک بیآبرویی برای فرانسه محسوب میشود و تبعات و آثار منفی برای این کشور در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما