تغذیه سالم بعد از مسمومیت غذایی

علائم مسمومیت غذایی که می تواند در طول چند ساعت پس از خوردن غذای آلوده ایجاد شود اغلب شامل حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ یا اسهال باشد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مسمومیت غذایی بیماری است که از نتیجه خوردن غذای آلوده به عوامل عفونت زا ناشی می‌شود. این عوامل می‌توانند باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و سم‌های موجود در غذا باشند. آلوده شدن غذا در هر مرحله از فرآیند تولید ممکن است رخ دهد، از جمله در خانه و در هنگام آماده‌سازی یا پخت غذا.

روش‌های تشخیص کمردردهای پر خطر

علائم مسمومیت غذایی معمولاً در چند ساعت پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می‌شوند و شامل تهوع، سرگیجه، استفراغ و اسهال است. بیشتر موارد مسمومیت غذایی به صورت خفیف هستند و بدون نیاز به درمان خاص بهبود می‌یابند، اما در برخی موارد، باید به بیمارستان مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کرد.

پس از اتمام علائم مسمومیت غذایی، مهم است که غذای سالم و باید نبایدهای خوراکی گفته شده در این بخش را رعایت کنیم. مصرف غذاهای تازه و سبزیجات، مواد غذایی سبک مانند سوپ‌ها، و غذاهای سبک و قابل هضم می‌تواند به بهبود سیستم گوارشی و بهبودی کمک کند.

بعد مسمومیت غذایی چی بخوریم؟

پس از درمان مسومیت غذایی، مهم است که غذاهای سالم و مغذی بخوریم تا بهبودی را تسریع و سلامتی را بهبود ببخشید. در ادامه چند نکته درباره انتخاب غذاها پس از درمان مسومیت غذایی ذکر شده است.

آب و مایعات

مهمترین قدم پس از مسومیت غذایی، بهبود هیدراتاسیون بدن است. مطمئن شوید که مقدار کافی آب و مایعات مانند آب، آب‌نبات‌ها، شیر، آب‌نارگیل و سوپ مصرف می‌کنید تا جسمتان را از نقصان مایعات جبران کنید.

مصرف میوه و سبزیجات

میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی هستند، به بهبود سیستم گوارشی کمک می‌کنند. پس از مسومیت غذایی، مصرف میوه‌های تازه مانند سیب، موز، هلو و سبزیجاتی مانند هویج، اسفناج و خیار مفید است.

غذاهای سبک و قابل هضم

می‌توانید به جای غذاهای سنگین و چرب، غذاهای سبک و قابل هضمی مانند ماهی نیمه پخته، سوپ‌های ساده، ماست و سالادها را مصرف کنید.

اجتناب از غذاهای آلرژی‌زا

در طی درمان مسومیت غذایی، بهتر است از غذاهایی که می‌توانند آلرژی یا حساسیت برانگیز باشند، خودداری کنید. مانند غلات حاوی گلوتن، ماهی، میگو و بادام.

چای زنجبیل

چنانچه در مطلب خواص زنجبیل هم خواندید، این ماده غذایی شگفت انگیز آرام کننده معده می باشد و خواص آنتی باکتریال آن به بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا کمک میکند.

سرکه سیب

درباره سرکه سیب، مطالعات دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است، اما برخی معتقدند که سرکه سیب خواص ضدمیکروبی دارد. می‌توانید با مشورت پزشک معالجتان، دو قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و در طول روز میل کنید.

بعد مسمومیت غذایی چی نخوریم

در مورد خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که بعد از پایان علائم مسمومیت غذایی باید اجتناب کنید هم بایستی دقت لازم را داشته باشید. مواد غذایی که مضر بوده و مصرفشان توصیه نمی شود شامل:

کافئین

مصرف نوشابه، نوشیدنی انرژی‌زا یا قهوه را محدود کنید.

غذاهای تند

از مصرف غذاهایی که حاوی ادویه‌های تند هستند، خودداری کنید.

خوراکی‌های فیبربالا

در ابتدا، از مصرف خوراکی‌هایی با فیبر بالا، مانند میوه‌ها و سبزیجات خام، خودداری کنید.

محصولات لبنی

در ابتدای بازسازی بعد از مسمومیت غذایی، مصرف محصولات لبنی را محدود کنید.

خوراکی‌های چرب و سرخ شده

از مصرف خوراکی‌های چرب و سرخ شده، مانند چیپس و کیک، خودداری کنید.

نیکوتین

از مصرف محصولات دخانیاتی و ترکیبات حاوی نیکوتین خودداری کنید.

غذاهای ادویه‌دار

در ابتدا، از مصرف غذاهایی با ادویه‌های فراوان خودداری کنید.

آبمیوه های مصنوعی

پس از درمان مسمومیت غذایی، از مصرف آبمیوه کارخانه ای خودداری کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که از هر گونه داروی ضداسهال بدون نسخه استفاده نکنید. با رعایت این نکات ساده، بهبودی سریعتر را تجربه خواهید کرد.

کد خبر: 1190751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =