به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، در شرایطی که نیروهای مسلح اوکراین به طور منظم با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) اقدام به حملاتی به مناطق غیرنظامی در عمیق خاک فدراسیون روسیه میکنند، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین مدعی شد که انتقال درگیریها به خاک روسیه را را به دلیل خطر "تنها ماندن" به مصلحت نمیداند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| سیاستمدار آمریکایی: تنها روسیه ثبات و امنیت را در اوکراین و جهان تضمین میکند
زلنسکی شب گذشته در مصاحبهای با بیان این مطلب، افزود که «در این صورت این خطر بزرگی وجود دارد و آن اینکه ما در جنگ قطعا تنها خواهیم ماند.»
وی همچنین گفت که انتظار دارد غرب در ماه سپتامبر بستههای کمک نظامی جدیدی را به کییف ارائه دهد. وی توضیح داد: «ما در حال حاضر امیدواریم ماه سپتامبر اه پرباری برای اوکراین باشد. <...> و قبل از هر چیز از لحاظ دفاعی پربار باشد. بسته های حفاظتی جدید برای سربازان اوکراینی برسد: توپخانه، خودروهای زرهی، پدافند هوایی و موشکی و تجهیزات مین زدایی. همه شرکای خارجی از نیازهای ما آگاه هستند و ما منتظر تصمیم هستیم.»
رئیس جمهوری اوکراین یادآور شد که تضمینهای امنیتی برای اوکراین - دور بعدی مذاکرات و الحاق کشورهای جدید به ساختار امنیتی مشترک به زودی انجام خواهد شد و ما در حال آماده سازی مشارکت اوکراین در رویدادهای مهم بین المللی هستیم.
این در حالی است که جوزپه کونته، نخست وزیر سابق ایتالیا، معقد است که استراتژی ناتو در قبال درگیری نظامی در اوکراین به نتیجه مطلوب و مورد نظر ائتلاف نرسیده و تحریم های اقتصادی علیه روسیه هم منجر به ورشکستگی این کشور و نابوید اقتصاد آن نشده است.
به گفته وی، انزوای روسیه به هیچ وجه به واقعیت تبدیل نشده. برعکس. پانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس به رهبری روسیه و چین به تازگی با چشم انداز مشخص گسترش بیشتر آن در سال ۲۰۲۴ به پایان رسیده که در نتیجه، اکنون نفوذ این گروه بیش از ۴۵ درصد از جمعیت کل جهان و ۳۸.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را پوشش میدهد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و پنجاه و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت دفاع از سرکوب حملات پهپادی در مناطق مختلف روسیه خبر داد
وزارت دفاع روسیه صبح امروز، دوشنبه اعلام کرد که در شب گذشته، نیروهای پدافند هوایی این کشور حمله طرف اوکراینی با استفاده از یک هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) را در نزدیکی شهر لیوبرتسی در منطقه مسکو خنثی کردند. طبق این اطلاعات، تلاش برای حمله پهپادی حدود ساعت ۰۴:۳۰ صبح امروز دوشنبه ثبت شده است.
پیش از این، سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو از انهدام پهپادی که از سمت لیوبرتسی به طرف پایتخت در حال پرواز بود، خبر داد. وی افزود: بر اساس اطلاعات اولیه این حادثه تلفات جانی و مالی در پی نداشته است.
وزارت دفاع روسیه همچنین گزارش داد که در طول شب گذشته نیز در منطقه بریانسکی، تلاش برای حمله دو هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی خنثی شد و هر دو پهپاد مهاجم توسط سامانههای پدافند هوایی بر فراز منطقه بریانسکی منهدم شدند. گزارشی از خسارات یا تلفات احتمالی این حمله ارسال نشده است.
پیش از این، روز گذشته، یکشنبه، نیز یک پهپاد ارتش اوکراین در آسمان این منطقه سرنگون شد. طبق اطلاعات وزارت دفاع، پهپاد ساقط شده در یک مزرعه سقوط کرد، خسارت یا تلفاتی گزارش نشده است.
اکونومیست: ارتش اوکراین از اطلاعات غرب برای حملات پهپادی به عمق خاک روسیه استفاده میکند
مجله "اکونومیست" (Economist) شب گذشته، یکشنبه، به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین برای انجام حملات پهپادی به خاک روسیه از داده هایی استفاده می کند که از طرف کشورهای غربی بدست آنها میرسد.
این نشریه نوشت: «اپراتورهای پهپادهای ارتش اوکراین اغلب از شرکای غربی خود اطلاعات مربوط به محل استقرار رادارها، ابزار جنگ الکترونیک و پدافند هوایی روسیه را بدست می آورند.
با این حال، به نوشته این مجله، با این وجود، اطلاعات شرکای غربی همیشه هم منجر به موفقیت نیروهای مسلح اوکراین برای تکمیل ماموریت خود نمی شود. بدین ترتیب، یک منبع خبری آشنا به شرایط به اکونومیست گفت که بیش از ۳۵-۴۰ درصد از هواپیماهای بدون سرنشین حتی به مقصد نهایی خود نمی رسند.
پیش از این، روز یکشنبه، ژنرال ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور طی شبانه روز گذشته ۳۰ پهپاد اوکراینی را در آسمان مناطق لوهانسک و دونتسک، زاپروژیه و خرسون سرنگون کردهاند.
زلنسکی انتظار دارد غرب در وضعیت بدهیهای خارجی اوکراین تجدید نظر کند
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ابراز امیدواری کرد که کشورهای غربی بیشتر بدهیهای خارجی اوکراین را مورد تجدید نظر قرار دهند. وی شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ۵۰ میلیارد یورو از سوی کشورهای اتحادیه اروپا پول زیادی است، اما کافی نخواهد بود. اما این بدان معنا نیست که این تنها پولی است که می دهند. <...> اما مطمئنم بسیاری از بدهیها مورد تجدید نظر قرار خواهند گرفت.
زلنسکی افزود، هیچ توهمی ندارد که همه بدهیهای اوکراین بخشیده شود. وی گفت: «هیچ هدیهای در کار نیست، باید به آن عادت کنیم. تجارت، تجارت است.»
وی یادآور شد که بیشتر بدهیهای اوکراین مربوط به وامهایی است که این کشور باید ظرف ۳۰ سال آینده بازپرداخت کند.
زلنسکی همچنین یادآور شد که مقامات اوکراینی مجبور شدند قبل از اینکه صندوق بینالمللی پول (IMF) و اتحادیه اروپا وامهایی به این کشور بدهند، بازرسیهای مالیاتی مربوط به مخارج را انجام دهند تا دریافت چندین مالیات از سر گرفته شود.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین گفت که امکان ملی شدن برخی از تاسیسات انرژی که در حال حاضر در اختیار افراد خصوصی قرار دارد را می پذیرد. وی افزود: «برخی از تأسیسات انرژی باید تحت کنترل دولت بازگردند تا خطری برای کشور وجود نداشته باشد. با تمام احترامی که برای مالکیت خصوصی قائل هستم، این یک الزام در زمان جنگ است.»
مشاور سابق پنتاگون: لیتوانی و لهستان ممکن است با دور زدن ناتو به اوکراین حمله کنند
سرهنگ داگلاس مک گرگور، مشاور سابق رئیس پنتاگون در مصاحبهای که شب گذشته، یکشنبه در یک کانال یوتیوب منتشر شد، ابراز عقیده کرد که نیروهای مسلح لهستان و لیتوانی ممکن است بدون جلب رضایت مقامات ناتو به خاک اوکراین حمله کنند.
این کارشناس آمریکایی گفت: «بدترین چیز این وضعیت است که اکنون اخبار تأییدی وجود دارد مبنی بر اینکه لهستانیها و لیتوانیاییها علاقه مند به مداخله در درگیری نظامی در اوکراین هستند، و همانطور که ادعا شده ممکن است خود به تنهایی دست به اقدام زده و در این مسئله ناتو را دور بزنند.»
مک گرگور تاکید کرد که چنین طرح هایی با خطرات جدی همراه است. به عقیده وی، حتی اگر هر دو کشور بدون هماهنگی با ناتو وارد عمل شوند، سربازان آنها بخشی از ائتلاف ناتو تلقی می شوند و این بدان معناست که چنین مداخلهای، این سازمان را به درگیری مستقیم با نیروهای روسی سوق خواهد داد.
علاوه بر این روز گذشته، اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعات تفنگداران دریایی آمریکا و بازرس سابق تسلیحات سازمان ملل در عراق، پیش بینی کرد که لهستان و مجارستان مایل هستند پس از پایان درگیری نظامی به اوکراین حمله کنند. به عقیده وی، در جریان این تهاجم، اوکراین ممکن است متحمل خسارات سنگینی از لحاظ ارضی شود.
به گفته این افسر سابق اطلاعاتی آمریکایی، در نتیجه چنین اقدامی، از اوکراین تنها یک "کشور کوچک بدون تولیدات صنعتی" باقی خواهد ماند.
واشنگتن پست: آمریکا به دنبال حل و فصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین نیست
روزنامه واشنگتن پست، در تحلیلی که روز یکشنبه منتشر شد، نوشت: ایالات متحده از اوکراین به دلیل شکست عملیات ضد حمله انتقاد کرده و انتظار موفقیت بیشتری از ارتش اوکراین در سال جاری را ندارد. با این حال، واشنگتن همچنان به دنبال حل و فصل دیپلماتیک این درگیری نیست.
این نشریه با اشاره به اینکه ضد حمله باعث ناامیدی هم برای مردم اوکراین و هم برای متحدان خارجی کییف شده است، افزود: «با این حال، ظاهراً اکثر مقامات بلندپایه ایالات متحده، به جای اینکه به دنبال خروج سریع از وضعیت کنونی از طریق راههای دیپلماتیک باشند، به طور فزاینده بر این عقیده خود اصرار دارند که ما باید قاطعانه از کییف حمایت کنیم.»
واشنگتن پست اعتراف کرد که مقامات ایالات متحده همچنین پیش بینی میکنند که نیروهای مسلح اوکراین نمی توانند در سال جاری حمله دیگری به مواضع نیروهای دفاعی روسیه داشته باشند.
رابرت کندی: آمریکا با ارسال گلولههای اورانیوم اوکراین را نابود میکند
رابرت کندی جونیور، نامزد پست ریاست جمهوری ایالات متحده، در واکنش به مقاله چند روز قبل ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در خصوص خطرات ارسال گلولههایی حاوی اورانیوم ضعیف شده برای کییف، با وی در این زمینه موافقت کرده و ابراز نگرانی کرد که ایالات متحده با ارسال گلوله های اورانیوم ضعیف شده برای نیروهای اوکراینی مستقیما ر نابودی کشور اوکراین نقش دارد. بدین ترتیب، واشنگتن به جای اینکه اوکراین را نجات دهد، آن را نابود خواهد کرد.
این سیاستمدار آمریکایی در این رابطه قول داد که در صورت پیروزی در انتخابات، به این «سیاست بی پروا و غیرانسانی» پایان خواهد داد.
ماریا زاخارووا در مقاله خود در تاریخ ۲۵ آگوست عواقب استفاده از مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده را تشریح کرد و یادآور شد که در نتیجه استفاده از این مهمات، اوکراین در حال تبدیل شدن به یک "سرزمین غیرقابل سکونت" است، جایی که از هم اکنون خاک آن دچار آگودگی رادیواکتیو است و خطرات جدی مردم اوکراین را تهدید میکند.
نخست وزیر سابق ایتالیا: استراتژی ناتو در قبال اوکراین شکست خورده است
جوزپه کونته، نخست وزیر سابق ایتالیا، روز یکشنبه تاکید کرد که استراتژی ناتو در قبال درگیری نظامی در اوکراین به نتیجه مطلوب و مورد نظر ائتلاف نرسیده و تحریمهای اقتصادی که علیه روسیه اعمال شده نیز منجر به ورشکستگی این کشور نشده، نتوانسته اقتصاد آن را تضعیف کند و برعکس، بیشتر به کشورهای اروپایی آسیب رسانده است.
این سیاستمدار در صفحه فیس بوک خود در این باره نوشت : «راهبردی که تاکنون در ناتو دنبال شده و بر اساس تدارکات نظامی مستمر به اوکراین و منطق تشدید تنش است، به شکست نظامی روسیه که مورد نظر بروکسل است، منجر نشده و نتیجه واقعی روند اوضاع کاملا متفاوت است. هیچ شکستی برای ارتش روسیه در باخموت (آرتموفسک) صورت نگرفت، هیچ فروپاشی واحدهای نظامی آن رخ نداد و، هیچ عقب نشینی در طول ضد حمله اوکراین رخ نداد.»
کونته یادآور شد: با تقویت قدرت رهبری ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در این کشور و افزایش "سطح همبستگی داخلی" پیرامون او، احتمال بی ثباتی اوضاع داخلی در روسیه از بین رفته است و سیاست در پیش گرفته شده از سوی غرب منجر به انزوای روسیه نشده است و این وضعیت ناتوانی اتحادیه اروپا در تهیه یک استراتژی مشترک در قبال مسکو را آشکار کرده است.
وی یادآور شد، انزوای روسیه به هیچ وجه به واقعیت تبدیل نشده است. برعکس، پانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس به رهبری روسیه و چین به تازگی با چشم انداز خاصی از گسترش بیشتر آن در سال ۲۰۲۴ به پایان رسیده است که در نتیجه آن، اکنون نفوذ این گروه بیش از ۴۵ درصد از جمعیت کل جهان و ۳۸.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را پوشش می دهد.
مشاور سابق بوش امکان نزدیکی آمریکا و روسیه پس از پایان درگیری اوکراین را ممکن دانست
وضعیت پیرامون اوکراین روابط تیره بین ایالات متحده و روسیه را بدتر کرده است، اما پایان درگیری نظامی در اوکراین ممکن است راه های جدیدی را برای برقراری ارتباطات مجدد بین مسکو و واشنگتن باز کند. این دیدگاه از سوی "توماس گراهام" مشاور سابق چهل و سومین رئیس جمهوری آمریکا - جورج دبلیو بوش بیان کرده است.
این سیاستمدار کهنه کار در مقالهای برای مجله " The Nation" نوشته است: با توجه به درگیری های شدید در اوکراین و گسست کامل روابط بین ایالات متحده و روسیه، انتقال روابط به سمتی سازنده و کارآمد غیرممکن به نظر می رسد. و احتمالاً تا زمانی که وضعیت در مرحله حاد باقی بماند، همینطور خواهد بود. اما، هنگامی که این بحران سپری شود، ممکن است فرصت جدیدی برای روابط دو کشور بوجود آید.
گراهام یادآوری میکند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در طول حکومت خود برای رویارویی با ایالات متحده برنامهریزی نکرده بود. به گفته وی، رهبر روسیه تنها مایل بود که وضعیت یک قدرت بزرگ جهانی را به روسیه بازگرداند، "البته برنامه او این بود که این کار را نه در مخالفت با ایالات متحده، بلکه در مشارکت با غرب انجام دهد."
مشاور سابق بوش با تحلیل تاریخچه روابط بین ایالات متحده و روسیه در طول چندین دهه گذشته به این نتیجه رسید که واشنگتن در دوره های مختلف اشتباهات زیادی مرتکب شده که در نهایت منجر به وضعیت فعلی شد. با این حال، به گفته گراهام، اگر مقامات کنونی ایالات متحده بتوانند «از اقدامات اشتباه دولت جورج بوش درس درست بیاموزد» و شروع به ایجاد روابطی بر اساس احترام متقابل و در نظر گرفتن منافع طرف مقابل کند، دو کشور همچنان می توانند متحد یکدیگر شوند.
پیش از این، در ماه ژوئن، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که ایالات متحده دشمن روسها نیست. وی همچنین گفت که واشنگتن هرگز وظیفه سرنگونی دولت روسیه را برای خود تعیین نکرده است. وی افزود، ایالات متحده برای بهبود روابط با مسکو به مدت ۳۰ سال سخت کار کرده و امیدوار است این تلاش بر باد نرود.
در عین حال پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد که این ائتلاف باید برای یک رویارویی طولانی مدت با روسیه آماده شود. وی در عین حال اعتراف کرد که نمیتواند پیش بینی کند که این تقابل تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، زیرا همه چیز ممکن است بطور ناگهانی تغییر کند.
انتهای پیام/
نظر شما