دانشجویان به بیشتر مقالات علمی به‌روز دسترسی ندارند

عضو شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعتقاد دارد که دانشجویان به تعداد قابل توجهی از مقالات پژوهشی به‌روز دنیا، به علت تحریم‌ها و بدهی دانشگاه‌ها به پایگاه‌های علمی دسترسی ندارند.

مهرداد آقایی عضو شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره چالش‌های محدودیت دسترسی به پایگاه‌های علمی و کمبود دیتاهای علمی مورد نیاز دانشجویان اظهار کرد: عدم دسترسی به مقالات معتبر یکی از اصلی‌ترین چالش‌های دانشجویان است. البته این موضوع مختص دانشگاه تربیت مدرس نبوده و مشکل مشترک تمام دانشگاه‌هاست.

بیشتر بخوانید:

بدهی، عامل محدودیت دسترسی به پایگاه‌های علمی / وزارت علوم پس از ۸ سال: همچنان پیگیریم

وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از مقالات مورد نیاز دانشجویان به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی به علن بدهی دانشگاهها و برخی تحریم‌ها در دسترس نیستند. بنابراین دانشجویان مجبور هستند با استفاده از فیلتر شکن این عدم دسترسی را دور بزنند. البته بازهم از طریق این روش به مقالات روز و جدید علمی نمی‌توان دست یافت.

آقایی با بیان اینکه درخواست از استاد راهنما برای دانلود مقاله، روش دیگری برای دستیابی به مقالات علمی است، گفت: علاوه بر آن؛ دانشجویان می‌توانند از دوست یا فامیلی که در خارج از کشور سکونت دارد، درخواست دانلود مقاله داشته باشند. بنابراین با وجود مشکلات عدیده دسترسی به برخی مقالات و پایگاه‌های علمی، گاهی دانشجویان بیخیال آن محتوای علمی می‌شوند.

عضو شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس افزود: عدم دسترسی به اساتید نیز در پژوهش‌ها تاثیر گذار است. از یک سو اساتید برای برای راهنمایی دانشجویان در دسترس نیستند و از سوی دیگر دانشجویان برای دانلود مقالات به بن‌بست می‌رسند.

وی اضافه کرد: برخی استادان در محیط های غیر از دانشگاه فعالیت می‌کنند و دیگر زمان کافی برای هدایت پایان نامه‌ها یا رساله‌ها ندارند.

آقایی با اشاره به نبود اطلاعات مورد نیاز صنعت در دانشگاه‌ها بیان کرد: این موضوع هم ناشی از ضعیف بودن ارتباط صنعت و دانشگاه است. البته اگر واقع بینانه بررسی کنیم این ارتباط در حد صفر است.

تجهیزات پژوهشی در دانشگاه تریبت مدرس فرسوده است

این فعال دانشجویی مطرح کرد: دانشجویان اجازه استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی را دارند؛ اما این وسایل و زیرساخت‌ها به شدت فرسوده هستند و مسئولی هم به فکر نوسازی آنها نیست. البته بودجه‌ای برای تعمیرات وسایل خراب وجود ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه زیرساخت‌های اینترنت در دانشگاه تربیت مدرس و خوابگاه های دانشجویی آن چگونه است، گفت: موضوع اینترنت یک چالش اساسی بین تمام دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی است. دانشگاه تربیت مدرس نیز از این موضوع مستثنی نیست. دانشگاه تربیت مدرس برای به روز رسانی و تجهیز اینترنت خوابگاه‌ها ابتدای سال جاری حدود ۶۰۰ میلیون اعتبار اختصاص داده است.

بودجه گرنت پژوهشی مناسب نیست

این دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس گرنت پژوهشی (پرداخت مبالغی برای انجام پایان نامه) را مشکل دیگر فعالیت‌های پژوهشی برشمرد و گفت: مثلا به دانشجویان دوره دکتری که فعالیت پژوهشی دارد، حدود ۱۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا این مبلغ می‌تواند مشکلات پژوهشی یک پژوهشگر را حل کند یا کاهش دهد؟ قطعا پاسخ خیر است. چرا که با این مبلغ هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

آقایی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بودجه مناسبی برای گرنت پژوهشی به ویژه برای دانشجویان دکتری در نظر نمی‌گیرند. این موضوع نیز برای دانشجویان مشکل ساز است. برخی دانشجویان از طریق استاد راهنما یا استاد مشاور طرح خود را به صورت مشترک با یک نهاد یا موسسه تحقیقاتی انجام می دهند، در چنین شرایطی برای آنان آورده مالی خواهد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1204889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =