بازار خودرو با واردات به تعادل می‌رسد یا آشفتگی؟

بازار خودرو این روزها در رکود به سر می‌برد و بعد از افزایش قیمت ناگهانی؛ با اقدامات صورت گرفته در این بازار به ثبات نسبی رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، خودروهای وارداتی طبق گفته مسئولان در حال ورود به بازار هستند. اقدامی که اگر به درستی و به تعداد کافی صورت گیرد سبب ایجاد تعادل و کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو خواهد شد. اما در این میان تعدادی از کارشناسان معتقدند که واردات خودرو بدین شکل فعلی هیچ دردی از بازار خودرو دوا نخواهد کرد بلکه سبب ایجاد مشکلاتی دیگر نیز در این عرصه خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

خودروسازان با شگردهای مختلف بدنبال کسب مجوز افزایش قیمت هستند

طبق گفته وزیر صمت در حال حاضر یک و نیم میلیون تقاضای انباشته در بازار خودرو وجود دارد،‌ اما آیا واردات خودرو به صورت قطره چکانی و تعداد محدود می‌تواند این نیاز را برطرف سازد؟ جلال رشیدی‌کوچی در این باره اظهار کرد: الان همین خودروها با همین قیمت‌هایی که وارد شده، باعث شده که به شدت روی خودروهای خارجی و چینی بالای یک میلیارد تومان اثر بگذارد. مثالی می‌زنم. خودروهای چینی تا چند ماه قبل در بازار آزاد تا ۴ میلیارد تومان هم به فروش می‌رود. یا همین هیوندای النترا که الان مدل ۲۰۲۳ آن وارد کشور شده، مدل ۲۰۱۶ آن در حدود ۳ میلیارد تومان قیمت دارد. ولی مدل ۲۰۲۳ با همین افزایش سرسام‌آور تعرفه‌ها، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. یعنی ۵۰۰ میلیون تومان از مدل ۲۰۱۶ ارزان‌تر است. بنابراین حتما واردات خودرو باعث کاهش قیمت بیشتری در بازار می‌شود.

وی افزود: ما موضوع خودروهای کارکرده را که مطرح کردیم، هدف‌مان این است که بتوانیم بازه قیمتی خودروهای تولید داخل مثل سایپا و ایران‌خودرو را تحت‌الشعاع قرار دهیم.

این نماینده مجلس تصریح کرد: البته با توجه به این‌که تازه ابتدای کار است، امکان دارد برخی کارشکنی‌ها وجود داشته باشد، اما نگاه من بر این است که هر چه جلوتر برویم، شرایط بهتر می‌شود؛ کمااین‌که تعرفه را برای خودروهای برقی صفر کرده‌اند و برای هیبرید و پلاگین هیبرید هم به ترتیب ۹ و ۱۶ درصد تعرفه گذاشته‌اند.

رشیدی‌کوچی عنوان کرد: شما تصور کنید یک خودرو کارکرده هیبریدی مثلا تویوتا کمری ۲۲، ۲۳ هزار دلار در کشورهای حوزه خلیج‌فارس است. این خودرو اگر با ۱۰ درصد تعرفه بیاید، ۲۴، ۲۵ هزار دلار می‌شود.

وی تاکید کرد: به این ترتیب، اگر واردات به درستی انجام شود، این خودرو اگر با قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به دست مردم برسانیم، قطعا روی خودروهای تولید داخل که ۷۰۰، ۸۰۰ میلیون تومان به فروش می‌رود، تاثیر می‌گذارد.

قرار بر این بود که خودروهای وارداتی برای کنترل و به تعادل رسیدن بازار خودرو وارد کشور شوند، اما متاسفانه قیمت خودروهای وارداتی اعلام شده نشان از این دارد که این خودروها با افزایش قیمت چشمگیری قرار است به دست مصرف کننده برسد. مهدی دادفر دبیرانجمن واردکنندگان خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، در این باره اظهار کرد: دولت در زمان ثبت سفارش قیمتی غیرمنطقی را برای این خودروها اعلام کرده است در حالیکه قیمت یک خودرو در جهان به راحتی با جستجو در اینترنت پیدا می‌شود. بنابراین دولت باید پاسخگو باشد که چرا این خودروها با افزایش قیمت قابل چشمگیری به مردم عرضه خواهد شد.؟

دادفر با اشاره به روند نادرست واردات خودرو، گفت: قرار بر این نبود که واردات خودرو انحصاری شود و تنها عده خاصی بتوانند خودرو وارد کنند. واردات خودرو باید برای عموم مردم آزاد شود تا بتواند در این بازار تاثیری بگذارد، اما متاسفانه اراده‌ای بر انجام این امر وجود ندارد.

دبیرانجمن واردکنندگان خودرو با اشاره بر اینکه کسی قصد ساماندهی به بازار خودرو را ندارد، افزود: این روش واردات نه تنها سبب شکسته شدن قیمت‌ها در بازار نمی‌شود، بلکه سبب افزایش قیمت خودرو در آینده نیز خواهد شد.

وی با بیان اینکه تلاش تمام مسئولان و مجلس در زمینه واردات خودرو برای کنترل بازار بی‌ثمر مانده است، بیان کرد: نتیجه واردات خودرو بدین شکل برای مردم مطلوب و منطقی نخواهد بود و در نتیجه به ضرر مصرف کننده تمام می‌شود. اگر دستگاه قضایی و نظارتی بر نحوه واردات خودرو ورود کند متوجه خواهد شد که روند فعلی واردات خودرو، برای بازار هیچ سودی ندارد.

طبق برنامه ریزی‌ها مبنا بر این بود تا خودروهایی با قیمت حداکثر ۱۰ یورو به کشور وارد شوند تا نهایتا با قیمت ۱ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان در بازار داخل به فروش برسند. طبق تبصره ۱اعلام شده درسامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی قیمت فروش این خودروها محاسباتی علی الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره‌گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … و در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.

افزایش قیمت چشمگیر خودروهای وارداتی، تعداد محدود این خودروها نشان از این دارد که بازار خودرو با این اقدام نیز نجات نخواهد یافت، بنابراین نیاز است تا مسئولان مربوط به این امر به فکر اقدامی اساسی برای کنترل بازار خودرو باشند، تا متقاضیان بتوانند خودرو مدنظر خود را با قیمت مناسب تهیه کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1205670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =