به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت روز دانشجو عصر امروز در نشستی با عنوان «آقای سخنگو» که از سوی تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در سالن دکتر عنایت این دانشکده برگزار شد، حاضر شد تا ضمن تشریح آخرین اقدامات شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات، به سوالات دانشجویان پاسخ دهد.
بیشتر بخوانید:
سبقت اصلاحطلبان در ثبت نام انتخابات / فهرست جدید اسامی شرکتکنندگان منتشر شد
طحان نظیف در ابتدای اظهاراتش با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و سکوت دولتهای غربی نسبت به این جنایات گفت: امروز استانداردهای دوگانه و چهره زشت حقوق بشر در غزه را مشاهده میکنیم. 64 روز است که عملا با یک نسل کشی در غزه مواجه هستیم اما یا کسی به روی خودش نمی آورد یا اینکه قطعنامه توقف جنگ به راحتی توسط آمریکا وتو میشود.
وی افزود: جریان دانشجویی حرفهای مهمی برای دنیای امروز دارد و نباید بگذاریم که غرب و رسانههای منتسب به او اولویتهای ما را تغییر دهند و چیزهای مهم را برایمان کم اهمیت جلوه دهند.
طحان نظیف درباره آخرین اقدامات شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات مجلس گفت: اقدامات اجرایی و نظارتی برای انتخابات 11 اسفند از ماههای قبل در حال انجام است و تمام تلاش مجریان و ناظران بر این است که انشاالله انتخابات پرشور و در حد و تراز جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.
سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقاتی که چند روز پیش از آغاز فرآیند پیش ثبتنام ها نهایی شد اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بود که سالها مطرح بود. حدود بیش از 7 سال قبل سیاستهای کلی انتخابات توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد و به زعم کسانی که دست اندرکار موضوع انتخابات هستند، قانون قبلی نیازمند اصلاح و بروزرسانی بود.لذا از مجلس گذشته این موضوع پیگیری شد و از سال گذشته نیز این موضوع مقداری بیشتر در مجلس یازدهم مورد توجه قرار گرفت و در نهایت نیز در همین مجلس به ثمر رسید تا فرآیند انتخابات کمی روانسازیتر شود.
وی افزود: ما در کشوری هستیم که تعداد ثبتنامها در انتخابات بالا است. در سال 98 حدود 16 هزار نفر و در سال جاری 25 هزار نفر در انتخابات اقدام به ثبتنام کردند و طبعاً زمان بررسی صلاحیتها نیز باید بر همین اساس متناسبسازی میشد. یا در بحث تبلیغات دیگر نحوه تبلیغات کاندیداها از بستر فضای واقعی و چاپ بنرها به فضای مجازی منتقل شده است. بنابراین در اصلاحیه اخیر کمی احکام در حوزه تبلیغات در فضای مجازی بهروز رسانی شد.
طحان نظیف ادامه داد: موضوع پیشثبت نام برای اولین بار به قانون اضافه شد. در انتخاباتهای گذشته افرادی بودند که در انتخابات ثبتنام میکردند در حالی که شرایط ابتدایی برای داوطلبی در انتخابات را نداشتند. به طور مثال فردی که احساس خودش این بود که مدرک او مشکلی برای داوطلبی در انتخابات ندارد اما پس از بررسیها توسط هیئتهای اجرایی و نظارت مشخص میشد مدرک او دارای ایراد است. خب این رد صلاحیت ممکن بود برای او دارای تبعاتی حیثیتی باشد. بنابراین مسئله پیشثبت نام برای داوطلبان خیلی کمهزینهتر از فرآیند قبلی بود که افراد اغلب با رد صلاحیت روبرو میشدند.
وی گفت: وقتی صحبت از اصلاح قانون انتخابات میشود منظور همین موارد است که به هر حال در مصوبه مجلس دیده شد. البته ما این مصوبه را رو به جلو میدانیم ولی اینطور نیست که این مصوبه تمامی بندهای تصریح شده در سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی از سوی رهبر انقلاب را در نظر گرفته باشد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: در اصلاحیه مجلس به نقشآفرین مسئولانه و قانونمند احزاب با انتخابات تناسبی نیز توجه شده بود ولی این مسئله با ایراداتی که مجمع تشخیص به آن گرفت به این نتیجه نرسید و از دستور کار خارج شد.
طحان نظیف با بیان اینکه ملاک و مبنای ما در شورای نگهبان مثل همیشه قانون است، عنوان کرد: قانون شرایطی را برای داوطلبان در نظر گرفته که افراد باید حائز این شرایط باشند که در مواد 31 و 32 و 33 قانون انتخابات ذکر شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب خاطرنشان کرد: ما مثل هر طرح و یا لایحهای با لایحه عفاف و حجاب برخورد میکنیم و قرار نیست که نگاه ویژهای نسبت به این لایحه داشته باشیم. این نکته را از این بابت عرض میکنم که برخیها میگفتند شورای نگهبان چون این لایحه در رابطه با عفاف وحجاب است در اولین جلسه بررسی، آن را تایید میکند در حالی که اصلا اینطور نیست و ما متن ایرادات و ابهامات و تذکرات وارده بر این لایحه را هماکنون در سایت شورای نگهبان بارگذاری کردیم که قابل رویت همه مردم هست. بنابراین ما هیچگاه نسبت به ابهامات و ایرادات موجود در همه مصوبات بدون استثنا حساس هستیم که لایحه عفاف و حجاب نیز از این قاعده مستثنی نیست.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره دلایل عدم تحقق برنامههای پنجساله توسعه گفت: عدم تحقق کامل برنامه نیازمند آسیب شناسی است. صلاحیت شورای نگهبان مطابقت لایحه با قانون اساسی و شرع است. شورا صلاحیت قانون نویسی ندارد. این موضوعات بحث های کارشناسی است. در دانشگاه باید به این موضوعات پرداخت که چرا برنامه ها تحقق پیدا نکرده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دانشجویی درباره علت عدم انتشار دلایل رد صلاحیت کاندیداهای انتخابات خاطرنشان کرد: انتشار دلایل ردصلاحیت نیاز به مجوز قانونی دارد.قانون چنین اجازه ای به ما نداده. اگر قانون اجازه بدهد انجام خواهیم داد.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: اگر کسی حرف غلط و نادرستی را به نهادها از جمله شورای نگهبان نسبت داد قانون حق دفاع قائل شده که برای نخستین بار است. بنابراین از ما نخواهید که بر خلاف قانون عمل کنیم. البته برخی ادله ای در مورد حریم شخصی افراد دارند.
طحان نظیف همچنین در واکنش به سخنان مطرح شده در رسانه ها مبنی بر جلسه مشترک با مجلس با موضوع انتخابات تصریح کرد: هیچ جلسه ای با هیات رئیسه مجلس در مورد انتخابات نداشتیم. ما با مجریان چون ناظر هستیم؛ جلسه داشتیم. ممکن است در موضوع بررسی صلاحیت ها نماینده ای خواسته و توضیحات و مستندات وی دریافت شود. بنابراین ما جلسه نداشته، نداریم و نخواهیم داشت.
نظر شما