به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه حدود 990 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده و اکنون تولید از مرز یک میلیون دستگاه گذشته است؛ لذا میتوان گفت که شاهد به ثمر نشستن برنامههای تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تنظیم بازار خودرو هستیم به گونهای که جریان تولید و عرضه خودرو وضعیت مناسبی دارد.
بیشتر بخوانید:
فروش فوق العاده خودرو لاماری ایما آغاز شد + جزئیات
وی افزود: همچنین با عملی شدن واردات خودرو به سمت رقابتی شدن بازار پیش رفته ایم. بنابراین دو عارضه مزمنی که در بازار خودروی کشور طی سالهای 1397 تا 1400 شکل گرفته بود یعنی کاهش تولید خودروسازان به زیر یک میلیون دستگاه همراه با تولید خودروهای ناقص و همچنین تلاطم بازار خودرو، بر اساس برنامههای اجرا شده مدیریت شده است به طوری که امسال هم مانند سال گذشته رشد تولید خودروی کامل را خواهیم داشت و از سوی دیگر با حذف تلاطمهای بازار خودرو و کاهش قیمتها در بازار خودرو مواجه هستیم.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت گفت: به طور متوسط قیمت بازار خودروهای تولید داخل از ابتدای سال جاری، حدود 26 درصد و قیمت خودروهای مونتاژی حدود 43 درصد کاهش داشته است و پیش بینی میشود با افزایش تولید داخل و عرضه و همچنین تداوم جریان واردات خودرو، عملاً بازار به سمت رقابتی شدن پیش برود و با افزایش تولید و عرضه در ماههای پایانی سال شاهد نزدیک شدن قیمتهای بازار به قیمتهای کارخانه باشیم.
ریزش شدید متقاضیان خرید خودرو در سامانه یکپارچه
وی بیان کرد: پایش وضعیت متقاضیان سامانه یکپارچه خودرو نیز نشان میدهد که با خارج شدن خودرو از کالای سرمایهای در غالب خودروها با ریزش تقاضای متقاضیان مواجه بوده ایم به گونهای که در برخی از خودروسازان کمتر از 10 درصد متقاضیان سامانه اقدام به تکمیل وجه و نهایی کردن قرارداد کرده اند و در بیش از 80 درصد انواع خودروها میزان تحقق متقاضیان سامانه کمتر از پنجاه درصد بوده است.
توکلی لاهیجانی اظهار کرد: اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت با گذر و غلبه بر مسائل کوتاه مدت و روزمره صنعت خودرو بر اجرای طرحهای تحولی و زیربنایی متمرکز شده است به خصوص با تأکیدات وزیر صنعت معدن و تجارت استفاده از پنجره فرصت فناوریهای نوین در صنعت خودرو نظیر برقی سازی و اتصال پذیری میتواند زمینه ساز تحولی در صنعت خودروی کشور باشد.
وی گفت: از سوی دیگر تغییر قواعد صنعت خودروی کشور با آسیب شناسی صنعت خودروی کشور در سالیان گذشته و از طریق تدوین آئین نامههای مرتبط با قانون ساماندهی صنعت خودرو آغاز شده است که هم اکنون در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال جمع بندی است. بنابراین مجموعه اقدامات انجام شده در صنعت خودرو در دولت سیزدهم و طرحهای پیش رو نشان از چشمانداز روشنی برای این صنعت مهم و تأثیرگذار خواهد بود به طوری که با غلبه بر بحرانها و مسائل کوتاه مدت این صنعت اجرای طرحهای تحولی این صنعت میتواند توسعه پایدار این صنعت را در پی داشته باشد.
انتهای پیام/
نظر شما