سید علی وکیلی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در این باره اظهار کرد: از ابتدای سال جاری موجودی شیرخشک در کشور با کمبود مواجه شد. قبل از ۲۰ مهر ماه امسال سازمان غذا و دارو به منظور توزیع عادلانه شیر خشک در کشور، برنامهای مبتنی بر تعداد نوزادان دو سال، تاریخ تولد و کد ملی آنان را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: این رویکرد وضعیت توزیع شیرخشک را در کشور بهبود داد.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: با این وجود، از آذر ماه قیمت شیر خشک دو برابر شد که ما به التفاوت سهم ارز تامین شیر خشک قبل و بعد از آذر ماه نیز می بایست توسط سازمان بیمه سلامت کشور به داروخانه ها پرداخت می شد.
افزون بر این، وی خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت شیر خشک در آذر ماه دستورالعمل بر این شد که در هر ماه برای هر نوزاد زیر دو سال ۱۰ عدد قوطی شیر خشک با قیمت قبل از آذر ماه همچنین ۱۰ عدد قوطی شیر خشک مبتنی بر قیمت جدید روی قوطی عرضه شود.
وکیلی افزود: این عرضه باید بر اساس ارائه کد ملی نوزاد انجام شود.
وی در ادامه با یادآوری این مطلب که در این رویکرد جدید، دستورالعمل مبنی بر تسویه سهم ارز شیر خشک ها به داروخانه ها باید توسط سازمان بیمه سلامت انجام می شد، اظهار کرد: به یکباره و بدون اطلاع قبلی این تسویه به سازمان برنامه و بودجه کشور محول شد.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: با توجه به اینکه داروخانه ها شیر خشک را از شرکت های پخش به صورت نقدی و یا طی مدت ۱۵ روزه خریداری می کنند، بنابراین مبتنی بر تصمیم گیری انجام شده، داروخانه ها دیگر اعتمادی ندارند که می توانند سهم ارز شیر خشک را از سازمان بیمه سلامت و یا سازمان برنامه و بودجه کشور دریافت کنند.
وی افزود: آنان نمی دانند که این سهم ارز را چه زمانی می توانند دریافت کنند.
وکیلی اذعان کرد: درحالیکه در حال حاضر در کشور شیر خشک به اندازه نیاز موجود است، با این وجود، داروخانه ها دیگر تمایلی به خرید شیر خشک از شرکت های پخش را ندارند.
وی همچنین گفت: هر چند که تسویه سهم ارز شیر خشک با داروخانه ها تا تاریخ هشت دی ماه امسال انجام شده است، با این وجود، دانشگاه علوم پزشکی استان مبنی بر قانون نمی تواند هیچ داروخانه های را به تامین و عرضه شیر خشک مجبور کند.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: با این وجود، در شرایط کنونی هنوز تعدادی داروخانه ها در استان نسبت به تامین و عرضه شیر خشک مبادرت دارند.
وی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت شیر خشک از آذر ماه امسال بر روی میزان تقاضای خرید شیرخشک در استان چه تاثیری گذاشته است؟ اعلام کرد: مبتنی بر گزارش شرکت های پخش، در قبل از آذر ماه تقاضای بازار استان برای خرید شیر خشک ماهانه ۵۰ هزار قوطی بود که پس از آذر ماه این تقاضا به ۲۵ هزار قوطی کاهش یافت.
وکیلی عنوان کرد: علل وجود ۵۰ هزار تقاضای شیر خشک در هر ماه تا قبل از آذر ماه در بازار استان، علاوه بر پاسخگویی به نیاز مصرف و ذخیره سازی در انبار داروخانه ها همچنین متاثر از قاچاق و خروج خارج از شبکه در واحدهای لبنی و شیرینی پزی نیز بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هر خانواده ای می تواند برای نوزادان زیر دو سال خود سهمیه شیر خشک دریافت کند، بنابراین نمی توان نیاز واقعی مصرف شیر خشک در استان را برآورد کرد.
در عین حال، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بازار استان، کمبود شیر خشک وجود دارد، نامه نگاری ها با استانداری، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت و درمان انجام شده و رفع این مشکل به طور مستمر در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر این نکته که سود شیر خشک برای داروخانه ها بسیار پایین است که عرضه آن برای داروخانه ها هیچ صرفه اقتصادی ندارد، خواستار شد: دولت نسبت به تسویه حساب سهم ارز شیر خشک و داروها با داروخانه ها اقدام کند.
وکیلی یادآور شد: البته سازمان غذا و دارو این پیش بینی را مد نظر قرار داده است که اگر داروخانه ها تمایلی بر عرضه شیرخشک نداشته باشند، عامل عرضه دیگری جایگزین شود.
وی همچنین اعلام کرد: والدین نوزادان درصورتیکه در زمان تهیه شیر خشک از داروخانه های استان دچار سرگردانی شدند و نتوانستند شیرخشک پیدا کنند به شماره
۳۲۲۴۸۰۰۱ الی ۵ با داخلی ۱۲۳ تماس بگیرند تا راهنمایی شوند.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود درباره کمبود برخی از اقلام دارویی نیز اظهار کرد: در سال گذشته، کشور با کمبود دارو بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ قلم مواجه بود که خوشبختانه با تدابیر صورت گرفته این کمبود در سال جاری به ۵۰ قلم رسیده است.
وکیلی گفت: خانواده ها درصورتیکه در تهیه دارو دچار سرگردانی شدند و نتوانستند داروهای نسخه شده خود را تهیه کنند به شماره ۳۲۲۴۸۰۰۱ الی ۵ با داخلی ۱۲۶ تماس بگیرند تا راهنمایی شوند.
خبرنگار: سمانه قهرمانی
انتهای پیام/
نظر شما