به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بیستمین جلسه پرسش و پاسخ سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در حالی آغاز شد که تنها سه روز بیشتر تا انتخابات باقی نمانده و وزیر امور اقتصادی و دارایی در مقدمه با آرزوی انتخابات مشارکتی برای ایران قوی سخنان خود را آغاز کرد.
بیشتر بخوانید:
خاندوزی: به استقبال تحریمها نرفتیم
خاندوزی خاطر نشان کرد که وجود مجلسی قوی برای تحقق سیاستهای اقتصادی دولت بسیار موثر است و ابراز امیدواری کرد که مجلس دوازدهم نیز همچون مجلس گذشته در تحقق اهداف اقتصادی دولت گامهای موثری بردارد.
سخنگوی اقتصادی دولت، مهمترین معضل اقتصادی ایران در شروع به کار دولت سیزدهم را رشد اقتصادی صفر و منفی در کنار وضعیت نگرانکننده بدهی دولت و نقدینگی بالا دانست و تاکید کرد: در آغاز به کار دولت میتوان گفت که اقتصاد کشور در وضعیت کلنگی قرار داشت و دولت تلاش میکرد از هر ابرازی برای جبران کسری بودجه خود استفاده کند.وی گفت: در چنین شرایطی اولین اقدامی که دولت سیزدهم باید انجام میداد، تدبیر برای رفع سه ناترازی بودجه در حوزه نظام بانکی و ناترازیهای متغییرهای اسمی اقتصاد مثل رشد نقدینگی و تورم بود.
به گفته خاندوزی شاخصهای اقتصادی ایران در ۹ ماهه اول امسال طبق اعلام بانک مرکزی، شرایط رشد با ثبات را تکرار کرده و رشد اقتصادی به ۵.۱ با احتساب نفت و ۲.۵ درصد بدون احتساب نفت رسیده است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه رشد بخش نفت در پاییز امسال به ۲۱.۸ درصد رسیده است، گفت: این عدد در پاییز سال گذشته این عدد ۱۰.۸ درصد بود؛ رشد ۲ برابری نفت نسبت به پاییز سال گذشته نشان داد که کشور در زمینه تحریم شکنی موفقیت بسیار زیادی داشته است.
وی در ادامه اظهار کرد: بنابراین رشد اقتصادی ۹ ماه امسال بالای ۶ درصد را تجربه میکند.
سخنگوی اقتصادی دولت مطرح کرد: تورم نقطه به نقطه کشور در پایان بهمن با ۲.۷ درصد کاهش به ۳۵.۸ درصد رسیده است که نسبت به بهمن ماه سال گذشته کاهشی بوده است تورم نقطه ای بهمن ماه امسال نسبت به فروردین ماه ۱۹ درصد کاهشی بوده است.
خاندوزی افزود: رشد اقتصادی کشور در بخش صنعت به ۱.۸ درصد در پاییز امسال رسید و در بخش ساختمان بعد از دو فصل مثبت رشد، در فصل پاییز نیز مثبت بود. همچنین در بخش خدمات رشد ۴.۶ درصدی را شاهد بودیم.وی در خصوص شاخص تشکیل سرمایه ثابت یا سرمایهگذاری، اذعان داشت: روند رو به رشد سرمایهگذاری ادامه پیدا کرده و تشکیل سرمایه ۳.۴ درصد در نه ماهه ابتدای امسال بوده است؛ در بخش ساختمان رشد مثبت در پاییز و بهبود چشمگیر نسبت به پاییز سال قبل را شاهد بودیم و در بخش ماشین آلات نیز شاهد رشد ۶.۱ درصدی بودیم.
صورت مالی ۲ هزار شرکت دولتی منتشر شد
خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره شفاف سازی شرکت های دولتی اظهار کرد: شفافیت مالی دولت و پاسخگو و کردن شرکت های دولتی بر این است که شرکت ها از تاریکخانه خارج شود. تا پایان اسفند به حدود ۲ هزار شرکت دولتی می رسید که صورت های مالی آنها شفاف برای عموم اعلام میشود.
جزئیات صورت مالی ۲ هزار شرکت دولتی
وی در ادامه بیان کرد: از ۱۹۴۰ شرکتی که تحت مدیریت دولت یا نهادهای عمومی مرتبط با دولت هستند و صورت های مالی آنها برای ۱۴۰۱ شفاف احصا شده است، ۳۴۰ شرکت کاملا دولتی هستند و مابقی بر اساس قانون محاسبات دولتی نیستند اما دولت در انها سهمی دارد که نتایج مدیریتی در آن دارد از این ۱۹۴۰ شرکت، ۲۴۰ شرکت در نفت ۱۷۵ شرکت در نیرو، ۲۸۴ شرکت زیرمجموعه صمت هستند و ۲۱ شرکت زیرمجموعه راه و شهرسازی، ۱۵ شرکت وزارت بهداشت، ۵۰ شرکت زیرمجموعه وزارت آموزش پرورش، ۱۹ شرکت جهاد کشاورزی،۱۶۷ شرکت وزارت دفاع، ۱۵۷ شرکت تابعه وزارت تعاون، ۱۷ شرکت تابعه ارشاد، ۵۸ شرکت تابعه میراث، ۶۲ شرکت ورزش و جوانان، ۱۴ شرکت تابعه اقتصاد، ۴۲۶ شرکت تابعه بانک های دولتی و ۲۸ شرکت تابعه سازممان های منطقه آزاد هستند برای اولین بار است که این اطلاع رسانی با جزییات می شود و تا پایان اسفند صورت مالی آنها در سامانه کدال قرار می گیرد.
۴۸۰۰ دستگاه اتوبوس مجهز به پرداخت کرایه الکترونیکی میشوند
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره الزام مشاغل به استفاده از دستگاه کارتخوان گفت: ساماندهی و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی در شهرها که قطعا در افزایش رضایت شهروندان مؤثر است جزو اولویت های دستگاه های این مجموعه است ۴۸۰۰ دستگاه اتوبوسی که قرار است به شهرداری ها داده شود مجهز به پرداخت کرایه الکترونیکی می شوند. مسئله دوم استفاده از ظرفیت مالیات ستانی برای کمک به شهرداری هاست از ابتدای سال تا امروز قریب به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیات بر ارزش افزوده وصول شده است که به شهرداری ها داده شده و ۲۸ همت سهم شهرداری تهران بوده است این بخش از کمک های نظام مالیاتی برای توسعه شهری سهم به سزایی دارد که به توسعه ناوگان عمومی کمک می کند.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره تحریم ها اظهار کرد: دولت سیزدهم تلاش های زیادی را در این دوسال برای خنثی کردن اثر تحریم ها انجام داده که فعال کردن کانالهای بانکی اعم از پیام رسان مالی غیر قابل رصد و هم مکانیزم های تسویه مالی در دستور کار قرار گرفته با برخی از کشورها به شکل فعالانه وارد حوزه عملیاتی شدهیم و بانک مرکزی هم پیشنهادهایی با برخی کشورهای همسو مطرح کرده تا آثار منفی تحریم ها را کاهش دهد گفت وگوها در جریان است و به محض حصول به نتیجه، اطلاع رسانی می شود.
سه اقدام عملی دولت برای تامین امنیت غذایی خانوارها در آستانه سال نو
خاندوزی با اشاره به سه اقدام عملی دولت در حوزه تامین امنیت غذایی خانوارهای ایران در آستانه سال نو و ماه مبارک رمضان، گفت: طرح فجرانه کالابرگ یکی از این اقدامات بوده است که با استقبال خوبی نیز مواجه شد؛ بیش از ۱۴ میلیون خانوار که شامل ۴۲ میلیون نفر میشود از طرح کالابرگ فجرانه استفاده کردند و در این مدت ۳۸ هزار میلیارد تومان از طریق فروشگاههای مدنظر و اقلام موردنظرخرید شده است.سخنگوی اقتصادی دولت از طرح ملی یسنا به عنوان دومین اقدام دولت نام برد و افزود: در این طرح که با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام میشود، برای مادران دارای کودک زیر ۲ سال ۴۰۰ هزار تومان یارانه اختصاص یافته است.به گفته خاندوزی، سوم طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال دهکهای یک تا ۵ یک میلیون تومان و برای دهکهای ۵ تا هفت نیز ۶۰۰ هزار تومان اختصاص یافته است.وی تاکید کرد: همه تلاش ما این است که آغاز سال نو با وفور کالاهای مورد نیاز و قیمتهای مناسب و در دسترس مردم باشد و امیدواریم که طبق برنامهریزیهای انجام شده برای تامین و کنترل قیمتهای مورد نظر پیش رویم.
نظر شما