«گفت‌وگو»؛ حلقه مفقوده محافل آکادمیک کشور/ شبکه گفتمانی در دانشگاه آزاد ایجاد می‌شود

بیست و پنجمین نشست از سلسله نشست‌های «دانشگاه خانه گفت‌وگو» با محوریت بررسی ابعاد مختلف شعار سال جدید و نیز بررسی سازوکار برگزاری نشست‌های استانی خانه گفت‌وگو، در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در بیست و چهار جلسه گذشته سلسله نشست‌های «دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو»، در موضوعات مختلف از مباحث صنفی دانشگاه و اغتشاشات و ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ گرفته تا مسائل فرهنگی دانشگاه و جامعه، لایحه عفاف و حجاب، لایحه برنامه هفتم توسعه و فرآیند انتخابات، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

بیشتر بخوانید:

جریان شناسی احزاب در ایران؛ از تحقق مردم‌سالاری تا ابزاری برای دیده شدن!

سال گذشته نیز یک جلسه پیرامون "بررسی" نشست دانشگاه خانه گفت‌وگو با هدف آسیب‌شناسی و همچنین شناسایی فرصت‌ها صورت گرفت و بر همین اساس نشست بیست و پنجم نیز با هدف نظرسنجی برای هرچه بهتر برگزار کردن نشست «دانشگاه خانه گفت و گو» در سال جدید به نظرخواهی و بحث در خصوص فرصت هایی که میتوان از مسیر گفت و گو جامعه نخبگانی دانشگاه ایجاد کرد، اختصاص یافت.

در نشست بیست و پنجم همچنین از تصمیم کمیته علمی دانشگاه خانه گفت و گو برای برگزاری این نشست در سایر استان‌ها در سال جدید نیز خبر داده شد تا به عنوان یک نشست کاملا علمی، آزاد و دانشگاهی در سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی نیز اشاعه یابد و بر همین اساس در این جلسه در خصوص سازوکار برگزاری چنین گعده هایی در استان‌ها نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

نظر به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یکی از الگوهای موفق مشارکت مردم محسوب میشود، اساتید و نخبگان این دانشگاه در نشست بیست و پنجم در خصوص شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز به صورت مختصر به ایراد سخن پرداختند و بررسی مفصل و همه جانبه این شعار به عنوان نقشه راه به جلسات بعدی این نشست موکول شد.

نشست‌های «دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو» در مراکز استان‌ها و واحدهای شهرستان‌ها برگزار شود/لزوم بررسی همه جانبه شعار سال

حسن بنیانیان مشاور و دستیار امور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این نشست اظهار کرد: نشست‌های دانشگاه خانه گفت و گو، یکی از مفیدترین نشست‌ها در فضای دانشگاه است چرا که همه در بیان نظرات خویش آزاد هستند و قید و بندی در گفتن درددل ها نیست که امیدوارم در اشاعه این نشست در استان‌ها و حتی برخی واحدهای شهرستان‌ها اهتمام داشته باشید.

لزوم گره‌گشایی از مشکلات فرهنگِ اقتصادی کشور/ تجلی فرهنگِ اقتصادی در شعار سال جدید

وی ادامه داد: پاسخ این سوال که چرا رهبر انقلاب اسلامی با همه مسوولیت های سنگینی که به دوش دارند ناچار میشوند طی چندسال متوالی شعار سال را در حوزه مسائل اقتصادی انتخاب کنند؟ بسیاری از عرصه های جدید بحث در محیط دانشگاه را ایجاد میکند. به عقیده بنده که عمرم در مسائل فرهنگی کشور گذشته است رهبری بحث فرهنگ اقتصادی را میخواهند حل کنند و نه خود اقتصاد را! یعنی ایشان احساس میکنند در مسئله تولید مانع بزرگی در بینش مدیران، مردم و کارشناسان و گرایشات و الگوهای رفتاری آنها وجود دارد که بحث باید به کل جامعه کشیده شود تا این آسیب ها حل شود.

بنیانیان افزود: بنابراین اگر از این زاویه به شعار سال نگاه کنیم عمدتا بحث های فرهنگ اقتصادی مطرح است. اقتصاد ما برون زا است و بالغ بر صد و بیست سال است که درآمدهای نفتی تکیه گاه اصلی دولت‌هاست. این مهم در کنار همه حسن ها و امتیازاتی که دارد اما به آسیب‌های درآمدهای برون زا از اقتصاد نفت توجهی نکرده ایم که بخش عمده ای از موانع تولید را شامل میشود و آنگاه که میخواهیم مشارکت مردم را وارد کنیم، شناخت عالمانه این موانع بسیار ضروری است.

وی تصریح کرد: بحث شعار سال یک بحث بسیار جدی است پیشنهاد میکنم که برای اجرای این نشست‌ها در استان‌ها، اساتید، مدیران و کارشناسان ارشد اجرایی دستگاه ها دعوت شوند و نشست‌های هفتگی برای آنالیز ابعاد مختلف شعار سال داشته باشیم.

مشکل بزرگ کشور، رانت‌ها و فسادهای اقتصادی است

سید فرزاد هاشمی، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن نیز در ادامه این جلسه با طرح این سوال که آیا اقتصاد سیاست را تعیین می‌کند یا سیاست اقتصاد را ؟، اظهار کرد: طی مطالعاتی که داشتم متوجه شدم در کشورهای پیشرفته اغلب اقتصاددانان جهت را تعیین میکنند به همین دلیل هم نسبت به کشورهایی که ایدئولوی حرف اول را میزند رفاه بیشتری دارند و به عقیده بنده این موضوع در آینده محل بحث بیشتری است ضمن اینکه نسبت آزادی و اقتصاد را هم ما باید بررسی کنیم.

وی ادامه داد: هرجایی که وضعیت جامعه به لحاظ اقتصادی خراب میشود، نرخ بیکاری بالا میرود و تورم تشدید میشود؛ مشکلات بزه هم در آن جامعه به مراتب بیشتر میشود. مشکل بزرگ کشور ما در حال حاضر رانتها و فسادهای اقتصادی است که نقطه آغاز آن به زمانی برمیگردد که قوانین در مجلس شورای اسلامی ناکارآمد باشد تصویب و تایید میشود و سپس برای اجرا به دولت میرود و در دولت هم نظارتها ضعیف است که نتیجه کار به دادگاه ها و قوه قضاییه می‌رسد که به نظر میرسد در اینجا هم رسیدگی مطلوب انجام نمیشود.

هاشمی خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم در نشست‌های بعدی از مسوولان قوه قضاییه و نیروی انتظامی دعوت به عمل بیاید چرا که بخشی از نارضایتی های حال حاضر جامعه به این دو مجموعه بازمیگردد.

نشست های خانه گفت‌وگو با توجه به اولویت‌های هر استان تشکیل شود

معصومه رشاد؛ عضو هییت علمی گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن نیز گفت: حاصل این جلسات و سخنرانی ها باید به شکل بولتن یا کتابچه برای استانها ارسال شود تا اساتیدی که تمایل به شرکت در این جلسات دارند به امور واقف شوند و بعد چنین جلساتی با توجه به ضروریاتی که هر استان دارد شکل بگیرد.

وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم به صورت تعاملی تکوینی جلسات خانه گفت وگو را پیش ببریم و ارزیابی خود را با دیدگاه های سیاسی فرهنگی اجتماعی و...داشته باشیم چرا که با یک دیدگاه ما موفق نخواهیم بود.

کلیه رشته‌ها باید نسبت به شعار سال درگیر شوند

عصمت سوادی؛ استادیار گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی اظهار کرد: اگر از قوه عاقله ای که در بین اساتید وجود دارد استفاده شود، خیلی از مشکلات جامعه را میتوانیم حل کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم خانه گفت وگو در استان‌ها برگزار و اثرات خوبی داشته باشد و برای خانه گفت وگو سازمان مرکزی با توجه به شعار سال ما میتوانیم کلیه رشته ها را درگیر کنیم چراکه بحث مشارکت مردمی در میان است. در طول این مدت یک کار کارشناسی خوب در ارتباط با موضوعات مختلفی از جمله انتخابات، غزه و ... در خانه گفت و گو شکل گرفت که پیشنهاد میکنم همین شیوه در سال جدید نیز ادامه پیدا کند.

سرمایه انسانی، حلقه مفقوده شاخص‌های اقتصادی کشور است

بیژن باصری، دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: باید اثرگذاری دانشگاه بر سیاست‌گذاری اقتصادی را افزایش دهیم و باید به شایسته سالاری بپردازیم.

وی ادامه داد:باید به سرمایه انسانی که حلقه مفقوده ای در شاخص اقتصادی است بپردازیم. نخبه گرایی و رهبری علمی را باید مورد تاکید قرار دهیم و سعی کنیم عرصه هموار شود بنابراین اگر دانشگاه آزاد اسلامی با آموزش، سرمایه انسانی را تقویت کند نقش مثبت و مفیدی در سیاست‌گذاری ها خواهد داشت.

زینب زارعی دانشجوی دکتری رشته روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال نیز بحث امنیت مناطق مرزی را در چابهار و راسک مطرح کرد و گفت: یکی از حیاتی ترین منافع ثبات سیاسی است و مناطق مرزی از ویژگی خاصی برخوردارند. در سیستان و بلوچستان زمینه مردمی خوبی برای ارتقا امنیت وجود دارد چرا از این زمینه با مدیریت کارآمد و تدابیر شایسته نباید استفاده کرد؟ چرا توجه همه جانبه نباید به این استان شود؟ باید از نظر امکاناتی نگاه ویژه به این استان شود.

وی ادامه داد: کشور ما قدرت اطلاعاتی و امنیتی خوبی دارد که باید مدیریت شود. پیشنهاد میکنم برای کاهش حساسیت ها در سیستان و بلوچستان، برخی مناطق از انزوا خارج شوند.

امروز «گفت‌وگو» در دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به یک فرهنگ شده است

محمد قربانی گلشن آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در انتهای این جلسه اظهار کرد: ماه مبارک رمضان تجلی تبریک است و با فضیلت ترین شبهای این ماه شب عید فطر است چرا که شب پاداش است.

وی با اشاره به بیست و پنجمین جلسه «دانشگاه خانه گفت‌وگو» خاطرنشان کرد: خیلی ها معتقد بودند این نشست‌ها یکی دو جلسه بیشتر دوام نخواهد آورد چراکه بحث های بسیار تندی شکل می‌گرفت.

قربانی با تأکید بر اینکه در کل کشور یکی از جدی ترین گمشده های محافل آکادمیک «گفت وگو» است، ادامه داد: یعنی اهل علم دور هم جمع شوند و راجع به یک موضوع حرف بزنند که این مهم امروز در دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به یک فرهنگ شده است.

وی افزود: از همان روزهای اول کمیته علمی دانشگاه؛ خانه گفت وگو تشکیل شد و در اولین فرصت این کمیته برای امسال تشکیل جلسه خواهد داد که چه عناوین و موضوعاتی باید مطرح شود.

قربانی تصریح کرد: این نشود که صرفا در این جلسات بحث کنیم بلکه تمام بحث ها پیاده سازی و در نهایت برآوردی از آن خواهد شد. تمام مباحث این جلسات را ما چه در مجلس و چه به دولت و نهادهای حاکمیتی انتقال می‌دهیم.

برگزاری نشست‌های استانی دانشگاه خانه گفت‌وگو در کمیته علمی بررسی می‌شود

وی با تأکید بر اینکه کار نمایشی و تبلیغاتی نمی‌کنیم چرا که این کار چند جلسه بیشتر دوام نمی آورد، اضافه کرد: نمی‌شود در همه استان‌ها چنین جلساتی را تشکیل داد چون بعضی بحث‌ها اجتماعی است و افراد برچسب می‌خورند و این نگرانی وجود دارد.

قربانی تصریح کرد: البته الان نوبت این هست در بعضی استان‌ها که ظرفیت دارند برگزاری نشست‌های دانشگاه؛ خانه گفت‌وگو در کمیته علمی بررسی شود تا منجر به کار سوری و نمایشی نیز نشود.

وی افزود: دانشجویان دکتری ظرفیت بی نظیر برای کشور و دانشگاه آزاد هستند حقیقت اینکه فضا باید برای اینها مهیا شود تا گفت و گو را آغاز کنند. خود گفت وگو در دنیا محل بحث است تا افراد بنشینند در مورد موضوعات خاص که محل اختلاف است با متانت علمی بحث و گفت وگو کنند و در نهایت برآورد صورت بگیرد.

قربانی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت شخصیتهای بین المللی نکته دیگری است که تلاش میکنیم در هر فصل تعدادی حضور یابند و دیگر اینکه از برخی نهادها نیز بیشتر دعوت شوند.

وی با اشاره به ماجرای ترور سرداران جمهوری اسلامی در دمشق نیز گفت: در شبکه های اجتماعی بحث‌هایی مطرح می‌شود که سریع پاسخ دهید و موشک بزنید اما کسانی که در وسط میدان هستند می‌دانند که باید با عقلانیت و کمترین هیجان عمل کرد.

قربانی ادامه داد: وقتی شهید عماد مغنیه ترور شد خیلی ها گفتند کمر حزب الله شکست اما بعد از ترور عماد مغنیه و دیگر ترورها چه اتفاقی افتاد؟ رژیم صهیونیستی به کدام هدف خود دست یافت؟

معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: صهیونیست‌ها ۶۰ هزار جاسوس دارند و هزینه عجیبی به لحاظ امنیتی انجام می‌دهند اما به کدام هدف رسیده‌اند؟ هر روز که گذشت بر فلاکت و بدبختی آنها افزوده شد.

وی خاطرنشان کرد: خود اسرائیل اذعان می‌دارد و یکی از افسران آنها در نامه ای به یهودیان جهان توضیح میدهد که اسراییل نهایت ۱۰سال دوام می آورد. امارات و مصری ها و که در خدمت یهودی ها بودند امروز دیگر نیستند و مدام ترور میکنند.

قربانی افزود: مکتب حاج قاسم و انقلاب به شخصیت‌ها متکی نیست بلکه به تفکر متکی است. قطعا مقاومت پیروز است و این موتور محرکه ناشی از انقلاب اسلامی ایران است. اگر در دانشگاه به بعضی نظامات انتقاداتی داریم حواسمان باشد امروز تنها کانون مقاومت در دنیا انقلاب اسلامی است و بنابراین حتما خلل ایجاد میکنند و دشمنی می‌ورزند که آن سیستم سیاسی کمتر بهره مند شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1226732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =