صفر تا صد قوانین انتخاب واحد دانشگاه آزاد اسلامی/ چه زمانی دانشجویان مشروط می‌شوند؟

با نزدیک شدن به زمان انتخاب واحد ترم زمستان، بسیاری از دانشجویان به تکاپو افتادند و درحال برنامه‌ریزی برای دروس ترم جدید هستند. آشنایی با قوانین انتخاب واحد می‌تواند کمی از استرس دانشجویان بکاهد و خیالشان را راحت کند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با به پایان رسیدن ترم اول سال تحصیلی و نزدیک شدن به زمان انتخاب واحد ترم زمستان، بسیاری از دانشجویان به تکاپو افتادند و درحال برنامه‌ریزی برای دروس ترم جدید هستند. در این بین دانشجویان ترم اولی ورودی بهمن نیز، بر خلاف دانشجویان ورودی مهر خودشان باید انتخاب واحد کنند. در همین راستا آشنایی با قوانین انتخاب واحد می‌تواند کمی از استرس دانشجویان بکاهد و خیالشان را راحت کند.

قوانین انتخاب واحد دانشگاه آزاد دارای ماده و تبصره هایی است که دانشجویان باید از تمامی آنها اطلاع داشته باشند و در هنگام انتخاب واحد دقت کامل داشته باشند تا بعدها دچار مشکل نشوند. دانشجویان باید براساس این قوانین دروس خود را از روی چارت قرار داده شده برای هر رشته انتخاب کنند. در ادامه به تعدادی از این قوانین اشاره می‌کنیم؛

-دانشجو بایستی در هر نیم سال تحصیلی حداقل ۱۲ و حداکثر ۲۰ واحد را انتخاب کند. حداکثر تعداد انتخاب واحد برای ترم تابستانه بین ۶ الی ۸ واحد است. در صورتی که معدل دانشجو در ترم قبل ۱۷ به بالا باشد؛ می‌تواند ۲۴ واحد انتخاب کند.

- دانشجوی ترم آخر که معدلش بالای ۱۰ است و با اخذ ۲۴ واحد فارغ‌التحصیل می‌شود با تاییددانشگاه می‌تواند تمام واحدهای باقیمانده را انتخاب کند. دانشجویی که برای فارغ‌التحصیلی به ۱۰ واحد نیاز دارد می‌تواند تمامی واحدها را در ترم تابستان اخذ کند. دانشجو نمی‌تواند همزمان از هردوی این مفاد استفاده کند

- در صورتی که واحدهای دانشجو بنا به دلایل آموزشی که از اختیار دانشجو خارج است به کمتر از ۱۲ واحد برسد، نیمسال برای دانشجو نیمسال کامل محسوب خواهد شد.

- اگر دانشجو برای فارغ التحصیلی دو درس نظری داشته باشد و به علت سقف انتخاب واحد نتواند آن دو درس را در نیمسال انتخاب واحد کند با تایید مدیر گروه می‌تواند آن دو درس را معرفی به استاد بگیرد یا در ترم تابستان اخذ کند.

- اگر دانشجو درسی را انتخاب کند که هم واحد عملی و هم نظری داشته باشد و در واحد عملی نمره قبولی را کسب کند ولی در واحد نظری مردود شود؛ می‌تواند واحد نظری را به صورت معرفی به استاد انتخاب کند.

- اگر دانشجو در یک نیم سال در تعدادی از دروس نمره قبولی و در تعدادی نمره مردود کسب کنند و ترم بعد دروس مردودی را انتخاب کرده و قبول شود؛ تمامی نمرات قبولی و مردودی در کارنامه‌اش ثبت خواهد شد. ولی این نمرات در محاسبه معدل کل بی تاثیر و بی‌اثر هستند. گذراندن دروس با استفاده از این ماده صرفا برای محاسبه میانگین کل دوره تحصیلی در هنگام دانش آموختگی می‌باشد و برای خنثی کردن مشروطی نیمسال قبلی است.

- در صورتی که میانگین نمرات دانشجو در هر نیم سال کمتر ۱۲ باشد؛ دانشجو مشروط تلقی می‌شود. این افراد حداکثر در نیم‌سال بعد می توانند ۱۴ واحد انتخاب واحد کنند. اگر دانشجو در دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دو نیمسال و در دوره کارشناسی پیوسته ۳ نیمسال اعم از متوالی متناوب مشروط شود، از تحصیل محروم می‌شود.

- اگر دانشجو به قوانین پیش‌نیاز و هم‌نیاز دقت نکرده باشد و ترم آخر مشخص شود که درس پیش‌نیازی را نگذرانده است؛ بنا به تایید کارشناس می‌تواند این دروس را ترم آخر انتخاب کند. ولی در صورتی که تعداد واحدهایی که دروس پیش نیاز برای آنها رعایت نشده زیاد باشد، دروس حذف می‌شوند و دانشجو باید از اول انتخاب واحد کند.

- هنگامی که دانشجو بدهی دانشگاه یا شهریه را پرداخت نکند، برخی گزینه‌ها از جمله انتخاب واحد، حذف و اضافه، درخواست مجوز و... غیرفعال خواهند شد.

- در صورتی که دانشجو در بیش از سه شانزدهم کلاس‌ها ( دروس نظری و عملی و یا نظری و کارآموزی و کارورزی ) غیبت داشته باشد؛ موجب حذف آن درس می شود.

- تمامی دانشجوها در دوره‌های کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته و کارشناسی ناپیوسته و پیوسته می‌توانند حداکثر یک بار خارج از تقویم دانشگاهی دو درس نظری یا ۴ واحد درسی را به صورت معرفی به استاد انتخاب کنند. این دروس نمی‌توانند عملی باشند. همچنین نباید پیش‌نیاز دروس دیگر باشند.

انتهای پیام/

خبرنگار: کوشا ساسانیان

کد خبر: 1254984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =