نوشیدنی که کلسترول خوب را افزایش می‌دهد

نوشیدنی بی‌نظیری وجود دارد که می‌تواند کلسترول خوب شما را افزایش دهد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، ممکن است وقتی به سن خاصی رسیدید، متوجه شوید که در حال مبارزه با میزان کلسترول بالای خون خود هستید. حتی اگر سهم خود را برای کاهش کلسترول خون، بدون دارو و از طریق رژیم غذایی و ورزش انجام دهید، بدن شما در پاکسازی کلسترول ناسالم از بدن نسبت به دوران جوانی کمتر کارآمد خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

گوشت گیاهی چیست و چه عوارضی دارد؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات‌متحده می‌گوید: ۱۷ درصد از بزرگسالان بین ۴۰ تا ۵۹ سال برای کمک به کاهش کلسترول خون خود، استاتین مصرف می‌کنند. استاتین‌ها به بدن کمک می‌کنند تا کلسترول اضافی را از خون دفع کند.

راه دیگر برای کاهش کلسترول کل، افزایش کلسترول خوب است که به‌عنوان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) شناخته می‌شود. کلسترول خوب به پاکسازی کلسترول انسداد شریان از خون شما با ارسال آن به کبد کمک می‌کند تا از بدن خارج شود.

ترک سیگار، انتخاب چربی‌های غیراشباع سالم برای قلب، کاهش وزن و فعال ماندن راه‌هایی هستند که می‌توانید کلسترول خوب خون خود را افزایش دهید.

نوشیدن چای و افزایش کلسترول خوب

همچنین می‌توانید کلسترول خوب را با جایگزین کردن نوشیدنی‌های شیرین یا دیگر نوشیدنی‌ها افزایش دهید. این نوشیدنی، چای سیاه نیست، چای سبز نیز نیست اگرچه نوشیدن روزانه چای سبز می‌تواند کلسترول بد خون (LDL) شما را کاهش دهد. چای رویبوس که از درختچه آفریقای جنوبی تهیه می‌شود نیز می‌تواند متحد شما برای افزایش کلسترول خوب شما باشد.

اگر کلسترول خوب شما نیاز به تقویت دارد، باید مقدار زیادی چای رویبوس بنوشید. نتایج تحقیق منتشرشده در سال ۲۰۱۱ در مجله Ethnopharmacology از ۴۰ نفر خواسته بود که به مدت ۶ هفته هر روز ۶ فنجان چای رویبوس تخمیر شده (همان چای قرمزی که معمولا یافت می‌شود) بنوشند. در این تحقیق نوشیدن چای رویبوس باعث بهبود سطح کلسترول کل شد. به‌طور متوسط، کلسترول بد تقریبا ۲۷ واحد کاهش یافت و کلسترول خوب تقریبا ۱۲ واحد بهبود یافت. سطح کلسترول خوب به‌طور متوسط ۳۳.۳ درصد بهبودی ثبت کرد.

چای رویبوس همچنین ماده‌ای به نام گلوتاتیون را افزایش می‌دهد که برای محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب مهم هستند و نشان می‌دهد که چای رویبوس ممکن است اثرات آنتی‌اکسیدانی داشته باشد و به حفظ سلامت سلول‌ها کمک کند. نوشیدن چای رویبوس همچنین نشانگرهای آسیب را در بدن کاهش و سطح پلی‌فنول‌ها را افزایش می‌دهد. پلی‌فنول‌ها معمولا در میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذاهای گیاهی یافت می‌شوند و دریافت آنها پس از نوشیدن روزانه چای رویبوس زیاد جای تعجب ندارد.

سایر فواید چای رویبوس

پلی‌فنول‌های موجود در چای رویبوس می‌توانند مزایای بالقوه دیگری برای سلامتی داشته باشند. بر اساس نتایج تحقیق سال ۲۰۱۵ منتشرشده در مجله Traditional and Complementary Medicine، چای رویبوس ممکن است به بدن در مبارزه با مولکول‌های مضر به نام گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) کمک کند که در ابتلا به سرطان و دیابت کمک‌کننده هستند. اگرچه این تحقیق بر روی سلول‌های آزمایشگاهی انجام شد اما عصاره چای رویبوس سطوح گونه‌های اکسیژن فعال را در مدل‌های بیماری سرطان و دیابت کاهش داد. رویبوس همچنین ۲ آنزیم را تقویت می‌کند که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

چای رویبوس و کاهش وزن

چای رویبوس ممکن است برای کاهش وزن نیز مفید باشد. نتایج تحقیق سال ۲۰۱۴ منتشرشده در نشریه Phytomedicine به چگونگی تعامل عصاره چای رویبوس با سلول‌های چربی رشد یافته در آزمایشگاه پرداخت. عصاره رویبوس چربی ذخیره شده را تا ۲۲ درصد کاهش داد و ژن‌ها و پروتئین‌های مرتبط با ذخیره‌سازی چربی و متابولیسم را تغییر داد.

اگر به دنبال افزایش کلسترول خوب خود هستید، نوشیدن ۶ فنجان چای رویبوس ممکن است زیاد به نظر برسد، با این حال، لازم نیست نگران باشید، زیرا رویبوس بدون کافئین است. چای دارای تانن‌هایی است که می‌تواند میزان جذب آهن بدن را محدود کند اما تانن چای رویبوس در مقایسه با سایر نوشیدنی‌ها بسیار کمتر است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

نتایج برخی از تحقیقات قدیمی‌تر در لوله‌های آزمایش اشاره می‌کند که آنتی‌اکسیدان‌های کوئرستین و لوتئولین که در چای رویبوس وجود دارند، می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و از رشد تومور جلوگیری کنند با این حال، مشخص نیست که آیا رویبوس به اندازه کافی از این ۲ آنتی‌اکسیدان را دارد یا خیر و اینکه آیا آنها به اندازه کافی توسط بدن شما جذب می‌شوند تا فوایدی را به همراه داشته باشند یا خیر؛ بنابراین، تحقیقات انسانی بیشتر در مورد رویبوس و سرطان مورد نیاز است.

عوارض جانبی بالقوه

به‌طور کلی، رویبوس بسیار ایمن است و با عوارض جانبی جدی همراه نیست. اگرچه رویبوس برای مصرف بی‌خطر است اما عوارض جانبی نادری برای آن ثبت شده است.

برخی از مواد شیمیایی موجود در چای رویبوس می‌توانند اثرات استروژن را تقلید یا ممکن است سنتز استروژن را در بدن تقویت کنند. افراد مبتلا به سرطان حساس به استروژن مانند سرطان سینه باید از نوشیدن چای رویبوس خودداری کنند یا قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

همچنین نتایج تحقیقی نشان داده است که نوشیدن منظم مقادیر زیاد چای رویبوس باعث افزایش آنزیم‌های کبدی می‌شود که ممکن است باعث اختلال در بافت کبد و عملکرد آن شود. اگرچه پزشکان در مورد ارتباط بین چای رویبوس و کبد مطمئن نیستند، اما بهتر است چای رویبوس را در حد اعتدال بنوشید و در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =