آشپزی/ طرز تهیه شربت پنیرک برای روزهای گرم تابستان + خواص

گل پنیرک یک گیاه دارویی است که می‌توان با آن شربتی خنک و خوشمزه هم برای فصل تابستان درست کرد و از خواص آن بهره برد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ شربت گل پنیرک از شربت‌های خنک‌کننده و خوشمزه‌ است که از گل پنیرک تهیه می‌شود، این شربت همانند شربت سکنجبین از شربت‌های سنتی ایران است. شما می‌توانید این شربت را در رنگ‌ها و طعم‌های مختلفی تهیه کنید. این شربت علاوه بر خوشمزگی، خواص درمانی زیادی هم دارد.

بیشتر بخوانید؛

خواص ناشتا خورد آب و عسل

پنیرک طعم و مزه خاصی ندارد اما علاوه بر خواص بی‌نظیر گل پنیرک در پیشگیری و درمان گرمازدگی، می‌توان به خاصیت تب‌بر بودن و کاهش حرارت بدن، درمان سرماخوردگی، درمان سرفه خشک و مشکلات تنفسی و البته اشتهاآور بودن آن اشاره کرد. با طرز تهیه شربت گل پنیرک همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت پنیرک

برای شروع ۳ قاشق گل پنیرک را در نصف لیوان آب خیس می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۳۰ دقیقه داخل آب بماند. بعد از نیم ساعت مخلوط را از صافی رد می‌کنیم. مخلوطی که در این مرحله به دست می‌آوریم به رنگ آبی است.

۲ لیوان آب سرد را به همراه ۴ لیوان شکر داخل قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم، بعد از اینکه شکر حل شد و شروع به جوشیدن کرد آب نصف یک لیموی تازه را به آن اضافه می‌کنیم.

بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن نصف لیوان گلاب و زغفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد، بعد از اینکه شربت کمی غلیظ شد قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و مخلوط را داخل یک ظرف می‌ریزیم تا خنک شود و به دمای اتاق برسد.

در مرحله آخر شربت را به مقدار مورد نیاز داخل لیوان می‌ریزیم و به آن تخم شربتی که قبلا در آب خیس کرده‌ایم را اضافه می‌کنیم سپس عصاره‌ آبی رنگ گل پنیرک را به آن اضافه می‌کنیم. aربت گل پنیرک شما آماده است.

چند فوت کوزه گری در تهیه شربت گل پنیرک

شربت گل پنیرک سبز رنگ: عصاره گل پنیرک + شکر + آب + زعفران

شربت گل پنیرک نارنجی رنگ: عصاره گل پنیرک + شکر+ آب+ آبلیمو+ زعفران

شربت گل پنیرک آبی رنگ: عصاره گل پنیرک + شکر + آب

شربت گل پنیرک صورتی رنگ: عصاره گل پنیرک + شکر + آب+آبلیمو

خواص درمانی و تغذیه‌ای شربت گل پنیرک

گل پنیرک گیاهی شگفت‌انگیز با خواص درمانی و تغذیه‌ای فراوان است. این گیاه دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی و محافظت از کبد است. همچنین گل پنیرک حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی مانند ویتامین‌های A، B، C، E، اینولین، موسیلاژ، فنل‌ها، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب ضروری، فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و پتاسیم است.

از عصاره گل پنیرک برای تسکین درد ناشی از جراحت در پوست، کاهش التهاب، بهبود سرفه، کاهش تورم گلو و بهبود عفونت‌های کلیوی استفاده می‌شود. همچنین می‌توان برگ این گیاه را به‌طور مستقیم روی پوست آسیب‌دیده قرار داد تا از عفونت جلوگیری کرده و زخم سریع‌تر بهبود یابد.

این کار حتی درد و سوزش ناشی از خراش و بریدگی را کاهش می‌دهد.

گل پنیرک به‌دلیل محتوای موسیلاژ بالایی که دارد، یک آرام‌بخش طبیعی است که می‌تواند به بهبود التهاب در سیستم ادراری، گوارشی و تنفسی کمک کند.

از خواص پنیرک به عنوان یک داروی گیاهی می‌توان به پنیرک برای سنگ کلیه اشاره کرد. عرق پنیرک ادرار آور است و می‌تواند به درمان درد مثانه و دفع سنگ کلیه کمک کند. علاوه بر عرق پنیرک مشاهده شده است که روغن پنیرک نیز یک درمان کارآمد برای سنگ کلیه است.

با افزودن روغن پنیرک به چندین داروی گیاهی می‌توان از آن برای درمان سنگ کلیه استفاده کرد که می‌تواند باعث تسکین درد و ناراحتی کلیه شود. اگر سنگ کلیه باعث درد شود و در کلیه یا حالب در حال جابه‌جایی باشد، باید از دمنوش پنیرک با بابونه استفاده کنید.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1233119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =