در ادامه مصاحبه اختصاصی این مدرسِ فیزیک با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، درباره بارش شهابی برساوشی، را میخوانید:
منشا بارش شهابی برساوشی چیست؟
میتوان منشا بارش شهابی برساوشی را دنباله داری به نام سویفت - تاتل ( Swift-Tuttle ) دانست که از یخ و غبار تشکیل شده است. این دنباله دار حدود ۱۳۰ سال یکبار، به دور خورشید میچرخد و در هنگام نزدیک شدن به خورشید، به دلیل گرمای دریافتی از آن، توده یخی را از خود بر جای میگذارد. این توده دارای یک مداری است که به دور خورشید میچرخد و هر ساله، در زمان خاصی مقداری از این توده یخی، وارد جو زمین میشود. این توده ها در زمان نزدیک شدن به جو زمین، به صورت شهاب دیده میشوند.
معنای واژه برساوش چیست؟
برساوش به صورت فلکی گفته میشود که درخشان ترین ستاره ها را دارد.
بارش شهابی برساوشی همواره اتفاق میافتد یا در زمان هایی خاص؟
بارش شهابی برساوشی، هر ساله از ۲۷ تیر آغاز شده و تا ۳ شهریور ماه ادامه مییابد. اما در روز های ۲۱ و ۲۲ مرداد، به اوج خود میرسد.
در کدام قسمت های آسمان، میتوان این بارش شهابی را رصد کرد؟
احتمال عبور شهاب از تمام قسمت های آسمان وجود دارد، اما تراکم شهاب ها در مناطق نزدیک به صورت فلکی برساوش، بیشتر است.
بنابراین بهتر است بیشتر توجه و نگاه مان بر حوالی صورت فلکی برساوش متمرکز باشد.
این صورت فلکی در نیمه شب از افق شمال شرقی طلوع میکند. صورت فلکی ذات الکرسی میتواند راهنمای مناسبی برای پیدا کردن صورت فلکی برساوش باشد.
یکی از خصوصیات مهم بارش شهابی امسال چیست؟
یکی از خصوصیات بارز بارش شهابی امسال، رصد ماه توسط تلسکوپ میباشد، که فوق العاده زیباست. چرا که محل برخورد شهاب ها با سطح ماه، باعث ایجاد حفره هایی در سطح ماه میشود که جلوه خاصی را به وجود میآورد.
آیا میتوان این بارش شهابی را با چشم غیر مسلح دید؟
تماشای بارش های شهابی، نیازی به تلسکوپ ندارند، ولی در این شب زیبا میتوان با استفاده از تلسکوپ، علاوه بر رصد اجرام غیر ستاره ای، شهاب های در حال عبور را نیز، دید.
خبرنگار: نازنین مولائی منظر
انتهای خبر/
نظر شما