به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، خوابگاه دانشجویی یکی از تسهلات رفاهی مهمی است که دانشگاهها در اختیار دانشجویان غیربومی قرار میدهند تا آنان بتوانند به دور از خانواده؛ در شهر و دانشگاه مورد نظر خود تحصیل کنند. در واقع این اتاقها دیگر خانه دوم آنها محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
بدهی دانشجویان به خوابگاه با نرخ جدید محاسبه میشود
احمد بنار مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با ایسکانیوز از افزیش ۲۰ درصدی خوابگاههای دانشجویی در سه سال گذشته خبر داد. همچنین وی تصریح کرد که ما تلاش کردهایم در این مدت زمانی از لحاظ توسعه کمی، بهبود شرایط فیزیکی و اسکان دانشجویان نیز به شرایط مطلوب دست یابیم.
علاوه بر مطالب ذکر شده، معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت نرخ ماهانه اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ را براساس نوع دوره روزانه و نوبت دوم افزایش داد.
با وجود تمام تلاشها و تفاسیر، زیر ساختها و امکانات رفاهی خوابگاههای دانشجویی یکی از موضوعاتی است که همواره مورد نقد دانشجویان بوده و آنان نسبت به نبود تسهیلات کافی گلایه دارند.
درخواست رسیدگی فوری وزارت بهداشت به وضعیت اسکان دانشجویان
در این ارتباط بیش از ۱۶۰۰ دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با راه اندازی کمپین اعتراضی و ارسال نامهای خطاب محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار رسیدگی فوری وی به وضعیت خوابگاهها شدند.
در بخش اول این نامه آمده است: دولت چهاردهم از ابتدای تشکیل همواره بر اهمیت دانشجو به عنوان نیروی محرکهای در توسعه و پیشرفت کشور تأکید داشته و تلاشها برای بهبود شرایط معیشتی و تحصیل دانشجویان مورد توجه رئیسجمهور منتخب بوده است. اکنون که سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در شرف آغاز است؛ با توجه به افزایش ظرفیتها، بیش از هر زمان دیگری دانشجویان غیربومی برای سپری کردن دوره تحصیل خود به خوابگاههای دانشجویی نیاز دارند.
در این نامه تاکید شده است: خوابگاهها با فراهم کردن محیطی حمایتی و مناسب، نقش کلیدی در آرامش و موفقیت تحصیلی دانشجویان ایفا میکنند و عدم تأمین شایسته آن تأثیراتی منفی از جمله اضطراب و استرس، کاهش تمرکز بر تحصیل، افزایش بار هزینههای مالی اجاره مسکن بر دوش دانشجوها و خانوادههای آنها و بعضاً انصراف از تحصیل را به دنبال دارد.
در بخش دیگری از این نامه عنوان شده است: همانگونه که مستحضر هستید، افزایش ظرفیت دانشگاهها متناسب با افزایش امکانات و زیرساختها نبوده و به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رشد امکانات و زیرساختها بسیار کند بوده است. در این وضعیت، بسیاری از دانشگاهها از ارائه خوابگاه به دانشجویان شانه خالی میکنند و خود را فاقد هر گونه تعهد در ارائه خوابگاه میدانند.
در این کارزار تصریح شده است: کار به جایی رسیده که علاوه بر نودانشجویان، دانشجویانی که تا سال گذشته در خوابگاههای ملکی دانشگاه اقامت داشتند، حال باید به دنبال اسکان در خوابگاههای خصوصی و استیجاری باشند. مملو کردن اتاقها با جمعیتی فراتر از گنجایش و ظرفیت استاندارد و تجمیع دانشجویان نیز موجب رفع نیاز دانشگاهها به خوابگاه نشده است و تصویری جدید از پاک کردن صورت مسئله بود. از این رو، دانشگاهها برای پر کردن خلأ موجود و رفع کمبودها به تنظیم قرارداد با خوابگاههای خودگردان روی آوردهاند که نرخ بالا و نامتناسب خوابگاههای خودگردان، اسکان دانشجویان را با مشکل روبهرو کرده است.
در بخش دیگری از این کمپین عنوان شده است: در شرایط فعلی که دانشگاهها در تأمین سطوح حداقلی نیازهای دانشجویان خویش ناتوانند، پذیرش و جذب دانشجویان خارجی بدون سازوکار مناسب و فراهم شدن زیرساختهای اولیه صورت میگیرد. عمده این دانشجویان در خوابگاههای دولتی که متعلق به دانشجویان ایرانی بوده است، اسکان داده میشوند. این دسته از دانشجویان با وجود استفاده از محیطهای آموزشی و رفاهی همچون خوابگاههای دانشجویی، آورده مالی آنچنانی نیز برای دانشگاههای محل اقامت خود ندارند و با شهریهای به مراتب پایینتر از کشورهای همسایه همچون ترکیه مشغول به تحصیل در ایران هستند.
در نهایت دانشجویان خواستار رسیدگی به موضوعاتی مانند «اسکان حداکثری دانشجویان ایرانی در سال تحصیلی جاری در خوابگاههای زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی و رفع کمبودهای موجود»؛ «رعایت ظرفیت استاندارد اتاقها برای اسکان دانشجویان»، «نظارت، اعمال نظر و کنترل هزینههای اعلامی خوابگاههای خودگردان»، «اولویتبندی جذب دانشجویان خارجی بر اساس زیرساختهای آموزشی و رفاهی موجود در دانشگاهها» و «برنامه بلندمدت ساخت و راهاندازی خوابگاههای دولتی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی» شدند.
انتهای پیام/
نظر شما