آخرین تحولات اوکراین| اشاره ترامپ به علت حمایت زلنسکی از دموکرات‌ها

اشاره ترامپ به علت حمایت زلنسکی از دموکرات‌ها، تاکید رئیس‌جمهور چک بر لزوم قبول از دست رفتن مناطقی از خاک اوکراین، اصرار بورل بر استفاده از تسلیحات دوربرد علیه روسیه و افزایش تلفات ارتش اوکراین در جبهه دونتسک، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، طرح مورد نظر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین "برای پیروزی" که قرار است در جریان سفر وی به ایالات متحده ارائه شود، شامل پنج بند است و یکی از این بندها مربوط به دریافت دوباره تسلیحات مدرن از غرب است.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| نگرانی آمریکا از تعمیق روابط روسیه، چین، کره شمالی و ایران

یک شبکه تلویزیونی اوکراینی با استناد به یک مقام آگاه، شب گذشته، دوشنبه، گزارش داد که روزنامه‌ تایمز با محتوای «طرح پیروزی» که زلنسکی قصد دارد به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ارائه دهد، آشنا نشده‌اند. جزئیات ارائه شده در این نشریه، فقط تفسیر نویسندگان است و روزنامه‌نگاران خارجی نه متن سند را دیده‌اند و نه منطق طرح برای آن‌ها توضیح داده شده است. طرح پیروزی شامل پنج بند است، نه چهار بند.»

طبق این اطلاعات، اجرای چهار بند اول این طرح باید از ماه اکتبر تا دسامبر انجام شود و اجرای بند پنجم برای دوره پس از جنگ برنامه‌ریزی شده است.

روز گذشته، نشریه بریتانیایی تایمز (The Times) فاش کرده بود که طرح پیروزی زلنسکی که در آستانه سفر به آمریکا تهیه شده، شامل چهار بند می‌باشد. طبق این گزارش، کی‌یف قصد دارد از شرکای غربی خود درخواست تضمین‌های امنیتی مشابه آنچه که کشورهای عضو ناتو دریافت می‌کنند، داشته باشد. همچنین زلنسکی قصد دارد آمریکا را متقاعد کند که حملات به منطقه کورسک روسیه ادامه یابد.

زلنسکی روز یکشنبه وارد آمریکا شد و انتظار می‌رود که جزییات طرح خود برای اقدامات درگیری در اوکراین را به جو بایدن در میان بگذارد. طبق گزارش‌ها، این طرح شامل درخواست انجام حملات با سلاح‌های دوربرد غربی علیه قلمروهای روسیه است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در باره این طرح پیشنهادی جدید زلنسکی یادآور شد که اطلاعات زیادی در این باره منتشر شده که متناقض و نادرست است و مقامات روسیه با احتیاط به آن‌ها نگاه می‌کنند. وی تأکید کرد که این اطلاعات تنها پس از دریافت از منابع رسمی مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و چهل و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

ترامپ: زلنسکی خواهان پیروزی دموکرات‌ها به‌خاطر دریافت میلیاردها دلار کمک است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تنها به‌خاطر «میلیاردهای آمریکا» خواهان پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده است.

ترامپ بامداد امروز در یک گردهمایی در ایالت ایندیانا گفت: «فکر می‌کنم زلنسکی بهترین فروشنده در تاریخ است. هر بار که به آمریکا سفر می‌کند، با ۶۰ میلیارد دلار به خانه برمی‌گردد.»

ترامپ افزود که اگر انتخاب شود، اولین اقدامش این خواهد بود که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و زلنسکی را به انعقاد توافق صلح دعوت کند. ترامپ همچنین دولت جو بایدن را به‌خاطر عدم ارتباط با روسیه سرزنش کرد.

پیش‌تر، ترامپ اعلام کرده بود که ممکن است این هفته در جریان سفر زلنسکی به ایالات متحده با او دیدار کند. وی در پاسخ به سوالی درباره این دیدار گفت: «احتمالاً بله»، اما جزئیات بیشتری درباره این ملاقات احتمالی ارائه نداد.

رئیس‌جمهور چک: اوکراین باید با از دست دادن برخی از سرزمین‌هایش کنار بیاید

پیتر پاول، رئیس‌جمهور چک، اعلام کرد که مقامات اوکراینی باید با از دست دادن برخی از سرزمین‌ها در جریان درگیری با روسیه کنار بیایند. وی این موضوع را روز دوشنبه در گفت‌وگو با روزنامه "نیویورک تایمز" بیان کرده و گفت: «اوکراین باید واقع‌بین‌تر باشد. محتمل‌ترین نتیجه این درگیری این است که برخی از سرزمین‌ها تحت کنترل روسیه باقی بمانند.»

وی همچنین تأکید کرد که در حال حاضر، کی‌یف و متحدانش باید «به واقعیت نگاه کنند» و تصمیمات متناسب با آن اتخاذ کنند.

پیش‌تر، آندور شاندور، رئیس پیشین اطلاعات نظامی جمهوری چک، در اواسط سپتامبر یادآور شد که اوکراین قادر به بازپس‌گیری سرزمین‌هایی که به روسیه پیوسته‌اند نخواهد بود، زیرا هیچ‌گونه توانایی اقتصادی، نظامی یا دیپلماتیک برای این کار ندارد.

بورل: بحث‌ها درباره استفاده اوکراین از تسلیحات غربی ادامه دارد

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا اعلام کرد که بحث‌ها درباره برداشتن محدودیت‌های اوکراین برای استفاده از تسلیحات غربی در این هفته ادامه خواهد یافت.

وی این موضوع را در پاسخ به سوالی درباره «نشانه‌های مثبت» در خصوص تصمیم‌گیری درباره استفاده کی‌یف از تسلیحات دوربرد در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک بیان کرده و گفت: «ما این موضوع را در این هفته، به‌ویژه در سطح گروه هفت (G۷)، ادامه خواهیم داد.»

پیش‌تر، نمایندگان پارلمان اروپا در جلسه عمومی استراسبورگ در تاریخ ۱۹ سپتامبر با اکثریت آرا قطعنامه‌ای را تصویب کردند که از کشورهای اتحادیه اروپا خواستار برداشتن محدودیت‌ها برای حملات اوکراین به مناطقی از خاک روسیه شده است.

نیوزیلند بسته جدیدی از تحریم‌ها علیه روسیه و بلاروس اعمال کرد

وینستون پیترز، وزیر امور خارجه نیوزیلند اعلام کرد که به دلیل وضعیت پیرامون نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، این کشور بسته جدیدی از تحریم‌ها را علیه روسیه و بلاروس اعمال کرده است.
در بیانیه منتشره در در وب‌سایت دولت این کشور آمده است: «این تحریم‌های جدید علیه پنج فرد و شش سازمان اعمال شده است.»

همچنین مشخص شده که این تحریم‌ها علیه «اشخاص حقیقی و حقوقی» روسی و بلاروسی وضع شده‌اند که گویا در وضعیت ناپایدار پیرامون نیروگاه زاپروژیا مشارکت دارند.

دولت نیوزیلند تأکید کرد که این اقدامات در هماهنگی با ۳۵ کشور شریک دیگر تصویب و اجرا شده است.

گروسی: آژانس و روسیه گفت‌وگوهایی درباره نیروگاه‌های زاپروژیا و کورسک دارند

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که روسیه گفت‌وگوهای دائمی خود را با این آژانس درباره وضعیت نیروگاه‌های زاپروژیا و کورسک حفظ کرده است.

وی شب گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در این باره گفت: «ما گفت‌وگوهای دائمی و مهمی درباره وضعیت نیروگاه زاپروژیا و اخیراً نیروگاه کورسک داریم.»

گروسی تأکید کرد که گفت‌وگو با روسیه «ضروری است و ادامه خواهد داشت». او همچنین یادآور شد که احتمال دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را رد نمی‌کند، زیرا «در تماس دائمی با مقامات روسیه» است. با این حال، چنین دیداری در آینده نزدیک برنامه‌ریزی نشده است.

وی همچنین اشاره کرد که برنامه‌ای برای سازماندهی حضور دائمی مأموریت‌های آژانس در نیروگاه کورسک ندارد و امیدوار است که در آنجا نیازی به حضور متخصصان آژانس نباشد. گروسی حملات نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک را یکی از عواملی دانست که وضعیت را بحرانی‌تر کرده است.

او افزود: «وضعیت از این نظر جدی است که یک تجاوز نظامی در جریان است و این تجاوز به نقطه‌ای رسیده که فاصله کمی با نیروگاه هسته‌ای دارد.»

افزایش فشار بر کشورهایی که خواهان صلح در اروپا هستند

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان معتقد است که سیاستمداران و کشورهایی که خواهان صلح و حل مناقشه اوکراین در اروپا هستند، با فشارهای زیادی مواجه‌اند.

ویشب گذشته در نشست "آینده" در نیویورک گفت: «سیاستمداران اروپایی معمولاً از راه‌حل‌های صلح‌آمیز برای جنگ‌های دوردست حمایت می‌کنند، اما امروز در اروپا یک درگیری در جریان است و کسانی که خواهان صلح هستند، بلافاصله مورد اتهام قرار می‌گیرند و به‌شدت مورد حمله و انتقاد قرار می‌گیرند.»

وزیر خارجه مجارستان همچنین تأکید کرد که سازمان ملل متحد باید به‌عنوان بستری برای گفت‌وگو بین تمامی کشورها، حتی آن‌هایی که در درگیری هستند، عمل کند تا راه‌حلی برای صلح پیدا شود.

مجارستان بارها بر حل صلح‌آمیز مناقشه اوکراین تأکید کرده است. در ماه جولای، بوداپست اتحادیه اروپا را ترغیب کرد که کانال‌های ارتباطی با مسکو را باز نگه دارد و در عین حال ارتباط خود با کی‌یف را حفظ کند. در سپتامبر، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، اعلام کرد که اولین گام برای صلح باید برقراری آتش‌بس باشد و از تمامی کشورها خواست که نشان دهند چقدر برای دستیابی به صلح متعهد هستند.

بلینکن: آمریکا و متحدانش اوکراین را برای زمستان سخت آماده می‌کنند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که ایالات متحده و متحدانش قصد دارند سیستم انرژی اوکراین را برای زمستان پیش رو آماده کنند.

وی روز دوشنبه در نشست وزرای کشورهای گروه هفت (G۷) گفت: «می‌دانیم که زمستان پیش رو سخت خواهد بود. به همین دلیل کشورهای ما به‌صورت روزانه همکاری می‌کنند تا تمامی نیازهای اوکراین برای عبور از این دوره تأمین شود.»

بلینکن همچنین تأکید کرد که شرکای غربی برای این منظور حدود ۴ میلیارد دلار هزینه کرده‌اند.

پیش‌تر، الیزاوتا یاسکو، نماینده پارلمان اوکراین، هشدار داده بود که اوکراینی‌ها باید برای بدترین شرایط در زمستان پیش رو آماده باشند. به گفته او، کمک‌های شرکای غربی کافی نخواهد بود.

نظامیان اوکراینی افزایش تلفات در جبهه‌ها را تأیید کردند

روزنامه "فایننشال تایمز" روز دوشنبه گزارش داد که نیروهای نظامی اوکراینی اذعان کرده‌اند که تلفات آن‌ها در جبهه‌ها به دلیل شدت درگیری‌ها به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. یکی از فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین با اشاره به شدت درگیری در جبهه دونتسک، گفت: «ما تلفات زیادی بر جای گذاشته و قدرت حفظ مواضع خود را نداریم.».

"فایننشال تایمز" افزود که یک فرمانده دیگر ارتش اوکراین تأیید کرد که روسیه همچنان فشار خود را در جبهه‌ها ادامه می‌دهد.

همچنین گزارش شده است که نیروهای نظامی اوکراین اعتراف کرده‌اند که حمله به منطقه کورسک منجر به از دست دادن مواضع زیادی در جبهه دونباس شده است.

وزارت دفاع روسیه پیش‌تر اعلام کرده بود که نیروهای مسلح اوکراین در جبهه کورسک بیش از ۱۶ هزار نیروی نظامی و ۱۲۶ دستگاه تانک خود را از دست داده‌اند.

روسیه اتهامات اوکراین درباره پل کریمه را بی‌اساس خواند

گنادی کوزنتسوف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که اتهامات اوکراین درباره پل کریمه که در دادگاه بین‌المللی مطرح شده‌اند، جدی نیستند و فراتر از کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها می‌باشند.

این دیپلمات گفت: «همان‌طور که در دادگاه بین‌المللی نیز مطرح شد، اتهامات اوکراین در این دادگاه کاملاً بی‌اساس هستند و چیزی جز یک نمونه دیگر از سوءاستفاده سیستماتیک از سیستم عدالت بین‌المللی برای اهداف سیاسی نیست.»

کوزنتسوف تأکید کرد که ساخت پل کریمه یک ضرورت و پروژه زیرساختاری بزرگ بود که بر اساس مطالعات تخصصی انجام شد و به دلیل محاصره کریمه توسط دولت مرکزی اوکراین به اجرا درآمد.

اوکراین در سپتامبر ۲۰۱۶ شکایت خود علیه روسیه را در این خصوص آغاز کرده و مسکو را به نقض کنوانسیون سازمان ملل متحد در حقوق دریاها در دریای سیاه و آزوف و همچنین تنگه کرچ متهم کرد. اوکراین مدعی است که روسیه به‌طور غیرقانونی از منابع طبیعی این مناطق استفاده کرده و ساخت پل کریمه و همچنین آسیب به محیط زیست و ناوبری بین‌المللی را غیرقانونی می‌داند. روسیه این اتهامات را رد کرده و معتقد است که دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد.

پل کریمه، که شبه‌ جزایر کرچ و تامان را از طریق جزیره توزلا به هم متصل می‌کند، طولانی‌ترین پل در روسیه است. ساخت بخش خودرویی این پل در ۱۵ ماه مه سال ۲۰۱۸ به پایان رسید و در همان ماه تردد خودروها بر روی پل آغاز شد.

این پل پس از رویدادهای سال ۲۰۱۴ در اوکراین و زمانی که شبه جزیره کریمه پس از همه‌پرسی به ترکیب فدراسیون روسیه پیوست، ساخته شد. در این همه‌پرسی اکثریت ساکنان شبه‌جزیره به پیوستن به روسیه رأی دادند، اما کی‌یف از به رسمیت شناختن نتایج این همه‌پرسی خودداری کرده و کریمه را بخشی از خاک خود می‌داند و تا به امروز نیز تلاش‌هایی برای تخریب پل کریمه انجام داده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1243806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =