به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، کاملا هریس -معاون رئیس جمهور فعلی آمریکا و نامزد حزب دموکرات برای انتخابات 2024- اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی اظهاراتی را بیان کرده که موجب شگفتی محافل سیاسی در آمریکا شده است. هریس در پاسخ به سوال مجری شبکه «سی بی اس» در خصوص «بزرگترین دشمن» آمریکا، ایران را به عنوان مهمترین تهدید برای کشورش معرفی میکند. این در حالی است که بر اساس اسناد امنیت ملی آمریکا، سالهاست که چین در اولویت تهدیدات خارجی آمریکا قرار دارد. مشخص نیست که این اظهار نظر نسنجیده هریس به دلیل بیتجربگی او بیان شده یا برای خوشایند لابی اسرائیل مطرح شده است.
به هر ترتیب، نامزد حزب دموکرات رقیب سرسختی دارد و با توجه به قدرت و نفوذ صهیونیستها در آمریکا، احتمالا هریس تلاش میکند با جلب نظرات این طیف ضعفهای خود را پوشش دهد. به منظور بررسی این موضوع، گفتگویی با دکتر «جان کالابرس» -استاد دانشگاه امریکن واشنگتن دی سی- انجام شد.
بیشتر بخوانید:
دکترین هستهای ایران باید تغییر کند / تهدیدات آمریکا و اسرائیل محیط پیرامونی را ناامن کرده است
متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:
- نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی ایران را اولین تهدید برای آمریکا معرفی کرده و این در حالی است که بر اساس اسناد امنیت ملی آمریکا، چین در این جایگاه قرار دارد. این تناقض چطور قابل توجیه است؟
فکر نمیکنم بتوان آن را «توجیه» کرد، اما شاید بتوان آن را «توضیح داد». سادهترین احتمال این است که او در صحت کردن دچار اشتباه شده باشد. مورد دیگر این میتواند باشد که وضعیتی که در آن زمان بیش از هر چیز در ذهن او وجود داشت، وضعیت خطرناک بین روابط ایران و اسرائیل بود و این بخشی از پیام دولت با هدف بازدارندگی ایران از تشدید درگیری بود.
احتمال سوم این است که تنها سه هفته مانده به انتخابات پیش رو، این اظهارات -چه از پیش طراحی بوده و یا بداهه گفته شده باشد- منعکس کننده طناب سیاسی است که خانم هریس هم به عنوان معاون رئیس جمهور و هم به عنوان نامزد عالی ترین مقام سیاسی در حال راه رفتن روی آن است که در آن سیاست ایالات متحده در قبال جنگ غزه و گسترش اگر نگوییم با شکافهای بسیاری مواجه شده، با چالشهایی روبروست.
- برخی تحلیلگران بر این باورند با وجود چنین دیدگاهی در کاملا هریس و با توجه به شرایط خاورمیانه، در صورت پیروزی وی امکان وقوع جنگ به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟
اصلا با این تحلیل موافق نیستم. این تحلیلگران باید در افکارشان تجدیدنظر کنند و یا شاید جلسهای با من داشته باشند تا آنها را توجیه کنم که نامزدهای انتخاباتی اغلب از زبانی استفاده میکنند که پس از انتخاب شدن بیسر و صدا آن را کنار میگذارند. تردیدی ندارم که در پشت صحنه مقامات دولت بایدن پیامهایی را به و از همتایان ایرانی خود -اگر نه به طور مستقیم، از طریق واسطهها با هدف اصرار به خویشتن داری ارسال میکنند. آنها همین کار را با اسرائیلیها انجام دادهاند؛ هر چند صادقانه بگویم که شکست خوردهاند.
بیانیه علنی چند روز پیش که هشدار میداد در صورت عدم بهبود وضعیت انسانی در غزه ممکن است ایالات متحده محدودیت [برای اسرائیل] ایجاد کند، اهرمی فشاری بود که البته در این جبهه بسیار کم و دیر به کار گرفته شد. غریزه من میگوید که هریس -که اکنون از معاون رئیس جمهور به نامزد ریاست جمهوری تبدیل شده- به طور کامل از موضعی که رئیس جمهور بایدن در قبال غزه اتخاذ کرده حمایت نمیکند، اما در حین خدمت در دولت، نمیتواند آن را نادیده بگیرد.
- موضعگیری سیاستمداران آمریکا در قبال تحولات خاورمیانه همچنان فاصله زیادی با واقعیتهای صحنه این منطقه دارد. این عدم شناخت ناشی از چیست؟
در واقع موضع گیری آنها ترکیبی از جهل، اطلاعات نادرست و دروغ سازی، مصلحت اندیشی سیاسی شخصی، تفکر گروهی، و/یا مسموم کردن گفتمان سیاست خارجی در دوره فراحزبی داخلی است.
انتهای پیام/
نظر شما