به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، «چرا وقت خود را در فضای پر استرس بیمارستان هدر بدهم؟» این را وقتی گفت که از او خواستم دلیل استعفایش را بگوید. پرستاری که به بهانه روز پرستار و میلاد حضرت زینب(س) سراغش رفتم تا گزارش تهیه کنم، در یکی از بیمارستانهای شلوغ تهران کار میکرد اما وقتی با او تماس گرفتم، گفت که چندین سال کار در بیمارستان دولتی را رها کرده و راهی کلینیک زیبایی شده تا به قول خودش «تنی بیاساید و ملامت نکشد».
بیشتر بخوانید
پرستاران مشهدی حضور در جشن روز پرستار را تحریم کردند
وی میگفت: تا کی باید اعتراض کنیم و از تبعیض در حق پرستاران بخش دولتی بگوییم؟ تا کی باید اختلاف حقوق پزشک و پرستار را ببینیم و ساعتهای طولانی اضافهکاری کنیم اما در نهایت دریافتی به قدری نباشد که چرخ زندگی بچرخد؟
تقاضا برای فعالیتهای حوزه زیبایی از مراقبت پوست بگیر تا کاشت مو بیشتر شده و شاهد تاسیس کلینیکهای متعدد در این حوزه هستیم. در کنار آن، دورههای آموزشی متعددی هم برای پرستاران، ماماها و سایر فارغالتحصیلان رشتههای پیراپزشکی برگزار میشود و آنها میتوانند بعد از گذراندن دورهها در کلینیکهای زیبایی مشغول به کار شوند.
پرستاران میگویند که وقتی فضای شلوغ و پر از بیمار بیمارستان، کمبود نیرو و اضافهکاری اجباری در کنار سختگیریهای مدیران را در یک کفه ترازو و کار در کلینیک زیبایی را در کفه دیگر میگذراند، از خود میپرسند که چرا باید زمان زیادی را با حقوق اندک در بیمارستان سپری کنند؟
عاشق شغلمان هستیم اما تا کی بگوییم و نشنوند؟
این روزها صدای اعتراض پرستاران مشهدی بلندتر از دیگر نقاط کشور است و یکی از این پرستاران درباره تغییر شغل همکارانش به ایسکانیوز گفت: ما عاشق شغل خود هستیم اما درحالی که ما عمر و جوانی خود را در این کار میگذاریم، قدم مثبتی از سوی مسئولان نمیبینیم.
وی افزود: ساعت کاری طولانی است و فشار کاری که تحمل میکنیم، متناسب با حقوق دریافتی نیست. این درحالی است که اگر من در دورههای مربوط به حوزه زیبایی شرکت کنم و در کلینیک مشغول به کار شوم، درآمد بالاتری خواهم داشت. سطح کار در بخش زیبایی قابل مقایسه با بیمارستان دولتی با تعداد زیادی بیمار نیست و حتی اگر تا دیر وقت هم مشغول به کار باشیم، میدانیم که در نهایت، درآمد رضایتبخش است.
این پرستار توضیح داد: این درحالی است که من اگر بخواهم در بخش دولتی کار کنم، باید چند جا کار کنم یا ساعتهای طولانی اضافهکاری کنم تا بتوانم از پس هزینههای زندگی برآیم. وقتی اعتراض میکنیم، رئیس بیمارستان یا دانشگاه علوم پزشکی به ما میگوید که بودجه محدود است و پولی برای افزایش حقوق نداریم. در روز پرستار وعدههای خوبی میدهند اما تغییری در فیش حقوقی نمیبینیم. وقتی از کمبود نیرو میگوییم، ادعا میکنند که نیرو استخدام کردهاند، درحالی که همان نیروهای طرحی را به صورت شرکتی جذب کردهاند و عملا کسی اضافه نشده است.
در بودجه ۱۴۰۴ جایگاهی برای فوقالعاده خاص حوزه درمان دیده نشده
وی با انتقاد از اینکه مسئولان مطالباتشان را به پرداخت مبالغ اندکی در روز پرستار تقلیل میدهند، گفت: دغدغه ما افزایش اضافهکاری نیست، ما میگوییم که چرا باید اختلاف حقوق پزشک و پرستار بسیار زیاد باشد. از طرفی در بودجه ۱۴۰۴ هم جایگاهی برای فوقالعاده خاص حوزه درمان دیده نشده و این هم یکی از موضوعات مورد انتقاد ما است.
بخش دولتی تنها کورسوی امید باقی مانده برای قشر ضعیف و متوسط جامعه است که توان مراجعه به بخش خصوصی را ندارند و اگر پرستاران بخش دولتی هم یکی یکی به سمت تغییر شغل یا حوزه زیبایی بروند، در عمل این قشر ضعیف است که از خدمات درمانی باکیفیت محروم میشود.
دست قشر ضعیف از درمان باکیفیت کوتاه میشود
محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار درخصوص کمبود نیرو و کاهش انگیزه پرستاران برای کار در بخش دولتی به ایسکانیوز گفت: برای اینکه خدمات باکیفیتی در حوزه پرستاری ارائه شود، نیروی انسانی لازم و باانگیزه نیاز داریم اما سیاستهای سیستم مافیایی وزارت بهداشت، اجازه نمیدهد که این مشکلات رفع شود و به همین واسطه مردم دچار خسارت میشوند.
وی ادامه داد: اگر دولت چهاردهم میخواهد شرایطی ایجاد کند که مردم خدمات بهتری دریافت کنند باید ساختار نظام سلامت تغییر کند. ساختار نظام سلامت امروز در خدمت گروه خاصی است تا منافع آنها تامین شود درحالی که باید در خدمت مردم باشد.
شریفیمقدم توضیح داد: استانداردهای پرستاری به تعداد جمعیت یا تخت است. اگر مردم بخواهند که حداقل خدمات پرستاری را داشته باشند، ما باید به ازای هر هزار نفر ۳ پرستار داشته باشیم اما در حال حاضر این رقم ۱.۶ است.
وی افزود: علاوه بر این باید برای پرستار انگیزه ایجاد کنند چراکه کار او سخت است و مدام با آلودگیها، بیماریها و فشار روحی سر و کار دارد.
دبیرکل خانه پرستار عنوان کرد: حقوق پرستار با ۱۰ سال سابقه ۱۵ میلیون و دریافتی او ۱۳ میلیون تومان است. این رقم با این کار سخت ارزشی ندارد. بخشی از پرستاران مهاجرت کردند، عدهای تغییر شغل داده و تعدادی هم خانهنشین شدهاند.
شریفیمقدم بیان کرد: سیستم ارائه خدمات سلامت فروپاشیده است و مردم آسیب میبینند. چراکه تنها گروه خاصی مورد توجه قرار میگیرد و مابقی انگیزه و توان کافی ندارند.
وی ادامه داد: یکی از گرفتاریهای سیستم پرستاری مدیران پرستاری هستند. وقتی نیرو کم است مدیر بخش پرستاری جدید باز میکند و نیرو را از بخشهای دیگر تامین میکند. کلا از دهه ۷۰ بیمارمحوری در بیمارستان به کسب درآمد بیشتر تبدیل شد. معاونت پرستاری هم توان مقابله با معاونت درمان را برای بهبود شرایط ندارد.
به گزارش ایسکانیوز، فشار کاری کمتر در حوزه زیبایی، درآمد بالاتر و انعطافپذیری در ساعت کاری همه دلایلی هستند که باعث شده تا بخشی از پرستاران تمایل به کار در کلینیکهای زیبایی داشته باشند. خروج پرستاران از بخش دولتی در شرایطی که کمبود جدی در این حوزه وجود دارد، در نهایت به بیماران آسیب میزند و مسئولان باید در آستانه روز پرستار به جای وعدههای تکراری صدای اعتراض پرستاران را بشنوند.
انتهای پیام /
نظر شما