به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، در ماده هشت قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده هشت آئین نامه اجرایی قانون شکار و صید، آمده که خرید و فروش، آکندهسازی (تاکسیدرمی)، عرضه، نگهداری، حمل و صادرات، واردات، صادرات مجدد تمام جانوران وحشی (اعم از بومی و غیربومی)، زنده و کشته و اجزای آنها و جانوران وحشی آکندهسازی شده بدون تحصیل پروانه از سازمان محیط زیست ممنوع است. متخلفان علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده، مشمول مجازاتهای موضوع ماده ۱۰ قانون شکار و صید مصوب ۱۳۴۶ با اصلاحات بعدی آن میشوند.
بیشتر بخوانید
یک قلاده توله پلنگ در خراسانشمالی تلف شد
اما اخیرا آگهیهایی در سایت دیوار، اینستاگرام و دیگر پلتفرمها منتشر شده که محتوای آنها فروش پرندگان بومی مثل سار و بلبل خرما است. فروشندگان با تغییر نام پرنده در واقع قوانین ممنوعیت را دور میزنند؛ مانند عکس زیر که عنوان قناری ثبت شده اما در عکس ارسالی فرد بلبل خرما که پرندهای وحشی و بومی ایران است را به فروش گذاشته است.
سودجویان این پرندگان را از باغها، سطح شهر و دیگر نقاط شکار کرده و با قیمت کم میفروشند و عملا نظارتی بر این آگهیها وجود ندارد.
دلیل ممنوعیت خرید و فروش این حیوانات تاثیراتی است که آنها روی اکوسیستم دارند؛ مثلا سنجاب بومی زاگرس نقش مهمی در حفظ جنگلهای بلوط دارد یا بلبل خرما و بلبل اهوازی در زنجیره غذایی حیوانات شکاری هستند و به تعادل محیط زیست کمک میکنند.
بلبل اهوازی در نخلستانها از آفت درختان نخل تغذیه میکند و بومی ایران است. این پرنده به دلیل آواز دلنشینی که دارد، با نام سهره توسط سودجویان فروخته میشود. خرید و فروش چکاوک و هدهد یا پرندگان شکاری هم در اینستاگرام بازار داغی دارد.
نهادهای مسئول باید علاوه بر نظارت و برخورد با سودجویان، مردم را هم آگاه کنند که با خرید این حیوانات به محیط زیست آسیب میزنند.
انتهای پیام /
نظر شما