نادرقلی ابراهیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ با اشاره به مصوبه شورای عالی مسکن، مبنی بر تخصیص تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی برای ساخت مسکن، گفت: بیش از ۵ ماه است که از مصوبه شورای عالی مسکن میگذرد، اما تاکنون این مبلغ جدید وام مسکن شهری به بانکهای عامل ابلاغ نشده و بانکها از تخصیص اعتبار ۸۰۰ میلیونی به مردم برای ساخت مسکن، خودداری میکنند.
بیشتر بخوانید؛
ناترازی بانکها عامل اصلی تورم در ایران/ در چه شرایطی وضعیت مردم اینقدر ایدهآل بوده که بانکها توانستهاند کاخ بسازند؟
عضو کمیسیون تلفیق مجلس دوازدهم شورای اسلامی با اشاره به تاکید شهید رئیسی، رئیس جمهوری دوره سیزدهم، به افزایش تسهیلات بانکی از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان، ادامه داد: مصوبات این شورا به زمان دولت سیزدهم و رفع مشکلات مسکن و طرح ملی مسکن در دولت سیزدهم برمیگردد، به زمانی که رئیس جمهوری شهید، به حل مشکلات مسکن تاکید داشتند.
وی تصریح کرد: عدم تمایل بانک مرکزی به ابلاغ مبلغ جدید تسهیلات وام ساخت مسکن شهری، به مردم و حل معضل مسکن ضربه میزند. کشور باید بر مبنای قانون اداره شود و به یکی از ضروریترین نیازهای حل مشکل مسکن، یعنی رفع نیاز مالی هم باید پاسخ داده شود که اگر مشکل تامین مالی با تخصیص تسهیلات، حل نشود، با توجه به افزایش هزینههای ساخت و تورم و گران شدن هر روزه اقلام مورد نیاز برای ساخت مسکن، مردم با مشکلات بیشتری روبهرو خواهند بود.
ابراهیمی افزود: ما در مجلس شورای اسلامی به شدت به دنبال رفع این مشکل هستیم و حتی چندین بار هم به وزیر اقتصاد که متولی رفع مشکلات مسکن است، تذکر دادیم. نمایندگان مجلس، پیگیر تامین تسهیلات ۸۰۰ میلیونی وام ساخت مسکن هستند و تاکید دارند که هرچه سریعتر، قبل از گران شدن مصالح ساختمانی، مصوبه ابلاغ شده شورای عالی مسکن، اجرایی شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان، با اشاره به عدم تمایل بانکها برای تخصیص تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی به مردم، گفت: بانک مرکزی سیاستی دنبال میکند تا بر ورود نقدینگی کنترل داشته باشد، اما اختصاص تسهیلات و حداقل تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن، باعث افزایش نقدینگی در بازار نمیشود، چرا که این تسهیلات، خرج خرید مصالح ساختمانی، دستمزد کارگر و بنا میشود، تا زودتر خانه ساخته شود و بر نقدینگی تاثیرگذار نیست، زمانی که مردم در مسئله مسکن، تحت فشار هستند و امکان تامین مسکن و یا پرداخت اجارهبها برای آنها وجود ندارد، این سیاستهای فعلی چارهساز نیست؛ به اضافه این که از بخشهای دیگری، شاهد ورود نقدینگی به بازار هستیم و برای جلوگیری از افزایش نقدینگی در کشور، بانک مرکزی باید جلوی آن بخشها را بگیرد.
وی در پایان گفت: این استدلال یا بهانه بانک مرکزی است که با سیاست انقباضی، از تورم جلوگیری کند و پذیرفتنی نیست زیرا مشکل مسکن بزرگ است و به بهانه کنترل تورم نباید از تخصیص تسهیلات بانکی خودداری کرد و باید بانک مرکزی هرچه سریعتر برای پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیونی ساخت مسکن ابلاغیه بزند.
انتهای پیام/
نظر شما