پشت پرده مرگ‌های مشکوک با ماکارونی / ماکارونی مصرف شده در هر ۲ خانواده از یک برند بود

هرچند هنوز معلوم نشده مرگ ۳کودک در تهران و اهواز ارتباطی به خوردن ماکارونی دارد یا نه، اما تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد آخرین غذایی که قربانیان پیش از مرگ خورده بودند، یک نوع ماکارونی بوده است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ ماجرای مرگ ۳ کودک در تهران و اهواز به‌دلیل مسمومیت غذایی همچنان در پزشکی قانونی در حال رسیدگی است تا مشخص شود علت مرگ این افراد چه بوده و آیا ماکارونی ارتباطی با مرگ آنها داشته است.

بیشتر بخوانید:

مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی با ماکارونی

این ماجرا از مردادماه امسال آغاز شد؛ وقتی مرگ مشکوک ۲برادر ۱۶ماهه و ۸ساله در یکی از بیمارستان‌های تهران به قاضی محسن اختیاری، بازپرس ویژه قتل تهران گزارش شد. هر ۲برادر بر اثر مسمومیت ناشناخته فوت کرده بودند و این در حالی بود که بررسی‌ها نشان می‌داد اعضای این خانواده آخرین‌بار ماکارونی خورده بودند و بعد از آن حال ۲برادر خردسال بد شده و درنهایت فوت کرده‌اند. هرچند آزمایش اولیه پزشکی قانونی از غذای مصرف‌شده توسط این خانواده نشان می‌دهد که غذا مسموم نبوده و ۲برادر خردسال احتمالا از طریق دیگری مسموم شده‌اند، اما تحقیقات درباره این ماجرا برای مشخص‌شدن علت دقیق مسمومیت ادامه دارد.

پشت پرده مرگ‌های مشکوک با ماکارونی / ماکارونی مصرف شده در هر ۲ خانواده از یک برند بود

مرگ دردناک آرنیکا

اما چند روز پس از انتشار خبر مرگ مشکوک این ۲برادر بود که خبری مبنی بر فوت یک دختربچه ۷ساله در اهواز پس از خوردن ماکارونی جنجالی شد. قربانی آرنیکا نام داشت و گفته شده بود که او نیز به‌دلیل مسمومیت غذایی جان باخته‌است.

پدر آرنیکا می‌گوید:‌ پنجشنبه ۲۶مهرماه همسرم برای ناهار ماکارونی پخته بود. همسرم بلافاصله بعد از خاموش‌کردن اجاق گاز، غذا را از قابلمه در بشقاب‌هایمان کشید. بعد از یکی ۲ساعت که از ناهارخوردن ما گذشته بود، هر ۳نفر ما دچار حالت تهوع و دل‌درد شدیم؛ حتی من چندبار استفراغ کردم. دخترم اما وضعیت بدتری نسبت به من و مادرش داشت. او را به بیمارستان بردیم و متأسفانه بعد از چند ساعت او را از دست دادیم.

وی ادامه می‌دهد: در گزارش مرگ دخترم اینگونه آمده بود که «علت مرگ، مسمومیت غذایی است». این ماجرا مرا به فکر فرو برد؛ چون آن روز تنها چیزی که خورده بودیم ماکارونی ساده بود؛ ماکارونی با رب گوجه‌فرنگی و پیاز، نه قارچی داشت و نه از مواد کنسروی در آن استفاده شده بود؛ یک غذای کاملا ساده بود. حتی همسرم گوشت نیز در ماکارونی نریخته بود. این مسئله باعث شد که خودم به ماکارونی شک کنم.

تماس با تهران

پدر آرنیکا بعد از اینکه متوجه اخبار منتشرشده درباره مرگ ۲کودک در تهران بر اثر مسمومیت غذایی شد، هر طوری بود شماره تلفن پدر این ۲کودک را پیدا کرد و با او تماس گرفت.

وی می‌گوید: با پدر آنها تماس گرفتم و از شرایط آنها پرس‌وجو کردم. در این زمان بود که متوجه شدم علائم دخترم با علائم بچه‌های او کاملا شبیه بوده‌اند؛ حتی آنها از همان نوع ماکارونی استفاده کرده بودند و برای همین شک من به این ماده غذایی بیشتر شد و در فضای مجازی اعلام کردم که دخترم بعد از خوردن ماکارونی مسموم شده است.

پشت پرده مرگ‌های مشکوک با ماکارونی / ماکارونی مصرف شده در هر ۲ خانواده از یک برند بود

تماس های عجیب

او ادامه می‌دهد: یکی از دلایلی که من این موضوع را در فضای مجازی مطرح کردم این بود که با مرگ دخترم روزگارم سیاه شد. زجری که کشیدم و ادامه دارد باورنکردنی است و نمی‌خواهم خانواده دیگری داغدار شود؛ اما متأسفانه واکنش‌های مردم به حدی عجیب و بد بود که من را متعجب و پشیمان کرد.

او می‌گوید: من از خدا می‌خواهم که دلیل مسمومیت ماکارونی نباشد؛ چون این غذایی است که بسیاری از کودکان آن را دوست دارند؛ همانطور که دختر من آن را دوست داشت. بسیاری به من و همسرم خرده گرفتند که ماکارونی مانده به بچه‌ داده‌اید، و بسیاری گفتند که ماده کنسروی که درون غذا بوده باعث این اتفاق شده است. من مانده‌ام که مردم چطور می‌توانند به‌راحتی بدون هیچ تحقیقی درباره یک اتفاق قضاوت کنند و نظر اشتباه بدهند.

او اضافه می‌کند: برای اینکه این قضیه روشن شود، وکیل گرفته‌ام. همچنین تا جواب پزشکی قانونی نیاید، هیچ شکایتی هم نمی‌کنم. با توجه به اینکه اعلام کرده‌اند که حدود ۵، ۶‌ماه طول می‌کشد تا جواب پزشکی قانونی بیاید، ما همچنان منتظر جوابیم و این ماجرا را پیگیری می‌کنیم تا مشخص شود علت مرگ دخترم چه بوده‌است.

اطلاعیه سازمان استاندارد

به‌دنبال اخبار منتشرشده درباره مرگ بر اثر خوردن ماکارونی، سازمان استاندارد اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فرآورده‌های مورد نظر را از منظر ویژگی‌های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوط، مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می‌دهد.

براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآورده‌هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس می‌شوند. باسیلوس سرئوس نوعی باکتری مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته می‌تواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. این باکتری در گرم‌کردن‌های مکرر غذا، زنده می‌ماند و مجدد تکثیر می‌شود.

بنابراین توصیه می‌شود حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید. همچنین پیشنهاد می‌شود غذای پخته را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فرآورده ماکارونی خام وجود ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1251339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =