آموزش آشپزی / طرز تهیه تُرشه شامی اصیل گیلانی

مزه ترش یکی دیگه از خصوصیات غذاهای گیلان است. کباب ترش، ترش واش، ترشه تره و... از جمله غذاهای ترش و خوشمزه هستند که گیلانی های عزیز به خوبی آن را درست می‌کنند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ مزه ترش یکی دیگه از خصوصیات غذاهای گیلان است. کباب ترش، ترش واش، ترشه تره و... از جمله غذاهای ترش و خوشمزه هستند که گیلانی‌ها به خوبی درست می‌کنند. یکی دیگه از این غذاهای ترش و عالی، شامی ترش هست که در گویش محلی بهش ترشه شامی هم می‌گویند.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه کباب تابه‌ای با سس انار

آموزش آشپزی / طرز تهیه خورش مرغ کاری خوشمزه‌ی هندی

توی این مطلب طرز تهیه شامی ترش یا ترشه شامی به روش اصیل گیلانی را آموزش می‌بینید. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شامی ترش

گوشت چرخ کرده مخلوط ۴۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

رب انار ترش ۲ قاشق غذاخوری

پیاز متوسط ۳ عدد

سیر ۲ حبه

زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری

آبغوره یا آب نارنج نصف پیمانه

آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری

جعفری ساطوری شده ۳ قاشق غذاخوری

نمک به میزان لازم

زردچوبه ۲ قاشق چایخوری

ادویه کاری یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری

روغن مایع به میزان لازم

*گیلانی ها از سبزی های محلی معطر چوچاق و خالواش در تهیه شامی ترش استفاده می کنند.

طرز تهیه شامی ترش

۲ عدد از پیازها رو پوست بگیرید، رنده کنید و آبش رو بگیرید. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، زعفرون، نمک، آرد نخودچی، سیر رنده شده و جعفری خرد شده (سبزی های معطر محلی) رو با هم کاملا مخلوط کرده و چند دقیقه با دست ورز بدید. سپس داخل یک ظرف دربسته داخل یخچال به مدت یک ساعت استراحت بدید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش لبو ویژه روزهای زمستان

یک عدد پیاز رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. داخل یک تابه روغن بریزید و پیازها رو تفت بدید تا طلایی شوند. رب گوجه فرنگی رو تفت بدید و سپس زردچوبه، فلفل سیاه، رب انار، آبغوره یا آب نارنج و دو لیوان آب جوش بریزید و بذارید جوش بیاد.

داخل یک تابه دیگه کمی روغن بریزید. از مایه گوشتی شامی ترش، بزرگتر از گردو بردارید و داخل دست فرم بدید و توی روغن دو طرفش رو سرخ کنید. وقتی همه شامی ترش ها سرخ شدن اون ها رو به آرومی داخل سس در حال جوشیدن قرار بدید تا به مدت نیم ساعت بپزن.

در صورت تمایل از گوجه فرنگی گیلاسی هم استفاده کنید و اون ها رو به مدت ۱۰ دقیقه داخل تابه حاوی شامی ترش ها قرار بدید.

در نهایت شامی ترش رو همراه کته و سبزی خوردن تازه سرو کنید. نوش جان.

انتهای پیام/

کد خبر: 1254814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =