علی مطهری: بهتر است با آمریکا مستقیما مذاکره کنیم/ مردم را در انتخاب آزاد بگذاریم

نماینده سابق مجلس گفت: بهتر است با آمریکا مذاکره مستقیم کنیم که واسطه در آن نباشد. ترامپ قاتل سردار سلیمانی است و در مذاکره با او اکراه وجود دارد. 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، علی مطهری نائب رئیس مجلس دهم در مراسم روز دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب اظهار کرد: اهمیت کار دانشجویان شهید روز دانشجو در این بود که در فضای تاریک هدف خود را به انجام رساندند. در فضایی که رعب و وحشت در جامعه حاکم بود.

وی درباره اهمیت جنبش دانشجویی تصریح کرد: قشر دانشجو مطالبه‌گر است و به موقع آژیر خطر را به صدا در می‌آورد. در این جا سوالی مطرح می شود که آیا بعد از انقلاب جنبش دانشجویی باید باشد یا خیر!؟ آیا همچنان این نیاز حس می‌شود؟ جواب روشن است که همیشه نیاز به جنبش دانشجویی خواهیم داشت.

مطهری افزود: حکومت‌ها همیشه نیازمند نقد هستند در غیر این صورت فاسد می‌شوند. امام علی می فرماید که خیرخواهی به نقد از حاکمان در آشکار و نهان لازم است. سخن شهید مطهری در این مورد این است که هر مقام غیر معصومی در جایگاه انتقاد قرار نگیرد، هم خودش و هم جامعه‌اش به خطر می‌افتد.

نماینده سابق مجلس با تاکید بر این که نقد آدابی دارد، گفت: منتقد باید با تسلط بر موضوع، انصاف و خیرخواهی درباره موضوع مورد نظرش نقد کند، نباید صرفا نمایشی باشد و از دایره انصاف خارج شود.

وی ادامه داد: جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود ایجاد کند. دانشجو نقاط قوت و ضعف زیادی دارد. نقات قوت دانشجو این است که هنوز بار زندگی بر دوشش سنگینی نمی‌کند و فرصت مناسبی برای رصد تحولات جامعه دارد. می تواند نقد کند. در جوانی هنوز خصلت‌های بد به روح جوان ریشه نکرده است. پس حق جویی و عدالت خواهی در او خیلی بیشتر است‌. جوانان در دوره انقلاب نیر از ۱۶ تا ۲۴ سال نسبت به حق و عدالت حساس‌تر بودند. انقلاب اسلامی را قشری تشکیل می‌دادند که خطر کرده و از کشته شدن نمی‌ترسدند. امروز هم همین است. سوم، هوش و استعداد به طور نسبی در جوانان دانشگاهی وجود دارد.

علی مطهری اضافه کرد: غلبه احساسات و عقل دانشجو در دوره جوانی زیاد است. دوم، دانشجو ممکن است در خطر ابزاری باشد. سوم این که علم ناقص و جهل مرکب است. این قشر نه صاحب‌نظر و نه متخصص است و نمی تواند از خود نظر مستقل داشته باشد. آن کسی که جزو عوام است فکر نمی‌کند و به صاحب نظران مراجعه می کند. اما دانشجو در حد وسطی است که در جایی که لازم است از نظر صاحب نظران استفاده کند. پس دانشجو می تواند نقش مصلح را بازی کند پس اول باید صالح باشد.

نماینده سابق مجلس تاکید کرد: یک روح پاک می تواند مجاهد باشد. حضرت علی می‌فرماید که کسی می تواند جامعه را اصلاح کند که اولا اهل مناقشه نباشد و دوما، نقاط ضعف در جامعه در او دیده نشود. سوما، بنده طمع نباشد. پس هرکسی نمی‌تواند ادعای اصلاح جامعه کند. ابزار دانشجو نقد و انتقاد است که باید در فضای مناسبی باشد. یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی مسئله آزادی بیان است.

وی خاطرنشان کرد: دولت‌های آینده اگر به مسئله عدالت اهمیت ندهند انقلاب شکست می‌خورد. اگر ما اهمیت ندهیم گروه‌های دیگری پیدا می‌شوند که پرچم را می‌گیرند. احترام به آزادی‌ها و استفلال فرهنگی و مکتبی داشته باشیم. باید بدانیم اسلام کافی است و باید به آن تکیه کرد.

مطهری : همه انسان‌ها استعداد فکر دارند، پس هر استعدادی منشا حق است. در انسان استعداد یادگیری و تحصیل است پس حق آموزش دارد. استعداد تفکر هم منشا از ادب تفکر است. در میان رهبران انقلاب کسی جز شهید مطهری به این حق تاکید نکرده است که حتی احزاب غیر اسلامی حق آزادی بیان دارند؛ اما با تابلوی خود تشکیل شوند و از اسلام دم نزنند. او معتقد بود که در دانشکده الهیات باید یک استادی که خدا را قبول ندارد هم تدریس کند و دانشجویان بشنوند و محیط برای آزادی بیان باز باشد.

وی تصریح کرد: فکر نکنید با جلوگیری از آزادی بیان از اسلام دفاع می‌کنید بلکه اسلام باید در محیطی باشد که نقد شود. از انتقاد نترسید حتی اگر کسی بخواهد اسلام را نقد کند. تنها باید محیطی برای نقد فراهم شود. سختگیری های بی جا درست نیست باید همه آزاد باشند و به راحتی حرف خود را بزنند . حتی رهبر انقلاب گفتند که ممکن است کسی مخالف نظر من داشته باشند و باید اعلام کند.

مطهری با اشاره به این که فکر باید آزاد باشد، بیان کرد: همه استعدادها باید آزاد باشند تا شکوفا شود. این که طالبان حق تحصیل را از دختران می‌گیرد، معنی ندارد. در زن و مرد، هر دو استعداد یادگیری است. اموری مانند محبت و دوستی داریم که اجبار بردار نیست، پس باید آزاد باشد و خود طرف انتخاب کند. ایمان اجبار بردار نیست باید به قلب انسان راه پیدا کند. همان طور که در قرآن آیه‌ای داریم، اعراب نزد پیامبر حاضر شدند و گفتند ما ایمان آورده‌ایم، پیامبر گفتند که شما هنوز ایمان نیاورده‌اید؛ چون هنوز به قلب شما وارد نشده است.

وی گفت: کمال مطلوب مانند راستگویی و امانت داری با اجبار حاصل نمی‌شود ، ممکن است به اجبار فردی راستگو شود؛ اما اگر اجبار را برداریم به اصل خود بر می‌گردد. مسئله اجتماعی هم ممکن است با اجبار انجام شود اما تربیت صحیح به این شیوه شکل نمی‌گیرد. ما باید مردم را در انتخاب آزاد بگذاریم. حتی با وجود اشتباه، رشد اجتماعی ایجاد خواهد شد. پس این امور اجبار بردار است اما کمال مطلوب با اجبار بدست نمی‌آید. رشد فکری با اجبار دیده نمی‌شود مثلا افراد را محدود کنیم و اجازه تفکر به او ندهیم پس به مطلوبی که ما می‌خواهیم می‌رسد، اما حاصلی ندارد.

مطهری ادامه داد: مذاکره در ذات خود نه بد است نه خوب، فقط بر اساس مصلحت ملت باید انجام شود. در جواب یکی از دانشجویان باید بگویم که من گفتم بهتر است با آمریکا مذاکره مستقیم کنیم که واسطه در آن نباشد. ترامپ قاتل سردار سلیمانی است و در مذاکره با او اکراه وجود دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • امیر خان HK ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      0 0
      آقای مطهری شما که نظرات امام را قبول ندارید ترجیحاً نظراتدر بزگوارتان را هم قبول ندارید . هرچند کتب برجای مانده و انتشار دوره ای آن برای شما ممکن است منفعتی داشته باشد، اما هیچ چاقویی دسته خودش را نمیبرد و اگر چنینین شد با آنرا عوض کرد. ضمن اینکه آمریکا یعنی همنشینی با ذات شیطان لنعت الله علیه نه طرفی که خوی انسانیت دارد. بنابراین، مشارکت مستقیم با شیطان کهاز فرماندن خدا سرپیشی کرد از دست من و شما بر نمی آید و به نوعی رفتن زیر بار ذلت است.