به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر «تیموتی مولت»، مدیر پزشکی مرکز سرطان «مارکی» و رئیس سابق کمیسیون سرطان انجمن سرطان آمریکا در این باره گفت: غربالگری سرطان ریه، قدرتمندترین ابزاری است که ما برای کاهش موارد فوتی ناشی از این سرطان داریم.
وی یادآوری کرد: سرطان در مراحل اولیه نسبت به بیماری در مراحل پایانی قابل درمان تر است و هزینه کمتری دارد و احتمال بازگشت بیماران به زندگی بیشتر است.
به مناسبت ماه آگاهی از سرطان ریه، کالج جراحان آمریکا (ACS) بر اهمیت ترک سیگار در پیشگیری از سرطان ریه و به اشتراک گذاشتن بینش در مورد غربالگری و تأثیر آزمایش نشانگرهای زیستی تاکید می کند.
غربالگری را جدی بگیرید
در حالی که تشخیص زودهنگام جان انسان ها را نجات می دهد، تنها حدود ۶ درصد از افراد واجد شرایط به طور منظم غربالگری می شوند. سی تی اسکن با دز کم برای بزرگسالان بین ۵۰ تا ۸۰ سال که سابقه مصرف سیگار ۲۰ بسته در سال را دارند، توصیه می شود. این میزان، معادل کشیدن یک بسته سیگار در روز به مدت ۲۰ سال یا دو بسته در روز برای ۱۰ سال است. اسکن فقط چند دقیقه طول می کشد.
اگر واجد شرایط هستید، با پزشک خود در مورد غربالگری صحبت کنید.
پیشرفت در درمانهای شخصی
به گفته پزشکان، پیشرفتها در درمانهای شخصی حتی زمانی که سرطان در مراحل پایانی است، امیدواری ایجاد میکند. برای مثال درمانهای هدفمند، سلولهای سرطانی را بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم از بین میبرند و این گامی بزرگ در افزایش طول عمر و کیفیت زندگی برای بیماران مبتلا به سرطان ریه است.
تست نشانگر زیستی
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، با بررسی بیومارکرهای (نشانگر زیستی) خاص، پزشکان میتوانند جهشهای خاص تومور ریه را به صفر برسانند و درمانهایی را برای بیماران خاص انجام دهند.
مولت گفت: با آزمایش نشانگرهای زیستی خاص و درمان هدفمند، ما شاهد افزایش بقا تا چهار سال هستیم، حتی برای سرطان های در مراحل پایانی.
سیگار را ترک کنید
قبلاً شنیده اید که ترک سیگار به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد و حتی می تواند اثربخشی درمان ها را در افرادی که قبلاً این بیماری در آنها تشخیص داده شده، افزایش دهد. برای برخی از بیماران، این می تواند عمر را تا ۱.۸ سال افزایش دهد.
مولت خاطرنشان کرد: ترک سیگار کار سختی است، اما مزایای سلامتی آن ارزشش را دارد که برای کنار گذاشتن این محصول مضر تلاش کنید.
همچنین به گفته پزشکان، بیماران نباید از صحبت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود برای کسب اطلاعات بیشتر بترسند.
همه بیماران، مستحق دسترسی به منابع و به دور از قضاوت برای کمک به ترک سیگار هستند.
انتهای پیام/
نظر شما