به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد امانی تهران رئیس دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر در مراسم رونمایی از آکادمی نساجی اظهار کرد: پیامبر اکرم کسب دانش را وظیفه هر مسلمانی میداند. تحصیلات در روزگار کنونی به مدون و دوره های کوتاه مدت تقسیم میشود. ماموریت اصلی تحصیلات مدون دانشافزایی است. این بخش نه کم اهمیت است و نه قابل حذف. دورهای که افراد عالم میشوند باید مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت لزوم کاهش یا افزایش پیدا کند.
وی افزود: البته مهارت فراتر از پایههای علمی است. افراد موفق در حوزههای تولید و تجارت کسانی هستند که به این دو بال مجهز هستند. هر کدام از این بالها ناقص شود، بهرهگیری از بال دیگر هم با مشکل مواجه میشود.
امانی گفت: تولید پایدار و هوشمندسازی کسب و کار از موصوعات بسیار جدی در دوران جدید است. سهم دانشگاه در دورههایی که برگزار میشود ۲۰ درصد است، مابقی ۸۰ درصد باید توسط افرادی که دانش صنعتی دارند گسترش یابد. مستندسازی دانش یکی از علوم مهم است که مغفول مانده است. در مقوله مهارتآموزی باید از دانش انباشته در ذهن افراد استفاده کنیم.
فاصله دانش و مهارت مهمترین مشکل تولید در ایران است
مجید رنجبر مدیر عامل گروه نساجی نیکا در ادامه این مراسم اظهار کرد: آکادمی نیکا در این مراسم رونمایی خواهد شد. رویای ما این است که آکادمی نیکا بتواند دانشگاه و صنعت را پیوند دهد. پایه فکری این آکادمی به سابقه فعالیتهای من در ۱۶ سال گذشته برمیگردد.
وی افزود: سال ۸۱ که من تحصیل در رشته نساجی را آغاز کردم، مصادف با تعطیلی کارخانهجات نساجی بود. برخی میگفتند با چه امیدی تحصیل در این رشته را انتخاب میکنید؟! اغلب دانشجویان پس از فارغالتحصیلی با بلاتکلیفی ادامه تحصیل، ورود به بازار کار یا مهاجرت مواجه هستند. البته امروز شرایط تا حدی تغییر کرده، چرا که اخیر صنعتگران حضور فعالی در دانشگاه داشتهاند و دانشجویان با صنعت آشنایی خوبی دارند.
رنجبر خاطرنشان کرد: من وقتی کار در کارخانه را آغاز کردم، دیدم کارگران مهارت دارند؛ اما دانش ندارند. وقتی دانش را افزایش دادیم، خرابی محصولات تا حد زیادی کاهش یافت. فاصله دانش و مهارت مهمترین مشکل تولید در ایران است. چون کسانی که دانش دارند در دانشگاه هستند و کسانی که مهارت دارند در صنعت حضور دارند. من معتقدم بهترین راه آموزش گرفتن، آموزش دادن است. وقتی آموزش در کارخانه را آغاز کردم، خودم آموزش دیدم.
مدیر عامل گروه نساجی نیکا تصریح کرد: ایده تاسیس آکادمی در این شرایط شکل گرفت. البته تاکید داشتیم که در آکادمی باید چندین دپارتمان شامل نخ، ماشین آلات و رنگ و مواد شیمیایی وجود داشته باشد و هر دپارتمان تحت نظر افراد متخصص اداره شود. مجموعه نیکا در تفاهمنامهای با دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر قرار است سالانه ۵ درصد از سود خود را در دانشکده سرمایهگذاری کند.
انتهای پیام/
نظر شما