حمیدرضا حسن آبادی مدیرکل مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در رابطه با طرح پایش سلامت دانشجویان اظهار کرد: در پی ابلاغیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام دانشجویان ورودی جدید و دانشجویان مشغول به تحصیل ملزم به ارائه کارنامه سلامت از طریق سامانه سجاد هستند، حتی دانشجویانی که در سالهای تحصیلی گذشته این کارنامه را ارائه دادهاند نیز ملزم به ارائه مجدد آن در شروع هر سال تحصیلی هستند. کارنامه سلامت دانشجویان شامل دو فرم میشود که یکی مربوط به سلامت روان و دیگری سلامت جسم است.
حسن آبادی افزود: از سال 1387 با اموراتی که در دفتر کل مشاوره،سلامت و سبک زندگی وجود دارد، آشنا هستم و در ابزارهایی برای کاهش سلامت ساخته شده درگیر بودم. از ابتدا هدف کاهش سلامت این بود که به عنوان مرحله اول بتواند یک غربالگری ابتدایی و نخستین از دانشجویان دارای مشکل داشته باشد.
مدیر کل مشاوره، سلامت و سبک زندگی ادامه داد: پس از اینکه دانشجویان به فرمهای مورد نظر پاسخ میدهند، مراکز مشاوره و مشاورین حوزههای گوناگون و همچنین مراکز بهداشت و درمان غربالگری اولیه انجام میدهند.
حسن آبادی گفت: طبق بررسی اولیه گروهها براساس شرایطشان که چه کسانی مشکلات بیشتری را دارند به عنوان مراحل بعدی پایش و مصاحبه میشوند. بعد از انجام مصاحبه مشکلاتشان دقیقتر مشخص بررسی و به متخصصین هر حوزه ارجاع داده میشوند. در این بخش بنا به نیازشان به به مددکار،مشاور تحصیلی، مشاور خانواده ، روانشناس بالینی و روان سنجی مراجعه میکنند و درمان افراد شروع میشود.
وی بیان کرد: تمامی برنامه های دفترکل سلامت امور دانشجویان بر اساس کاهش سلامت نیست. موضوعات مختلفی مثل ترسیم های زندگی و طرحهای دیگهای مثل طرح پیشگیری از افت تحصیلی وجود دارد و بر اساس هر خروجی تمامی برنامه های دفتر مستند میشود.
حسن آبادی یادآور شد: لذا سعی میشود بر اساس میزان مشکلات، سرمایه گذاری انجام شود. زمانی که رفتارهای پرخطر را احساس میکنیم با دقت بیشتری آن را بررسی میکنیم. ممکن است زمانی مشکلات روانشناختی بیشتر باشد که اولویتبندی صورت میگیرد. بنابراین برنامه های دفتر بر اساس مستندات پایش هاست که سلامت روان، بخشی از آن است.
انتهای پیام/
خبرنگار: هلیا خراسانی
نظر شما