به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، در پی استعفای جاستین ترودو-نخست وزیر کانادا- رسانههای خارجی در گمانهزنیهای خود از کریستیا فریلند، بهعنوان رهبر حزب لیبرال و نخست وزیر احتمالی بعدی کانادا نام بردند.
بعد از اینکه جاستین ترودو پس از نزدیک به یک دهه قدرت، استعفای خود را از مقام نخست وزیری اعلام کرد، حدس و گمانهای بسیاری در مورد جانشینی او مطرح شد.
بیشتر بخوانید:
طمع ترامپ 2 برای کشورگشایی! / کانادا، کانال پاناما و گرینلند
فریلند، یکی از چهرههای قدیمی حزب لیبرال، مناصب مختلفی را در دولت کانادا برعهده داشته است . از او در مطبوعات محلی به عنوان «وزیر همه چیز» یاد میشود.
فریلند که از مادری اوکراینی در استان غربی آلبرتا به دنیا آمد، در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده و سپس برای چندین سال به عنوان روزنامهنگار در روسیه و اوکراین مشغول به کار شد و بعد در کانادا مشغول شد. پس از انتخاب ترودو به نخست وزیری، کار فریلند نیز ارتقا یافت.
فریلند از زمانی که ترودو در سال 2015 نخست وزیر شد، خود را بهعنوان یکی از اعضای قابل اعتماد و قدیمی کابینه تثبیت کرد. او ابتدا به سمت وزیر تجارت بینالملل و پس از آن وزیر امور خارجه و سرانجام معاون نخستوزیر انتخاب شد.
فریلند از سال 2020 وزارت دارایی را نیز بر عهده داشت. در این نقش، او وظیفه نظارت بر تجدید نظر در امور مالی دولت و کاهش کسری بودجه را داشت. این مسئولیتها و چالشهای مرتبط با آنها در از هم گسیختگی رابطه او با ترودو کمک کرد، زیرا او به سیاستهای اقتصادی مخالف ترودو اعتقاد داشت.
در ماه دسامبر نیز کریستیا فریلند- در سمت معاون نخستوزیر وقت- ترودو را در مورد افزایش مالیاتها مورد انتقاد قرار داد. وزیر دارایی و معاون نخستوزیر سابق که زمانی یکی از متحدان او بود، همچنین به دلیل اختلاف نظر با ترودو در مورد نحوه برخورد با تهدید دولت ترامپ و تعرفه های اعلامی، از سمت خود استعفا داد. او در نامه استعفای خود به نخست وزیر در مورد حیلههای احتمالی و چالشهای بزرگ هشدار داده بود.
به نظر میرسد پس از کناره گیری ترودو که اعضای حزب حاکم لیبرال در حال آماده شدن برای رقابت حزبی برای بدست آوردن کرسی بالای جدول در انتخابات هستند، فریلند 56 ساله به عنوان یکی از رقبای اصلی احتمالی دیده میشود.
همچنین یک نظرسنجی که هفته گذشته توسط مؤسسه نانوس-مرکز نظرسنجی سرشناس مستقر در اتاوا- انجام گرفت نیز نشان داد فریلند بیشترین رأی احتمالی را خواهد داشت. به نظر میرسد سیاستمداران مخالف کانادا نیز فریلند را جانشین احتمالی میدانند.
نلسون وایزمن -استاد بازنشسته در دانشگاه تورنتو- به سیانان گفت: «فریلند احتمالا بالاترین جایگاه را در میان وزیران کابینه فراتر از نخستوزیر داشت».
فریلند همچنین از نزدیک در مذاکرات دشوار برای بازنگری در توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی یا نفتا شرکت داشت. ترامپ اعلام کرده است که میخواهد دوباره درباره آن مذاکره کند. وایزمن به سیانان گفت: «کانادا اساسا در این مذاکرات چیزی به آمریکا نداده بود».
فریلند از آن زمان به هدف شخصی ترامپ نیز تبدیل شده است. ترامپ حتی اخیرا از فریلند انتقاد کرد و از او به عنوان «کاملا سمی» نام برد که اصلا «برای انجام معاملات مناسب نیست». فریلند نیز گفته است که ترامپ در طول مذاکرات به عنوان یک «قلدر» عمل کردهاست.
مسئله مهاجرت نیز از موضوعات قابل توجهی در سیاست بین آمریکا و کانادا است. کانادا در سالهای اخیر شاهد رشد مستمر جمعیت بوده است که بخشی از آن به مهاجرت بیسابقه برمیگردد. فریلند در سخنان خود به کاهش احتمالی مهاجرت اشاره کرده است. فریلند در مصاحبهای با سیبیسی در پی انتخاب مجدد ترامپ، گفت که مهاجران جدید باید به روشی سازمانیافته و منظم وارد کانادا شوند.
همچنین رویکرد او نسبت به جنگ اوکراین و روسیه نیز نشان میدهد فریلند از حامیان سرسخت مبارزه اوکراین علیه روسیه است. لوری ترنبول -استاد دانشگاه- به سی ان ان به ارتباط شخصی او -به دلیل داشتن نژادی اوکراینی- و تمایلات سیاسیاش اشاره کردهاست.
ترنبول میگوید: «یک جامعه بزرگ دیاسپورای اوکراینی در کانادا وجود دارد و این واقعیت که او میتواند با این جمعیت به زبان آنها صحبت کند و با آنها همزاد پنداری کند، در واقع یک نقطه قوت برای اوست».
فریلند همچنین با فشار برای مسدود کردن میلیاردها دلار دارایی روسیه و ارائه بستههای کمک مالی گسترده به اوکراین، نقش کلیدی در قرار دادن کانادا بهعنوان حامی سرسخت اوکراین ایفا کرد. فریلند همچنین حمایت خود را از پیوستن اوکراین به ناتو نیز اعلام داشته اشت.
حتی موضع تند او در قبال روسیه باعث شده که او با مسکو مخالفت کند و در سال 2014، او یکی از 13 مقام کاناداییهایی بود که تحت تحریم روسیه قرار گرفتند. البته خود او این موضوع را یک افتخار نامید.
به طور کلی و بر اساس نظرسنجیهای نانوس، مسیر حزب لیبرال برای حفظ قدرت در حال حاضر دشوار است، نظرسنجیها نشان میدهد که محافظهکاران در انتخابات عمومی آینده در پاییز امسال پیشتاز هستند و این برای لیبرالها بسیار دشوار خواهد بود و هر کسی که رهبری حزب لیبرال را به دست آورد، با یک نبرد دشوار روبرو خواهد شد
همچنین رسانه های خارجی، علاوه بر فریلند از افراد دیگری ازجمله مارک کارنی -رئیس سابق بانک انگلستان و کانادا-، فرانسوا فیلیپ-وزیر نوآوری-، دوید لبلانگ -وزیر دارایی و امور بین دولتی- و یکی از افراد مورد اعتماد ترودو، همچنین ملانی جولی -وزیر امور خارجه کانادا-، آنیتا آناند -وزیر حمل و نقل- و چندی دیگر به عنوان جانشینان احتمالی ترودو به عنوان رهبر حزب لیبرال کانادا نام بردند.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما