به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز به نقل از تایمز هند؛ آیا مدرک دانشگاهی راز میلیاردها دلار است؟ ثروتمندترین افراد جهان معمولا از مسیرهای آموزشی واقعا منحصر بهفرد را دنبال کردهاند. اما آیا شخصی مانند جف بزوس که الان برای خودش بر و بیایی دارد و صاحب بزرگترین فروشگاه آنلاین است، زمانی که در رشته مهندسی تحصیل میکرد، رویای تجارت الکترونیک را در سر میپروراند؟ یا مثلا ایلان ماسک، صاحب تسلا و اسپیسایکس، قبل از اینکه روی مساله سفر به مریخ متمرکز شود، چه رشتهای را در دانشگاه میخواند؟ آیا مارک زاکربرگ تا به حال از اینکه هاروارد را ترک کرده، احساس پشیمانی کرده است؟
همه اینها سوالاتی هستند که یک ماجرا پشت هر کدامشان هست و نشان میدهند که میلیاردرهای جهان برای راهاندازی کسبوکارشان چه مسیری را طی کردهاند و چقدر تحصیلات دانشگاهی در رشد و پیشرفتشان تاثیر گذاشته است. البته این مسیرها به همان اندازه که الهامبخش هستند، خیلی هم متنوعند و الگوی خاصی برای اینکه بدانیم رمز موفقیتشان چه بوده، ندارد.
در ادامه به بررسی سوابق تحصیلی ثروتمندترین افراد جهان میپردازیم:
ایلان ماسک
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا موتورز، در دانشگاه کوئینز در کانادا تحصیل کرد، اما بعداً به آمریکا رفت تا در رشته تجارت و فیزیک در دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کند. بدین ترتیب آرزوی او در جایی برآورده شد که بتواند کارآفرینتر و بهروزتر با دنیای فناوری باشد. تلاش برای دانش عمیقتر، او را به دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا هدایت کرد تا دکتری خود را در فیزیک انرژی ادامه دهد. با این حال، پس از تنها ۲ روز حضور در استنفورد، تصمیم گرفت به کارهای کارآفرینی خود ادامه دهد و کالج را ترک کرد.
اگرچه ماسک هرگز دکتریاش را به پایان نرساند، این پیشینه تحصیلی تا حد زیادی ایدههای انقلابی او را در موضوعات مرتبط با فناوری و تجارت شکل داد.
جف بزوس
جف بزوس، موسس و مدیرعامل آمازون، از دانشگاه پرینستون فارغالتحصیل شد و در آنجا مدرک مهندسی برق و علوم کامپیوتر را دریافت کرد. دوران تحصیلش در پرینستون در شکلدهی آیندهاش بسیار مهم بود، زیرا دانشی که در این زمینهها بهدست آورد، زمینهای برای کار نوآورانهاش در فناوری و تجارت الکترونیکی فراهم کرد. بزوس با داشتن پایهای قوی در مهندسی و علوم کامپیوتر، تخصص فنی را با یک ذهنیت رویایی ترکیب کرد تا صنعت خردهفروشی را متحول کند. او آمازون را تأسیس کرد که امروزه به قدرت جهانی تبدیل شده است.
لری الیسون
لری الیسون ابتدا به عنوان یک دانشجوی پیشپزشکی در دانشگاه ایلینویز در اربانا-شامپین تحصیلات عالیاش را شروع کرد، اما بعداً قبل از اتمام تحصیلاتش دانشگاه را ترک کرد. او پس از آن در دانشگاه شیکاگو ثبت نام کرد و در آنجا در رشته فیزیک و ریاضیات تحصیل کرد. اما باز هم فارغالتحصیل نشد. با وجود اینکه الیسون ۲ بار دانشگاه را ترک کرد، علاقهمند به فناوری و نوآوری شده بود و همین امر منجر به تأسیس شرکت بزرگ مخابراتی اوراکل و تحول در صنعت نرمافزار شد.
زندگی الیسون نشان میدهد که ممکن است مسیرهای آموزشی مسیر قطعی موفقیت یک شخص نباشد و گاهی لازم است که فرد چندین بار تغییر رشته دهد تا در مسیر موفقیتش بیفتد و دست به شاهکارهای باورنکردنی بزند.
مارک زاکربرگ
مارک زاکربرگ ابتدا برای تحصیل در رشته روانشناسی و علوم کامپیوتر به دانشگاه هاروارد رفت. اما فقط پس از ۲ سال دانشگاه را رها کرد و حرفه کارآفرینی را برای دنبال کردن اهداف خود آغاز کرد. تمرکز بر فیسبوک برای او بسیار مهمتر از هر دانشگاهی بود و ترجیح میداد که وقت خود را صرف توسعه یک پلتفرم رسانه اجتماعی کند و ارتباط بین کاربران آنلاین را تغییر دهد تا سر کلاس دانشگاه بنشیند و درس بخواند.
اگرچه او از هاروارد فارغالتحصیل نشد، اما انصراف از تحصیل آغاز سفری باورنکردنی بود که او را به یکی از تأثیرگذارترین چهرهها در دنیای فناوری و یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرد.
برنارد آرنو
برنارد آرنو صاحب امپراتوری LVMH است که شامل برندهایی مانند لویی ویتون و غول لوازم آرایشی سفورا است. او از دانشگاه پلیتکنیک اکول در پاریس با مدرک لیسانس هنر و علوم فارغالتحصیل شد. این موسسه پایه سفر باورنکردنی آرنو به دنیای مد و لوازم آرایشی پیشرفته را تشکیل داد. تحصیلات او به خوبی مجهز به مهارتهای تحلیلی و زیرکی تجاری بود که بعدها به او کمک کرد تا یکی از تأثیرگذارترین شرکتهای لوکس جهان را بسازد. داستان موفقیت آرنو نشان میدهد که چگونه یک پیشینه علمی قوی میتواند با چشمانداز کارآفرینی ترکیب شود تا تسلط جهانی ایجاد کند.
لری پیج
لری پیج، یکی از بنیانگذاران گوگل، با مدرک لیسانس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه میشیگان فارغالتحصیل شد. زمانی که در میشیگان تحصیل میکرد، مهارت بسیار خوبی در علوم کامپیوتر کسب کرد که در نهایت او را به فناوری موتورهای جستوجو علاقهمند کرد. پیج بعداً تحصیلات خود را برای دکتری علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد ادامه داد و در آنجا با سرگئی برین آشنا شد. آنها با هم روی یک پروژه تحقیقاتی کار کردند که در نهایت به گوگل تبدیل شد. پیج برنامه دکتری خود را برای تمرکز بر توسعه گوگل ترک کرد، اما پیشینه تحصیلی او نقش مهمی در شکل دادن به رویکرد نوآورانهای داشت که منجر به ایجاد یکی از موفقترین شرکتهای فناوری جهان شد.
سرگئی برین
سرگئی برین از دانشگاه مریلند با مدرک لیسانس در ریاضیات و علوم کامپیوتر فارغالتحصیل شد. او بعداً مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد گرفت. در این زمان، بورسیه فارغالتحصیلی بنیاد ملی علوم را دریافت کرد و این جایزه باعث شد که پتانسیل رشد به استعدادهای جدید در فناوری را به رسمیت بشناسد. اینجا جایی بود که لری پیج وارد زندگی او شد و او و پیج سفری را آغاز کردند که خود صنعت فناوری را متحول کرد و او را به مرد پشت سر گوگل، موتور جستوجوی پیشرو در جهان، تبدیل کرد.
وارن بافت
وارن بافت در دانشگاه نبراسکا- لینکلن در رشته بازرگانی تحصیل کرد و در سال ۱۹۵۰ با مدرک لیسانس علوم اقتصاد فارغالتحصیل شد. پس از آن، در دانشکده بازرگانی کلمبیا در رشته اقتصاد تحصیل کرد و در سال ۱۹۵۱ مدرک کارشناسی ارشدش را در اقتصاد دریافت کرد که باعث شد بتواند مهارت ویژهای در استراتژیهای سرمایهگذاری کسب کند.
استیو بالمر
استیو بالمر در سال ۱۹۷۷ از دانشگاه هاروارد فارغالتحصیل شد و مدرک لیسانس هنر در ریاضیات کاربردی و اقتصاد گرفت. او بعداً در دانشکده بازرگانی استنفورد تحصیل کرد و در سال ۱۹۸۰ با مدرک MBA فارغالتحصیل شد. مواجهه علمی او با ریاضیات کاربردی، اقتصاد و تجارت راه را برای زندگی حرفهای او در مایکروسافت هموار کرد. پس از پیوستن به این شرکت در سال ۱۹۸۰، به بیل گیتس خیلی نزدیک شد و در نهایت از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ سمت مدیر عاملی را بر عهده گرفت و شرکت را در مسیر رشدی هدایت کرد که آن را به یکی از با ارزشترین شرکتهای فناوری جهان تبدیل کرد.
جنسن هوانگ
جنسن هوانگ بنیانگذار و مدیرعامل بزرگترین شرکت سازنده تراشه یعنی انویدیا است. او مدارک و اعتبار علمی قابل توجهی دارد. او مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه ایالتی اورگان دریافت کرد. سپس مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته مهندسی برق در دانشگاه استنفورد دریافت کرد. تحصیلات هوانگ در مهندسی برق پایهای برای آینده شغلی او در صنعت فناوری و نیمههادیها گذاشت. در سال ۱۹۹۳، شرکت انویدیا را تأسیس کرد که با مشارکت خود در واحدهای پردازش گرافیکی و فناوری هوش مصنوعی که نوآوریهایی در بازی، مراکز داده و هوش مصنوعی ایجاد میکند، پیشرو شد.
انتهای پیام/
نظر شما