به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ در سالهای اخیر، پزشکان و پژوهشگران بارها به این موضوع اشاره کردهاند که بسیاری از افراد از قابلیتهای واقعی ساعتهای هوشمند خود بیاطلاع هستند. متخصصان انجمن قلب آمریکا نیز اخیراً اعلام کردهاند که این دستگاهها میتوانند در کاهش مشکلات قلبی مؤثر باشند.
اکنون، یک مطالعه بالینی نشان میدهد که ساعتهای هوشمند میتوانند به افراد مبتلا به دیابت در مسیر بهبود کمک کنند. پژوهشی که توسط دانشگاه بیرمنگام انجام شده، نشان میدهد این دستگاهها به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکنند تا سبک زندگی فعالتری داشته باشند و از عوارض مرتبط با بیماری جلوگیری کنند.
در آزمایشهایی که با استفاده از پلتفرم MOTIVATE-T۲D انجام شد، مشخص شد که ۸۲ درصد از بیماران دیابتی زمانی که فعالیتهایشان از طریق ساعتهای هوشمند تحلیل میشد و تحت هدایت مجازی متخصصان سلامت قرار میگرفتند، به برنامههای ورزشی پایبند میماندند.
این مطالعه که در نشریه BMJ منتشر شده، نشان میدهد که احتمال ورود بیماران به یک برنامه درمانی برای بهبود وضعیت دیابت نوع ۲ تا ۹۳ درصد افزایش پیدا میکند. علاوه بر این، میزان ماندگاری افراد در برنامههای ورزشی پس از ۶ تا ۱۲ ماه همچنان بالا بود.
برنامه MOTIVATE-T۲D شامل تحلیل شاخصهای زیستی و الگوهای حرکتی بیماران توسط پزشکان برای ارائه راهنماییهای سلامت شخصیسازیشده است. در این مطالعه، ضربان قلب و تعداد گامهای برداشتهشده از طریق شتابسنج و حسگر اپتیکال تعبیهشده در ساعتهای هوشمند Polar جمعآوری شد.
بیشتر بخوانید:
بهترین زمان اندازه گیری فشار خون چه موقع از روز است؟
راهنماییها که شامل تمرینات قدرتی و کاردیو بود، از طریق یک اپلیکیشن موبایل و داشبورد وب به بیماران ارائه میشد. این مداخله اهمیت زیادی دارد، زیرا تنها درصد کمی از بیماران دیابتی به یک برنامه ورزشی منظم پایبند میمانند، که این مسئله خطر مشکلات مرتبط با چاقی، بیماریهای قلبی و کاهش کلی سلامت جسمی و روانی را افزایش میدهد.
کیتی هسکت، یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید: ما دریافتیم که استفاده از دادههای بیومتریک بهدستآمده از فناوریهای پوشیدنی، تأثیر چشمگیری در تشویق افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تازه تشخیص دادهشده برای ادامه یک برنامه ورزشی خانگی و بهرهمندی از مزایای آن دارد.
تیمی که این تحقیق را در دانشگاهها و مراکز پزشکی بریتانیا و کانادا انجام داده، معتقد است که برنامههایی مانند MOTIVATE-T۲D میتوانند علاوه بر کمک به کنترل دیابت، در مدیریت کلسترول و بهبود سلامت عمومی نیز مؤثر باشند، بهویژه اگر نظارت بر سطح قند خون و فشار خون نیز در این برنامهها گنجانده شود.
جالب اینکه ساعتهای هوشمند در حال حاضر قابلیت نظارت بر فشار خون را دارند. نسل جدید Galaxy Watch از سامسونگ میتواند با استفاده از حسگر اپتیکال فشار خون را اندازهگیری کند، درحالیکه Watch D از هواوی دارای یک سیستم پمپاژ یکپارچه در بند خود است که نیازی به کالیبراسیون جداگانه ندارد.
علاوه بر این، شرکت Novosound یک حسگر اولتراسوند برای نظارت بر فشار خون توسعه داده که قابلیت استفاده در ساعتهای هوشمند و حتی حلقههای هوشمند را دارد.
از سوی دیگر، محققان دانشگاه Kennesaw State یک سیستم اندازهگیری سطح قند خون به نام GlucoWatch طراحی کردهاند و حتی شرکت اپل نیز در حال بررسی این فناوری برای ساعتهای هوشمند خود است.
انتهای پیام/
نظر شما